Ei muuten ole huonot kaupat, jos saa kaverilta lankaa sukkia vastaan. Etenkään, jos kaveri on itsekin neuloja ja ymmärtää käsin tehtyjen sukkien arvon.
Mitä: St. Marco / Rachel Coopey
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Lanitium ex machina BFL High Twist Sock, 80 g
Toimeksianto tuli lankavyyhdin kera ja tovin pähkäilin, mikä malli näkyisi reippaan kirjavan langan alta.
Neuleohjeita jännästi ehtii kertyä hyvien neulomisaikeiden kera Ravelryn kirjastoon paljon kovempaa tahtia kuin, mitä oikeasti ehtii neulomaan. Jokunen vuosi sitten ostin e-kirjallisen Rachel Coopeyn sukkaohjeita ja olen tainnut kahdet sukat tänä aikana ehtiä kirjasta neulomaan. Nyt oli korkea aika ottaa puikoille kolmannet.
Sukissa tehdään lisäyksin ja kavennuksin hieman palmikon näköistä kuviota. Kaikista jännittävintä on ehdottomasti se, että yhdellä kierroksella kieputellaan lankaa silmukoiden ympärille. En ole koskaan ennen vastaavaan törmännyt neuloessani. *Lanka tuotiin työn eteen, silmukat siirrettiin takaisin vasemmalle puikoille, lanka vietiin työn taakse, silmukat siirrettiin oikealle puikolle* ja tätä *-* toistettiin muutamaan kertaan. Vieläkin voi näköjään koko ajan oppia uutta oman harrastuksensa parissa.
Sukista tuli sievät. Tykkään siitä, kun kuvio jatkuu yhtenäisenä kantalapun ajan. Sen sijaan en tykkää yhtään siitä, että silmukoita pitää siirrellä puikolta toiselle. Tässä mallissa silmukoita siirreltiin ennen kantapään neulomista ja lopuksi vielä kärjen kavennuksia varten. Vähintäänkin olisi kohteliasta ilmoittaa heti ohjeen alussa, että tämä malli ei nyt ehkä parhaalla mahdollisella tavalla sovellu kahden sukan looppaamiseen yhtä aikaa - ei sillä, että huomaisin muka lukea tuommoisia varoituksia. Lukeeko joku oikeasti ohjeen alusta loppuun ennen kuin ryhtyy neulomaan?
Pidän kovasti tämän nimenomaisen langan kierteestä. Sitä on mukava neuloa. En yleensä pidä näin kirjavista langoista, mutta tässä oli jotenkin kaikessa kirjavuudessaan ihan harmoninen värimaailma. Sukkien kuviokin erottuu aika hyvin. Kaiken kaikkiaan kiva projekti.
Neulisti