maanantai 25. kesäkuuta 2018

Lentävä Donegal

Kevät oli neulesuunnittelurintamalla hurjan kiireinen, mutta kyllä nyt kelpaa, kun ohjeita on valmiina julkaistavaksi.


Mitä: Flying Donegal / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Genuine Soft Donegal by Lentävä Lapanen, 350 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/flying-donegal

Tämä takki sai alkunsa oikeastaan jo viime vuoden puolella. Kävin ennen joulua Järvenpään Lentävässä Lapasessa esittelemässä Tyttö joka sanoi bää -e-kirjani neuleita. Samalla kertaa puodin emännät tarjosivat minulle kokeiltavaksi puodin omaa Soft Donegal -lankaa.


Halusin suunnitella vaihteeksi jotain todella suoraviivaista ja yksinkertaista neulottavaa. Helpot raglanhihat, sileää ja muutama palmikko tuomaan mielenkiintoa.

Suunnitteleminen, tai ainakin ohjeen laskeminen, alkaa aina mallitilkusta. Neuloin pienen tilkun sileää ja pistin sen pesuun, ja voi jestas mikä lanka pesusta paljastuikaan! Soft Donegal on yksisäikeinen tweed-nyppyjä sisältävä merinolanka. Se on yhtä aikaa pehmeää ja rustiikkia. Mutta voi kuulkaa, mitä sille pesussa tapahtuikaan! Langan kierre avautui pesussa ihan kokonaan, lanka pörhistyi ja mallitilkusta tuli suorastaan samettia. Lanka ei ollut karheaa alunperinkään, mutta tilkku muuttui pesussa vielä kymmenen kertaa pehmoisemmaksi. Kerrassaan upea lanka ja johan syyhytti päästä neulomaan omaa mallikappaletta.


Suunnittelin tosiaan yksinkertaisen, mutta kauniin takin raglanhihoilla. Takin selässä kulkee kolme palmikkoa ja muuten takki on sileää neuletta - nurja pinta päällä päin. 


Takki neulotaan muuten tasona, mutta hihat ovat suljettua neuletta. Jos nurjan neulominen pyörönä tökkii, hihat voi helposti neuloa nurjalla puolella, jolloin ne ovat sileää oikeaa.


Hihansuissa ja helmassa on ainaoikeaa. Se ei kauheasti erotu sileästä nurjasta, mutta on hieman pulleampaa neulosta. Kauniin hienovarainen efekti siis. Takin viimeistelee ainaoikein neulottu shaalikaulus. Takki on tarkoitettu käytettäväksi auki tai huivineulalla suljettuna - vaikka shaalikaulusta neuloessa olisi helppo lisätä napinlävetkin, jos haluaa.Ohje löytyy Ravelrysta sekä suomeksi että englanniksi ja sisältää koot XXS-XS-S [M1-M2-L1] L2-XL-XXL. Ja starttialennuksella sen saa 07.07.2018 asti 20% alennuksella, kun käyttää Ravelryn ostoskoriin koodia FLYDONEGALFLY. Koko kannattaa valita niin, että sen rinnanympäryksessä on n. 10 cm väljyyttä.Langan suunnittelutyöhön tarjosi Lentävä Lapanen ja huikeat kuvauspuitteet taas yksi suosikkipaikoistani koko maailmassa, Kotkan Sapokka. Mikäli pistät takin puikoille, osallistu ihmeessä yhteisneulontaan Lentävän Lapasen Ravelry-ryhmässä ja somessa tunnisteella #flyingdonegalkal. KAListelun päätteeksi järjestetään 18.08.2018 vielä miitti Järvenpäässä, jonne myös meikäneuloja suuntaa oman takkinsa kera. Sitä ennen takin voi bongata Lapasen kojulla Jyväskylän neulefestareilla, joihin on enää pari viikkoa aikaa.

Neulisti

1 kommentti:

  1. Sinut on kyllä kuin tehty neulesuunnittelijaksi, toinen toistaan upeampia malleja vaan ilmestyy 😍
    Tämä on upea ja haluaisin neuloa itselleni pian!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...