keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Mutta enhän minä edes pidä mohairista!

Niin. Jos joku ärsyttää niin se, kun joutuu pyörtämään päänsä. Vaan mikäs tässä pyöritellessä, kun on vähän kasmiria ja silkkimohairia tuota päätä pehmentämässä...


Mitä: Still / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko  3.5 mm
Mistä: ITO Karei + ITO Sensai, 22 + 13 g harmaaseen (koko L) ja 17 + 11 g  violettiin (koko M)
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/still-ii
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/still

Jos nyt lähdetään ihan alusta, niin neulemaailmassa on viime vuosina ollut vallalla villitys yhdistellä useita erilaisia lankoja yhteen neuleeseen - erityisesti niin, että toisena lankana käytetään silkkimohairia. Olen aina pitänyt silkistä, mutta mohairia en voi sietää. Tai niin ainakin luulin.


Neulekaapistani löytyy tasan yksi (silkki)mohairneule, jota pystyn käyttämään. Muut olen vuosien saatossa kantanut kirppiksille, koska niistä on seurannut vain kauhea kutina ja epämukavuus. Toisaalta, tuo yksi yhä ahkerassa käytössä oleva silkkimohairpusero ei ärsytä ihoani lainkaan, että ehkä ne toiset ovat olleet sitten vähemmän laadukkaita lankoja.Oli miten oli, olin vakaasti päättänyt, etten tule toimeen mohairin kanssa ja voisin ohittaa tämän neulevillityksen tyystin. Paitsi, että ITO:n pienet silkkimohairkerät ovat kuin karkkeja, ihan liian kauniita. Ja sitten kaiken huipuksi TitiTyylle tuli lasti ITO:n uutta kasmirlankaa ja löytyipä kaupalta mallipipokin, jossa oli yhdistetty uusi kasmirlanka silkkimohairin kanssa. Ei tuntunut kuulkaa pahalta. Tuntui oikeastaan ihan liian hyvältä. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin aikas taivaalliselta.


Menin ihan viattomasti hipeltämään keriä aikomatta ostaa mitään ja ennen kuin huomasinkaan, olin napannut muutaman ostoskassiini ja se oli menoa - loin silmukat vielä samana iltana.


Suunnittelin lankakombosta hyöhenenkevyen syyspipon. Tässä on korkea resori, jonka ansiosta pipoa voi käyttää kahdella tapaa: löysänä myssynä tai resori kahtia taitettuna, jolloin pipo on istuva. Resorin jälkeen pipossa neulotaan joka kerroksella helppoa pitsiä, joka näyttää näin kasmir-silkkimohairlangoista tehtynä hirmuisen herkältä.Erityisen upean piposta saa valitsemalla ITO Sensaista jonkin niistä muutamista väreistä, joissa silkkiydin on eri värinen kuin sen ympärillä pörräävä mohair. Nuo värit suorastaan hehkuvat. Ja koska Tyyllä oli niitä useampi tarjolla, oli ihan pakko neuloa vielä toinenkin pipo.Ohjeessa on kaksi kokoa, M ja L, jotka sopivat päänympäryksille 50 ja 58 cm. Ja sunnuntaihin 23.09. asti ohjeen saa 25 % alennuksella käyttämällä koodia FLUFF.


Neulisti

6 kommenttia:

 1. Kaunis malli tuossa pipossa, kiva, kun on noin monikäyttöinen !

  <3: http://www.rakkaudellahenna.fi/

  VastaaPoista
 2. Itse olen mohairin suurkuluttaja, ja perehtynyt mohairlaatuihin kohtuullisesti. Mohairin laatuun vaikuttaa erityisesti se, minkä ikäisestä eläimestä villa on otettu. Aikuisesta vuohesta tulee sitä kutittavaa villaa, ja hienoin ja ihoystävällisin aivan nuoren eläimen alusvillasta. Tätä sanotaan siis KID-mohairiksi (vyötteessä lukee kyllä tuo sana KID). Sama juttu kaikilla lajeilla, vauvaeläimillä on hyvinkin pehmoinen villa tai karva, ja se muuttuu sitten iän myötä karkeammaksi. Kid-mohairin tuotantotapoja on monia, eettisempiä ja vähemmän eettisiä. Siinä myös yksi vaikeus mohairin hankintaan, kun en kuitenkaan halua, että yksikään vauva-vuohi menettää henkeään minun piponi takia.

  VastaaPoista
 3. Nätti pipo! Minulla on vielä tuo silkkimohairin yhdistäminen toiseen lankaan jäänyt kokeilematta, vaikka ajatuksena se on viehättänyt jo jonkin aikaa. Ehkä pitäisi neuloa tuo pipo ja kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo. Itse en ole mohairin ystävä; kokemus tosiaan, että se kutittaa. Ehkäpä voisin kokeilla, sillä postauksesi oli sen verran vakuuttava :)

  VastaaPoista
 5. On se sievä. Ja sopivasti pörröinen!

  VastaaPoista
 6. Mohair on sellainen salakavala otus! Ihania pipoja, pehmeyden näkee tänne kaus saakka.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...