perjantai 10. elokuuta 2018

Mysteerillä syksyyn!

Nyt on jännittäviä uutisia. Jämälankavillasukkajoulukalenteri oli aikoinaan tämän blogin ja bloggarin suosikkijuttuja. Ajattelin tavallaan palata vähän aiheeseen ja suunnittelin ensimmäisen mysteerihuivini.


Ideana on siis KAListella porukalla huivia noin kuukauden päivät. Mysteerin tästä tekee se, että te ette neulomaan lähtiessänne tiedä yhtään, millainen tuo huivi mahtaa olla valmistuttuaan. Mutta jos nyt saan itse sanoa, niin se on aikas mahtava.


Homma toimii siten, että huiviohje Shake it up tulee Ravelryyn myyntiin N-Y-T. Ohje sisältää alkuun infotiedoston, josta löytyy tietoa puikoista, langanmenekistä ynnä muusta tarpeellisesta. Ja sitten keskiviikkona syyskuun 12. päivä tärähtää ohjeen ostaneiden sähköpostiin päivityslinkki, jonka kautta saa käsiinsä huivineulonnan ensimmäisen vihjeen.

Huivi koostuu yhteensä 13 vihjeestä, joille varattu neulomisaika vaihtelee kunkin vihjeen työmäärän mukaan. Aikataulu on seuraava:
 1. vihje 12.09.
 2. vihje  14.09.
 3. vihje 15.09.
 4. vihje 16.09.
 5. vihje 18.09.
 6. vihje 20.09.
 7. vihje 23.09.
 8. vihje 25.09.
 9. vihje 27.09.
 10. vihje 29.09.
 11. vihje 04.10.
 12. vihje 08.10.
 13. vihje 12.10.
Ohjeistus on sekä suomeksi että englanniksi ja KAListelulle tulee Where we once knitted -ravelryryhmään oma ketju joka vihjeestä jutusteluun. Kuvia voi Ravelryn lisäksi jakaa mieluusti myös instagramin puolella tägeillä #wwokmkal #shakeitupmkal.

Jaa, että saisiko alkuun olla hieman tietoa huivista tai langoista? Huivista en paljasta mitään, mutta kannattaa teroittaa itselleen joko 3.5 tai 3.75 mm puikot valmiiksi. Lankaa huiviin tarvitsee kolme vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa eri väreissä. Mikäli langan riittävyys jännittää, ei huolta: ohjeessa on kunkin vihjeen jälkeen tieto siitä, paljonko kutakin väriä pitäisi olla jäljellä. Lankojen väreissä on hyvä olla jotain yhteistä, mutta ne saavat kuitenkin olla selvästi eri värit.

Parashan onkin vielä kertomatta! Kotimaiset suosikkivärjärit, ikke yarns ja lanitium ex machina ovat nimittäin tempauksessa mukana ja lupasivat värjätä kolmen vyyhdin settejä juuri Shake it up -mysteeriä varten. Setit tulevat myyntiin kummankin verkkokauppaan syyskuun ensimmäisellä viikolla niin, että langat ehtii hankkia postilaatikkoonsa ensimmäistä vihjettä odotellessa.

Kuka lähtee mukaan väri-iloitteluun?

Neulisti

15 kommenttia:

 1. JEEEE aivan varmasti mukana!! Ihanaa, heti ohjetta ostamaan ------->

  VastaaPoista
 2. Hei jes, just tällasta piristystä kaipasin syksyyn! 😘 Mitkäs on suunnittelijan värivalinnat?

  VastaaPoista
 3. Mainiota! Sehän tuli sitten ihan tilauksesta. Suunnittelijan värivalintoja voi vakoilla täällä Ravelry-projektissa:

  https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/shake-it-up

  Värit olivat valkoinen, keltainen ja tummahko harmaa, mutta niissä on kaikissa kivasti roiskeita, jotka mätsäävät muihin kahteen väriin. Ei siis fadesetti, ihan eri värejä, mutta jotain pientä yhteistä.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Melko varmasti olen mukana.

  VastaaPoista
 5. Luulenpa lähteväni. Lankojen täytyy kuitenkin löytyä omista varastoista, koska langanostolakko....
  Fingerin vahvuista kyllä löytyy, näin ainakin uskoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten se pohjaton yksinäisten fingering-vyyhtien varasto on juurikin syy lankalakkoo. 😅

   Poista
 6. Kuulostaa kivalta! En olekaan osallistunut mihinkään kalisteluun pitkään aikaan joten saatanpa hyvinkin lähteä mukaan.

  VastaaPoista
 7. Voisiko udella vähän vaikeusasteesta? Kiinnostaisi kovasti, mutta en ole mitään pitsihuiveja tai kovin hc-juttuja kauheasti neulonut joten kannattaako tähän lähteä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän jäävi arvioimaan, kun olen itse neulonut niin pitkään ja paljon, mutta en pitäisi tätä vaikeana. Pitsiäkin on olemassa helppoa ja vaikeaa, niin tässä huivissa ei ainakaan sellaiselle vaikealle linjalle lähdetä.

   Poista
 8. Joo, tähän pitää kyllä lähteä mukaan!

  VastaaPoista
 9. Ihan pakko! Ettei vaan etene mikään, mikä pitäisi ��

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...