lauantai 20. lokakuuta 2018

Harmaa on värien aatelia

Otin ja menin suunnittelemaan itselleni uuden suosikkimekon.


Mitä: Liath / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 5.0 mm ja 4.5 mm
Mistä: nettilanka.fi Lumoava Paksumpi Sukka, 600 g

Nettilanka.fi halusi keväällä tarjola suunnittelutyöhön heidän paksumpaa käsinvärjättyä lankapohjaansa. Se oli minulle uusi tuttavuus ja erittäin mieluisa. Valitsin väriksi Hopean, joka on täydellisen semisolidi harmaa upealla kiillolla.


Ajattelin alunperin suunnittelevani langasta paksun palmikkopuseron, mutta kun inspiraatio iskee, on sen kyytiin hypättävä. Ja tällä kertaa iskikin viime hetkellä visio mekosta puseron sijaan. Nimekseen malli sai Liath, joka tarkoittaa gaelinkielellä harmaata.



Liath on elegantti neulemekko pitkillä raglanhihoilla. Se neulotaan saumattomasti yhdessä palassa ylhäältä alas. Mekossa on V-pääntie ja A-linjainen vartalo. Mekko on enimmäkseen rikottua joustinneuletta, joka luo kauniin ja kiinnostavan neulepinnan. Pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on muutama kerros ainaoikeaa.



Mekon helma on muotoiltu lyhennetyin kerroksin takaa pidemmäksi kuin edestä. Tykkään siitä kovasti, kun mekko on edestä lyhyt ja leikkisä, mutta takaa sen verran pitkä, ettei tarvitse pelätä kyykistelyä.



Jännitin alkuun hieman sitä, miten tällainen paksumpi lanka asettuisi suuressa neulepinnassa, mutta lanka on sopivan painoista niin, että tekee mekosta kauniin laskeutuvan. Tästä onkin hetimmiten tullut syksyn luotto univormuni: villasukat, paksut sukkahousut ja neulomekko. Kerrassaan mainio asu, kun se on yhtä aikaa todella tyylikäs ja kuitenkin hirmuisen helppo ja rento käyttää.


Ohje löytyy Ravelrysta sekä suomeksi että englanniksi ja sen voi ostaa alla olevaa nappia painamalla.


En tiedä teistä, mutta minulla ei voi koskaan olla liikaa neulemekkoja.

Neulisti

10 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...