Sivut

perjantai 1. lokakuuta 2021

Limenvihreät parrasvalot

Yleensä neuleohje lähtee liikkeelle inspiraatiosta - siis yleensä. Mutta joskus harvoin täytyy auttaa kaveria ja tehdä täsmäohje tarpeeseen. Näin kävi viime syksynä, kun sain Laineelta viestiä, että huivikirjasta puuttuu tietyn mallinen huivi ja aikaa oli jäljellä enää jokunen viikko, kun valmista huivia tarvittaisiin kuvauksissa. Tällä kertaa ehdin onneksi sopivasti hätiin.


Mitä: Limelight / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Black Elephant Merino Singles Fingering + Triskelion Branwen 4-ply, 91 + 70 g

Hakusessa oli sirpin mallinen huivi SW merinosta iloisissa väreissä. Täältä kotoa löytyvällä lankavarastolla ei ollut vaikea löytää sopivia lankoja ja idea huivistakin muotoutui ihanan helposti. Ihan kuin näistä langoista olisi tarkoituskin tulla juuri tällainen huivi.
Limelight sai nimensä ärhäkän vihreästä silkkimerinolangasta, jonka yhdistin kermaiseen roiskevärjättyyn merinoon. Huivi on tosiaan sirpin mallinen ja se yhdistelee ainaoikeaa neulepintaa pitsiin ja raitoihin. Raidat neulotaan hauskasti lyhennetyin kerroksin, joten ne ovat kaikki hieman eri pituisia. Huiviin tarvitset kaksi vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa, yhden kumpaakin väriä.
Ohje löytyy Laine-kustantamon 52 x villahuivit -kirjasta ja nyt myös Ravelrysta ja verkkokaupastani. Ohje on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksi ja 09.10. asti sen saa 15% alennuksella koodilla LIME.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti