Mitä: Blossom / Kim Hargreaves
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Drops Safran, 216 g
En yleensä koskaan neulo samaa mallia kahdesti, mutta keväällä iski joku vimma ja pistin puikoille kolme aiemminkin neulomaani Kim Hargreaves -mallia. Kaikki kun olivat ihania, mutta jokaisessa oli parantamisen varaa. Ensimmäisenä valmistui Blossom-liivi. Kaksi muuta ovat edelleen alkutekijöissään ja niihin tuskin palataan ennen tammikuuta, jolloin on kiellettyä aloittaa mitään uutta.
Kim Hargreavesin kirjat olivat ensikosketukseni muun maailman neuleohjeisiin. Tykkään näiden vanhempien kirjojen perinteikkäästä tyylistä. Uudempien kirjojen modernimmat mallit eivät iske yhtään. Neuloin tämän liivin vuosia sitten yhtenä ensimmäisistä Kimin malleista. Tein sen silloin mustasta Novitan Kotiväestä. Se on muuten mainio, mutta hiukan nafti, koska valitsin ohjetta ohuemman langan, koska en silloin ymmärtänyt mitään langanpaksuuksista, tiheyksistä tai mistään muustakaan olennaisesta.
Uusintamatsi paksummalla langalla. Paitsi että tällä kertaa otin sitten turhan paksua lankaa ja jouduin lopulta seuraamaan ohjeesta kaikista pienintä kokoa. Unohdin kokonaan, että liivin pituus olisi kuitenkin hyvä tehdä suuremman koon mukaan, niinpä tästä tulikin turhan lyhyt. Ei mennyt ihan putkeen. Onneksi vaatekaappi pursuilee korkeavyötäröisiä mekkoja, joiden kanssa tätä on varmasti hyvä käyttää.
Mitä ohjeen seuraamiseen tulee, sekin meni vähän niin tai näin. Kimin kirjoissa kaikki neulotaan paloina ja ommellaan lopuksi yhteen. Se ei sopinut minun nykyiseen neulepirtaani tippaakaan, joten päätin muokata ohjeen saumattomaksi. Lisäksi paksumpi lanka pakotti laskemaan kaikki lisäysten ja kavennusten paikat uusiksi ja muutenkin jouduin soveltamaan vähän kaiken. Mutta lopputulos näyttää sentään suunnilleen samalta kuin ohjeen kuvissa, että voinen sanoa neuloneeni tämän ohjeen.
Muuten tämä muokkailu meni aiottua hankalammaksi, mutta hihoista olen ylpeä. Osasin muokata istutetut, erikseen neulotut hihat saumattomasti neulotuiksi ja lopputulos on onnistunut. Laskin ohjeesta tarvittavan silmukkamäärän ja neuloin hihat lyhennetyin kerroksin. Tätä uskaltanee kokeilla toistekin. Erityisen iloinen olen hihojen muokkauksesta sen takia, että aiemmin neuloin mallin ohjeen mukaisesti paloina ja silloin hihapyöriöiden mitta ei riittänyt kädenteiden ympäri, jolloin liivin kainaloista tuli vähän hassun näköiset.
Mitä tästä opimme? 1. Saumattomat istutetut hihat eivät ole niin pelottava asia kuin luulisi. 2. Jos valitsee väärän paksuisen langan ja kieltäytyy seuraamasta ohjetta, voi valmiista neuleesta tulla sitten jotain vähän muuta kuin oli tarkoitus. Kun itse tekee, saa sitä, mitä sattuu tulemaan.
Neulisti
"... voinen sanoa neuloneeni tämän ohjeen."
VastaaPoistaKUOLEN! KUOLEN! :D
Ja nyt, lakattuani nauramasta, nostan kyllä hattua. Hihat on eri hienot ja muutenkin on aina siistiä kun pitää virittää ja silti tulee hieno.
(Kävin nyt vihdoin itsekin Ysoldan kurssilla ja lähdin sieltä sellaisen illuusion vallassa, että osaan ongelmitta itsekin moiset hihat. Ehkä olisi kannattanut kerrata oppimateriaali noin viikon sisään kurssista. Itku tästä vielä tulee kun intoudun viiden vuoden päästä yrittämään.)
No musta se jäi vähän kyseenalaiseksi, seurasinko ohjetta yhtään. :D Huomasin jälkikäteen sössineeni nuo kuviokerroksetkin, kun mulla ne menevät eri tavalla joka toinen kerta. Sen aiemmin neulotun yksilön kuviokerrokset sen sijaan menevät joka kerta samalla tapaa. Jäänee mysteeriksi. :P
PoistaMullakin on Ysoldan kurssista ehtinyt kulua jo puoli vuotta. Ihan hyvin pärjäsin silti.
Tuo jos jokin on luovaa työtä! Hihoista fanfaari ja konfettisadetta :-)
VastaaPoistaJa ilmapalloja! Vaadimma ilmapalloja!
PoistaTosi kiva, nimenomaan vaikka jonkun korkeavyötäröisen hameen kanssa :)
VastaaPoistaJep, sopii hyvin kaikkien itse ommeltujen mekkojeni kaveriksi. :)
PoistaTämä on kyllä tosi kiva. Sopii huippu hyvin sun tekemien mekkojen kanssa! Milloinkahan mä neuloisin jotain tuosta Kimin kirjasta. Siinä on kyl kauniita malleja. On muuten eka mun hankkimia engalnninkielisiä neulekirjoja tuo kirja mikä hyllyssä on.
VastaaPoista