keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Hilla

Olen tullut vanhaksi. Tai ainakin aikuiseksi. Pidän patikoimisesta ja parsakaalista. Ja nyt kaiken huipuksi jopa lakoista, vaikka olin vuosikausia vakuuttunut niiden olevan liian happamia. Ei tule ikä yksin. Lakoista puheen ollen, suunnittelin uuden puseromallin nimeltä Hilla.


Mitä: Hilla / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm ja 2.5 mm
Mistä: Uschitita Merino Single väreissä Braveheart + Owl + Grounded + Moccacino, 96 + 75 + 69 + 84 g
Ravelryssa

Neulemaailmassa on jo pitkään ollut vallalla villitys feidaamiseen, eli värien liu'uttamiseen. Tapana on hyökätä mattimyöhäisenä näiden trendien kimppuun, joten nyt vihdoin otin ja suunnittelin tekniikalle tarkoitetun puseron. Olen minä aiemminkin suunnitellut liukuvärjätyn takin, Utun, mutta feidaamisessa ideana on, ettei tarvitse liu'uttaa yhden värin eri sävyjä, vaan langat voivat olla reippaasti eri värisiä, kunhan niissä on yhdistävänä tekijänä vaikkapa samanhenkisiä väriroiskeita.Ostin langat viime keväiseltä Edinburghin reissulta. Olin halunnut jo pitkään päästä kokeilemaan Uschititan lankoja ja valikoin pitkään ja hartaasti neljää yhteen sointuvaa vyyhtiä, sillä tiesin haluavani neuloa näistä feidiprojektin. Hiukan yllättäen päädyin kellertävään värimaisemaan.


Suunnittelin kevättalvella muhkean briossipuseron, jossa oli erityisen sievät pienet palmikot kulkemassa hartioilta ranteisiin asti. Siitä saakka olen saanut ystävältä pyyntöjä tehdä samalla idealla ohjeen ilman sitä pelättyä briossia. No nyt ehdin vihdoin tämän pariin. Niin tämä on nyt Jenni ihan sulle omistettu! Kiitos patistelusta.Pusero aloitetaan neulomalla pienet palmikkoiset hartialäpät. Niiden reunoilta poimitaan silmukat ensin takakappaleeseen ja sitten etukappaleeseen. Hartioita muotoillaan hieman lyhennetyin kerroksin ja kun taka- ja etukappale ulottuvat kädentielle asti, ne yhdistetään ja neulomista jatketaan pyörönä.


Äläkäätten peljätkö! Vaikka tämä on päälle päin nurjaa, on vartalo neulottu puseron sisäpuolella, jolloin saa rauhassa posotella pelkkää oikeaa menemään. Hihat joutuu palmikoiden takia neulomaan työn oikealla puolella, siis nurjaa. Toki, jollei palmikoiden neulominen nurjalla puolella haittaa, on myös hihat helppo kääntää työn sisäpuolella neulottavaksi.Malli itsessään on yksinkertainen ja rento neulottava. Ainoa vähän jännittävämpi osuus tulee heti alussa hartialäppien kanssa, mutta ne on äkkiä tehty. Loput puserosta saattaisikin olla hieman tylsää neulottavaa, jollei värejä feidattaisi. Kuitenkin värinvaihdon odottaminen pitää sopivasti mielenkiintoa yllä.


Ohje on suunniteltu neljälle värille ja sisältää tarkat ohjeet värien vaihdolle kussakin koossa. Lisäksi mukana on laskelmat, paljonko värejä pitää olla jäljellä esim. helman valmistuttua, jotta hihoissa ei lopu lanka kesken. Jotta värien vaihtuminen kulkee mahdollisimman saumatta ja siististi niin vartalossa kuin hihoissakin, tarvitsee isommissa koissa ensimmäistä väriä kaksi vyyhtiä.Odotan jo innolla viikonlopun kädentaitomessuja Tampereella. Nepä tarjoavatkin oivallisen tilaisuuden käydä valikoimassa neljän värin setti Hillaa varten. Ohje onkin tarjolla tämän viikon loppuun 20 % alennuksella, kun käytät Ravelryn ostoskorissa koodia "cloudberry".


Lauantaina on messuilla tarjolla myös kässäbloggaajien ja lukijoiden miitti seminaaritila Marsissa klo 14-15:30. Tulkaahan moikkaamaan! Paikalla on minun lisäkseni ainakin Mehukekkerit-blogin Veera ja Hupsistarallaa-blogin Terhi.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Ai että, tää on just niin hieno kuin ajattelin! <3 Pitääpä metsästää tähän langat messuilta ja ostaa ohje. Jos vaikka ehtis joskus neuloakin. :D

  Patistelussa oli ihan oma lehmä ojassa, ettei tarvitse kiitellä ;) Kiitos itsellesi omistuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu olevan jo perinne = messuilta langat sun suunnittelemaan neuleeseen.

   Poista
  2. Kerrassaan erinomainen perinne! Huomasithan, että laitoin jo ohjeen sulle lahjana. <3

   Poista
  3. Vallan loistava! Vielä kun ehtisi neuloakin ne ohjeet... :D Pikkuhiljaa. En huomannut. Ihana olet. <3 Kiitos!

   Poista
 2. Ihana Hilla! Tämä on selvästi se minun ensimmäinen fade-projekti, jolle olen etsinyt mallia jo jonkin aikaa. Enää puuttuu vain langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Siinä se onkin sit homma värien valitsemisessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...