Sivut

tiistai 30. marraskuuta 2021

Krumeluuri

Usein iskee inspiraatio - ja toisinaan neronleimaus. Tällä kertaa iskivät molemmat.


Mitä: Krumeluuri / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Vuonue Wilhelmi + Louhittaren Luola Väinämöinen, 77+45 g

Niin, tosiaan. Pidin tässä syksyllä Teehetkeä Instagramin puolella ja tapoihin kuuluu aina kysellä, mitä ihania neuleita kaikilla Teehetken seuraajilla on yllä. Sattuipa sitten niin, että Sannilla oli jalassa herkullisen kuuloiset patenttineuleiset polvisukat suomenlampaan villasta. Ja sellaisethan oli saatava itsellekin!


Paitsi, että eihän se tietenkään siihen jäänyt. Kas kun ne kyseiset sukat olivat patenttineuletta vain varren osalta ja ihan tavallista patenttia ilman mitään kummempia kikkoja. Jos tunnette meikäneulojaa, niin tiedätte, että aina on pakko vähän kikkailla.


Niinpä ensin iski ajatus, että varteen olisi ehdottomasti neulottava patenttineuleella samanlaista kaunista kuviota kuin Vieno-mekkoni kaarrokkeessa. Patenttineuleesta kun saa helposti todella näyttävää muutamalla kavennuksella ja lisäyksellä.


Seuraavaksi mieleen tuli, että entäs jos sitä pitsikuviota jatkaisi sitten yksivärisen jalkapöydän päällä ihan tavallisena pitsinä ilman patenttia. Tai noh, voisihan sen nyt patenttinakin varmaan neuloa. Ja sitten aivoissa alkoi raksuttaa, että mahtaisikohan olla mahdollista jatkaa jalkapöydän päällä ihan sitä kaksiväristä patenttineulekuviota, vaikka jalkapohjan silmukoilla neuloisikin yhdellä värillä sileää neuletta. Ajatus iski kuin metrinen halko ja sukat oli pistettävä puikoille ihan saman tien, jotta pääsin kokeilemaan idean toimivuutta käytännössä.

Niin syntyivät Krumeluuri-sukat. Ne neulotaan varresta varpaisiin. Sukat aloitetaan kierretyllä joustimella, jonka jälkeen nautiskellaan varren ajan kaksivärisestä patenttineuleesta, jolla tehdään sukan edessä kuviota ja takana muutamat pohjekavennukset. 


Kantapäähän päästyä alkaakin sitten se kikkailu. En väittäisi sukkia vaikeiksi, mutta patenttineuleen soisin olevan ennestään tuttua, jotta pysyy helposti kärryillä siitä, missä on menossa. Jalkaterät tosiaan on toteutettu niin ovelasti, että kaksivärinen patenttineulekuvio jatkuu jalkapöydän päällä, vaikka jalkapohjassa neulotaan sileää päävärillä - eikä missään kulje langanjuoksuja työn takana. Silmukoita tässä pitää hiukan siirrellä puikolta toiselle tai sitten jalkaterät voi neuloa sukkapuikoilla looppauksen sijaan, jolloin siltäkin vaivalta säästyy helposti.


Olin niin kertakaikkisen onnellinen, kun aivoitukseni toimivat käytännössä juuri niin kuin kaavailin. Ihan lopuksi huomasin, että jalkapöydän patenttineule venyy paljon pidemmälle kuin jalkapohjan sileä neule, mutta sekin oli korjattavissa! Varpaiden kavennukset nimittäin neulotaan lyhennetyin kerroksin siten, että vain jalkapohjan pituus kasvaa. 


Aivoni rakastivat näiden sukkien suunnittelua ja neulomista niin valtavasti, että oli pakko heti laittaa toinenkin pari puikoille. Ja mikäpä sen parempaa kuin hiukan jumppaa aivonystyröille ja käsille ja lopputuloksena vielä mitä kauneimmat polvisukat. Kyllä nyt kelpaa käpertyä sohvan nurkkaan.

Ohje löytyy verkkokaupasta, Ravelrysta ja PayHipistä. Koodilla TRICKERY saa 15% alennusta itsenäisyyspäivään asti.

1 kommentti:

  1. Nämä ovat niin herkulliset kikkailusukat, että ne on ehdottomasti pistettävä puikoille kun tilaa vapautuu joululahjaneuleilta - ja olen harjoitellut patentin neulomista jollain helpommalla ensin.

    VastaaPoista