perjantai 29. maaliskuuta 2019

Suloista silkkiä

Jos neuloo puseron kahdella langalla, joista toinen sisältää 70 % merinoa ja 30 % silkkiä ja toinen sitten 60 % mohairia ja 40 % silkkiä niin ei tule huonoa jälkeä. Siinähän on takista lähes puolet silkkiä.


Mitä: Sulo / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.75 mm
Mistä: Shibui Knits Staccato + Shibui Knits Silk Cloud, 225 + 65 g

Sain taannoin iloisen yhteydenoton Shibui Knitsiltä. He kyselivät, suunnittelisinko heidän langoistaan jotain ja sain valita materiaalit vapaasti. Mikäpä tekisi neulojaa onnellisemmaksi? Valikoima oli hirmuisen houkutteleva ja lopulta päätin, että syksyisen pipokokeilun innoittamana voisi olla aika neuloa pusero tai takki käyttäen mohair-silkkiä. Niinpä valikoin lankapohjien joukosta fingering-vahvuisen merino/silkkisekoitteen ja pitsivahvuisen mohair/silkkisekoitteen.


Erilaisia lankoja yhdistelemällä saa aikaan paitsi kiehtovia neulepintoja myös hauskoja värejä. Halusin kummankin langan olevan neutraalia värimaailmaa, mutta hiukan eri värejä keskenään.


Merino/silkkiin valitsin kermaisen luonnonvalkoisen värin ja mohair/silkkiin hyisen vaalean harmaan. Lopputuloksena on hopeisen harmaa neule, joka tuntuu iholla yhtä aikaa sulalta voilta ja hattarapilveltä.


Halusin suunnitella ylellisistä langoista yksinkertaisen ja klassisen neuleen, joka sopisi kaikenlaisten vaatteiden kaveriksi. Niin syntyi sievä pieni takki nimeltä Sulo.


Sulo on ylhäältä alaspäin saumattomasti neulottava takki. Siinä on pyöreä kaarroke, jossa on muutama kerros helppoa pitsiä. Takissa on tarkoituksella hieman tavallista lyhyempi helma, eikä siinä ole vyötärömuotoiluja. Ohjeesta kannattaa valita koko, jonka rinnanympärys on n. 10 cm omaasi suurempi, sillä takin on tarkoitus olla päällä hiukan väljä.


Kaarrokkeen pitsin lisäksi hihansuissa on muutama palmikoin tehty kuvio. Tämä on ehdottomasti suosikkijuttuni Sulossa. Muuten takki on sileää neuletta. Pääntiellä hihansuissa ja helmassa on lisäksi pari kerrosta joustinta. Myös muun takin kanssa yhtä aikaa neulottava nappilista on joustinneuletta.


Ohje löytyy Ravelrysta suomeksi ja englanniksi. Suomeksi sen voi ostaa myös verkkokaupan puolelta. Molemmissa saa ohjeesta 20 % alennuksen koodilla FLUFF 06.04. asti.

Neulisti


3 kommenttia:

 1. Ihana neuletakki! Olet kyllä tosi taitava suunnittelija.

  VastaaPoista
 2. Ok, kun on kaunis! Saako Shibui Knitsin lankoja nykyään Suomesta? Jee, jos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan tiedä, että saisi tällä hetkellä..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...