perjantai 6. heinäkuuta 2018

100% mahtavaa

Kävin keväällä ihka ensimmäistä kertaa Edinburgh Yarn Festareilla. Yksi siltä reissulta mukaan tarttuneista aarteista on tänään ja huomenna saatavissa myös Jyväskylän neulefestareiden markkinoilta. Niinpä nyt onkin erinomainen hetki julkaista ohje tuolle langalle.


Mitä: Dre / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Walcot Yarns Opus, 350 g
 Ravelryssa

Rakastuin lankaan saman tien sitä myyntikojulla hipeltäessäni ja pistin vielä samana iltana ensimmäisen vyyhdin puikoille. Lanka nimittäin jutteli ahkerasti ja kertoi haluavansa pitkäksi pappatakiksi, jossa olisi erityisen huoliteltuja yksityiskohtia.


Siinä hötäkässä ei ollut aikaa neuloa mallitilkkuja, joten lähdin mutulla liikkeelle. Pääsinkin seuraavana päivänä jo kohtalaisen pitkälle, kunnes varmistui, etteivät suunnittelemani mutulisäykset voisi millään onnistua ja osua kohdilleen. Vaan eipä hätä ollut tuon näköinen, koska siinähän minulla oli hyvän kokoinen mallitilkku. Katsoin takinrepaleesta tiheyden ja istuin Ysoldan festaripuodin sohvan nurkkaan laskemaan takkia vimmaisesti. Toinen kerta toden sanoi ja tässä sitä nyt on aikas ihana takki.Dre on V-päänteinen pappatakki, jonka hihat ovat hauska hybridi satula- ja raglanhihoja. Yleensä satulahihoissa neulotaan ensin hartialäpät, joiden reunoista poimitaan silmukat muuhun paitaan, mutta tässä takissa kokeilin koko homman neulomista yhdessä palassa heti alusta asti.


Mallissa on paljon kauniita yksityiskohtia. Suosikkijuttuni ovat hartioilla ja kyljissä näkyvät valesaumat. Hartioiden saumat kohtaavat kainalon alla ja sulautuvat palmikkona toisiinsa, jatkuen sitten yhdessä kylkisaumana helmaa kohti. Saumat näyttävät ennen pingotusta herkästi ryppyisille ja kasaanvetäville, mutta oikenevat kyllä kunnon pingotuksella.


Pitkän takin helmassa on reunoiltaan pyöristetty halkio ja takissa on kunnollisen kokoiset taskut. Niin taskunsuissa kuin helmassa ja hihansuissa on koristeena muutama kerros vohvelineuletta eli rikottua joustinneuletta.


Lopuksi poimitaan silmukat etukappaleiden reunoista ja neulotaan ainaoikea nappilista. Sitä muotoillaan lyhennetyin kerroksin niskasta aavistuksen korkeammaksi. Kokonaisuuden kruunaa i-cord -päättely, jonka aikana tehdään myös napinlävet. Takki saikin nimensä näistä julmetun hienoista hirvinapeista, jotka löytyivät myös samaisilta festareilta. Dre on nimittäin hirvi albaniaksi.


Lanka oli tosiaan minulle uusi tuttavuus. Walcot Yarnsin Opus on kerrassaan ihastuttava ja pehmoinen lanka. Etiketti kertoo sen olevan 70% Falkland merinoa, 30 % Baby alpacaa ja 100% mahtavaa. Eivät kuulkaa juksaa! 
Kaiken huipuksi Walcot Yarns on tänään ja huomenna Jyväskylän neulefestareilla lankoineen. Tulkaa vilkaisemaan Dre-takkia heidän kojulleen samalla, kun valitsette takkiin lankoja. Ohjeenkin saa 20% starttialennuksella koodilla OPUS aina tiistaihin 10.07. asti.

Neulisti

2 kommenttia:

  1. Ihana neule ja nuo langat ovat todella mahtavia. Tummanvihreät löysivät tiensä neulekoriini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Opus on tosiaankin upea lanka ja sen värit ovat ihania. 💚

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...