sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mahdotonta menoa

Hamstrasin pienen kuituvaraston itselleni. Tarkoitus oli säästellä niitä Martin saapumiseen asti. Mutta enhän mä malta alkuunkaan. Niinpä pistelin hamstratut menemään ja tilasin tilalle uusia.



Mitä: Navajokerrattu 143 m / 113 g
Miten: Lyylin tyyliin
Mistä: Spincerely yours:n Midnight sun, superwash bfl

Tästä tuli aivan ihana lanka. Merinosilkin värttinöinnin jälkeen superwash Blue Faced Leicester tuntui ihanan helpolta kehrättävältä. Toki on varmaan eri asia, kun tämän kehräsin rukilla. Superwash-käsittely teki kuidusta ihanasti liukkaan ja se liukui juuri sopivasti sormien välistä helposti soljuen rukin rullalle. Olen kovin tyytyväinen, kun osasin tahtoessani tehdä myös hieman paksumpaa lankaa, vaikkei se ihan tasaista olekaan. Lyylikään ei nikotellut liikoja, vaikka pitääkin enemmän ohuemmasta säikeestä. Tässä on vain sellainen pieni ongelma, että ne värit, jotka houkuttelevat minua kehräämään, eivät välttämättä houkuttele neulomaan. Pitäisi keksiä, mitähän ihmettä tämän värisestä langasta voisi neuloa.


Mitä: Navajokerrattu, 309 m / 118 g
Miten: Lyylin tyyliin
Mistä: Pigeonroof Studios:n , 85/15 bfl/silkki

Isä ja äiti kävivät kylässä ja tahtoivat nähdä Lyylin tositoimissa. Niinpä piti pistää seuraava kuitu rullalle. Tämä oli aika lailla yhtä mukava kehrättävä kuin tuo sw bfl:kin. Tämän kohdalla kyllä huomaan valmiista langasta eron siihen, miten pehmeää se merinosilkki on. Ei tämäkään karheaa ole, mutta jotenkin rouheampaa. Isi tilasi tästä itselleen pipon. Leikittelen ajatuksella, että kirjoittaisin pipon alareunaan "mummoskin kehräs".

Me tullaan kyllä Lyylin kanssa hyvin juttuun. Olen kehrännyt sillä jo sen verran, että sain ensimmäisen kalalangasta tehdyn nyörin napsahtamaan poikki. Jotain kehräämisen määrästä kertoo myös se, että näin tässä yksi yö kauheaa painajaista, että meidän isä oli multa kysymättä mennyt hankkimaan Lyyliin uusia visakoivuisia osia ja minun vessassa käydessä luvatta asentanut ne paikoilleen! Kaunis ajatus, mutta yksi osista oli uusi pyörä Lyyliin, joka oli arvoilta puolet vanhan pyörän koosta. Ja mulla oli vielä kehruu kesken! Koetapa siinä sitten saada jatkettua samanpaksuista tasaista lankaa. Pitäisiköhän tämän unen perusteella pitää viikon vieroituskuuri..? :D

Neulisti

10 kommenttia:

  1. oi, kun sulla ihana suhde Lyyliin :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meistä on kyllä tullut aika läheiset. Kohta ollaan ihan symbioosissa. :D

      Poista
  2. Kyl olet taitava!!! IhANIA lankoja!!!!!

    VastaaPoista
  3. Joku on tainnut hurahtaa kehräämiseen. ;) Ihanaa lankaa taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähättelyä.. Tähän on jo mennyt järki ihan täysin. :)

      Poista
  4. Upeeta jälkeä! Ahistava uni :( Karkinsyöntiunet on kivempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä paha painajainen! Piti aamulla ekana juosta kattomaan, että Lyyli on kuosissa.

      Poista
  5. Mahtavan näköisiä lankoja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vielä kun keksisin keltaiselle käyttötarkoituksen.:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...