lauantai 6. tammikuuta 2018

Viimeinen ehtoollinen

Noin niin kuin neulojana ei ole paljon parempaa kuin täysin kaheli lankavärjäri, joka on valmis toteuttamaan haastavimmat ja hönöimmät tilaukset. Kas kun syksyn retriitissä pohdittiin PetrichorYarnsin upeaa Tardikseksi maalattua sukkalankkua ja ryhdyttiin miettimään, mitkä maalaukset olisivat sopivasti lankun mallisia. Minä hihkaisin, että Viimeinen ehtoollinen olisi sellainen just eikä melkein. Ja siitä jos jostain saisin isälle mahtavan joululahjan.



En meinannut ensin uskoa, että tilaukseni otettiin tosissaan vastaan. Onnea on värjärikaveri. <3


Ja jos värjäri oli kaheli tilauksen toteuttaessaan, niin olen minäkin saanut aika moneen kertaan kuulla olevani kaheli, kun kehtaan näin hienon lankun pistää purkaen ja neuloen sukiksi. Mutta hei, sehän se sukkalankkujen idea on!


Mitä: ihan vaan sukat / oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: PetrichorYarns Sock blank, 76 g
Ravelryssa

Tosiaankin, pistin lankun lihoiksi. Neuloin sukat isälle ihan omasta päästä, tai siis lankusta. Eh heh. Tällä kertaa olin niin fiksu, että jopa kirjasin tärkeimmät infot ylös, jotta toinen sukka oli mahdollisimman kivuton neulottava. Yleensä kun luotan siihen, että voihan kaiken aina laskea ensimmäisestä sukasta.



Sukkalankkujen neulominen on yleensäkin hauskaa, kun lankun kuviot muuttavat muotoaan sukiksi päätyessään. Tällä kertaa homma oli tavallistakin lystikkäämpää. Oli eri hauskaa katsella kuinka taas yksi opetuslapsi on kadonnut lankusta ja sukan varsi on kasvanut pituutta.



Neulojatoverit olivat myös kovin kiinnostuneita lankusta. Onnistuttiinpa lankusta löytämään jopa juopetteleva kissa, kun sitä katsoi toisesta suunnasta. What has been seen, cannot be unseen. Kovat olivat myös odotukset Jessen ilmestymisestä jalkapohjaan, mutta hän halusi tehdä vain tiikeriraitaa kakkossukan varteen. Hilpeyttä on herättänyt myös se, kun valmiita sukkia esitellessäni olen hihkaissut, että kolme opetuslasta jäi yli.


Ovat nämäkin melkoinen pari. Värit sattuivat menemään niin, että pariksi nämä tunnistaa vain toisen sukan varpaiden osalta. Mutta sehän se kai on sukkalankkujen viehätys, ettei etukäteen voi tietää, miltä sukat näyttävät. Isä ainakin tuntui tykkäävän ja isosti.

Neulisti

24 kommenttia:

  1. Hauskat sukat! Sinne jonnekin ne opetuslapset ovat piiloutuneet...!

    VastaaPoista
  2. Silloin jo retriitin jälkeen tästä oli kuva ja jotain, ja jäin odottamaan mitä siitä tulee. Nyt sen sitten näin, kiitos. Tämä onkin nyt kiva lankkutarina ja sukat. Niissähän on se maalaus kätkettynä ja niinkuin kirjoitit niin työn edetessä tyypit siirtyivät kuvasta sukkiin. Mielenkiintoinen projekti. Tällaisen kuvalankun neulomisessa on 'se idea', ne roiskemaalatut on outoja.
    Hyvää alkanutta vuotta Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon jonkun roiskemaalatunkin lankun neulonut sukiksi, mutta kyllä tää oli ihan eri tavalla viihdyttävä projekti. :)

      Poista
  3. Ei voi, kun ihmetellä miten on nuin tarkka kuva saatu neulepintaan :)

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä aivan mielettömän hienon kreisiä! :D :D :D

    VastaaPoista
  5. Tuota lankkua jo Instassa hämmästelinkin. Harva on kyl neulonut sukkia Jeesuksesta opetuslapsineen! 😅🙏 Hienot sukatkin tuli. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei näitä lankkuja yleisessä kierrossa oo. :D

      Poista
  6. Kyl on niin vekkulit opetuslapsilankkusukat! :D

    VastaaPoista
  7. Onpa hauska idea. Ekaa kertaa törmäsin koko sukkalankkuun. Kiehtoisi tosi paljon yrittää itse taiteilla jokin todella hauska lankku. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun maalaamaan. Noita värjäämättömiä sukkalankkuja löytynee nettikaupoista.

      Poista
  8. No höh, se ei sitten ilmiintynyt jalkapöytään. Se Dan Brown voisi muuten kirjoittaa näistä sukista jonkun salaliittoteoria-bestsellerin. Aattele mikä salakoodiavain: pura sukat ja neulo lankku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh! Niiden pitäisi ensin metsästää jostain itselleen neuloja - muutenhan sukkamysteerin ratkaisussa menisi ikä ja terveys!

      Poista
    2. Aika huikea koodi-idea kyllä :)

      Poista
  9. Ihan mahtava tarina näillä sukilla. Upea lankku. :D Ja kivat sukat tuli! Ois kyllä kutkuttavaa neuloa taideaiheisista lankuista, vaikka Hugo Simbergin Kuoleman puutarha tms... :D

    VastaaPoista
  10. Ehkä hillittömin sukkalankku ikinä :D

    VastaaPoista
  11. Neulemaailman DaVinci-koodi: onnistuuko joku neulomaan maalauslankusta neulotuista sukista sen lankun takaisin, maalauksineen päivineen :D

    Hienot sukat, mahetsu tarina. Ja tuo lankku, se on (oli) tod. pähee!

    - Ritutiina

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...