maanantai 1. lokakuuta 2018

Pioni

Tiedättekö, kun joskus ei ole neuletta kuvatessa hyvä pössis? Ja sitten se kehno pössis tarttuu kuvista itse neuleeseenkin? Meinasin heittää tällä takilla vesilintua, kun sen kuvaamisesta ei tahtonut tulla mitään. Onneksi minä ja useampikin kuvaaja jaksoimme yrittää aina vaan uudestaan, koska nyt takki on taas mieluinen. Ja onhan se nyt oikeasti aikas ihana!


Mitä: Pioni / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 4.0 ja 4.5 mm
Mistä: Little Grey Sheep Stein Fine Wool 4 ply, 430 g
Ravelryssa

Viime keväänä nappasin Edinburghin neulefestareilta matkaani hurmaavaa brittiläistä villalankaa. Ja siitä asti se on huudellut haluavansa puikoille. Lanka on ihanan villaisaa, pienen perheyrityksen oma risteytys. Se on ilmavaa, kevyttä ja lampaisaa. Lisäksi langan vyötteissä on suloinen pieni tarina lampaiden elosta ja siitä, kuka ne kerii joulun alla. Kerrassaan herttaista.Englanninkielisessä neulemaailmassa on semmoinen termi kuin 'sleeve island', jolla viitataan siihen, kun ollaan haaksirikkouduttu autiolle hihasaarelle, jolta ei ole pois pääsyä. Hihojen neulominen muuten valmiisiin puseroihin kun on usein tappavan tylsää puuhaa. Niinpä tulikin visio takista, jossa hihat neulottaisiin heti alkuun pois tieltä kuleksimasta ja niin syntyi tämä Pioni.


Pioni aloitetaan neulomalla boleromainen yläosa ranteesta ranteeseen. Ensimmäinen hiha neulotaan pyörönä, päätellään kainalossa muutamat silmukat, jonka jälkeen selkä neulotaan tasona, ja sitten lisäillään silmukoita toista kainaloa varten, jonka jälkeen neulotaan taas toinen hiha pyörönä. Hihojen ja selän poikki kulkee iso, muhkea palmikko ja muuten hihatin on (2o, 1n) -rikottua joustinta.


Yläosan valmistutta sen reunoilta poimitaan silmukat, joilla neulotaan vartalo. Vartalo on kauttaaltaan patenttineuletta, yksiväristä tällä kertaa ja siten helpompaa. Vartalossa on kaksi lisäyskerrosta, jotka antavat sille A-linjaista muotoa. Lisäksi takin neulomistapa tekee sen, että etukappaleet ovat ilman mitään erityisempiä kikkoja takakappaletta lyhyemmät.


Lopuksi etukappaleiden reunoista poimitaan silmukat ja neulotaan muutaman ainaoikeinkerroksen verran nappilistaa. Kirjoitin ohjeeseen tavallista suuremmat napinlävet, koska ainakin minun nappikokoelmaani on kertynyt aika lailla sellaisia isoja nappeja, joita pääsee harvemmin käyttämään. Nappilista päätellään i-cord -päättelyllä.Jos takin neulominen sujuikin sutjakkaasti, sen kuvaaminen tuotti harmaita hiuksia. Aina oli jokin asia pielessä. Joko kuvausvaatteet olivat rytyssä, oli liian kirkasta tai liian hämärää, tai sitten maisema oli kohdillaan, mutta tuuli muotoili kampauksesta petolinnun peräsintä. Onneksi joukosta lopulta löytyi tarvittavat kuvat ja tämäkin ohje pääsi näkemään päivänvalon.Pioni löytyy nyt Ravelrysta sekä suomeksi että englanniksi tutuissa yhdeksässä koossa. Koodilla SWEETPEONIES sen saa 25 % alennuksella sunnuntaihin 07.10.2018 asti.


Osa käsityöihmisistä harrastaa kausineulomista: he joko jättävät kesäksi puikot kokonaan nurkkaan tai neulovat kesäisin vain puuvillaa. Minä olen villan perään kesät talvet. Vaikka hikoilin tämän kesän helteissä muuten ihan tuskissani, minua ei häirinnyt ollenkaan tämä sylissäni viihtynyt takkimytty. Ja kyllä nyt ilmojen viilettyä kelpaa kääriytyä lämpöiseen takkiin.

Neulisti


9 kommenttia:

 1. Aika kiva idea tuo hihojen neulominen ensin. :) Palmikko tulee tosi kauniisti tuonne taakse. Kaunis neule muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 💗 Eipä ole sitten lopuksi sitä hihatuskaa. 😅

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kai huomasit, että sun palmikkohihapaita on vihdoin testineulonnassa? ;)

   Poista
 3. Todella kaunis <3 Tää ohje on ostettava! Hihat tuottaa niin suurta tuskaa. Sun ohjeet muutkin todella ihania ja helppolukuisia!!!

  VastaaPoista
 4. Greetings to each one, it’s really a particular for me to visit this website page, it comprises of helpful Information. 메이저사이트

  VastaaPoista
 5. I every time spent my half an hour to read this weblog’s content every day along with a mug of coffee. 경마사이트

  VastaaPoista
 6. Ive got to say, the layout alone made me come back to this web page again. But now that Ive read what youve got to say, Ive got to share it with the world! 카지노사이트

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...