perjantai 3. elokuuta 2018

Lauha

Lankojen maailmassa tapahtuu mahtavia! Kuopiolainen Kässäkerho Pom pom otti ja pisti työn alle ohuen, yksisäikeisen suomenlammaslangan - käsinvärjätynkin vielä kaiken päälle. Sitähän piti heti kahmaista matkaan puserollinen. Nyt oikeastaan harmittaa vain, etten kahmaissut enempää heti kerralla. Rakastuin nääs päätä pahkaa ja tein langalle ohjeenkin.


Mitä: Lauha / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Suoma Single, 215 + 10 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/lauha

Olen kuullut kanssaneulojilta, että neuletyylini on kuulemma kovinkin romanttinen. Tällä kertaa tunnustan sen ihan avoimesti. Tiesin heti, että halusin suunnitella Suomalle herkän lempeän, kontrastivärisillä pitsireunuksilla somistetun puseron. Myös mallin nimeksi piti saada jotain lempeää ja suomalaista - siitä Lauha.



Lauha on malliltaan klassinen vaarinpaita, siis tämmöinen pusero, jossa on edessä napit. Puseron hihat ovat hauska yhdistelmä satula- ja raglanhihoja. Neulominen aloitetaan tekemällä hartialäpyskät, joiden reunoilta poimitaan silmukat ja loput paidasta neulotaan yhtenä kappaleena.


Neulominen aloitetaan tasona, koska pusero on edestä auki, mutta kunhan nappilistat ovat valmiit, jatketaan suljettuna neuleena. Hihat ovat tarkoituksella vähän pidemmät ja sekä hihansuita että helmaa piristää lopuksi muutama kerros ainaoikeaa ja nirkkopäättely.



Kun pusero on muuten valmis, poimitaan helmasta ja hihansuista silmukat paidan nurjalta puolelta ja neulotaan kontrastivärillä muutama kerros helppoa ja kaunista pitsiä.



Lauha on tosiaan suunniteltu Kässäkerho Pom Pomin suunnittelutyöhön tarjoamalle Suoma Singlelle. Lanka on kerrassaan upeaa. Se on villaista, mutta todella pehmeää, ja rakastan näitä puuterisen utuisia käsinvärjättyjä sävyjä.


Fingering-vahvuinen Suoma on myös hurjan kevyttä, eikä valmis Lauhani paina edes 250 grammaa. Jos neulot omasi jostain toisesta langasta, saatat tarvita hieman enemmän lankaa. Meikäneulojalla Suoma hyppäsi heti top5 -suosikkilankoihin ja siitä pitää saada vielä monta muutakin neuletta. Kässäkerho Pom pomilla on juuri parhaillaan sopivasti verkkokauppapäivitys ja Suomaa saatavilla.


Lauhan ohje taas löytyy Ravelrysta. Tarjolla on tutut koot XXS-XS-S [M1-M2-L1] L2-XL-XXL ja ohjeistus tarjolla niin suomeksi kuin englanniksi. Puseron koko on hyvä valita niin, että valmiin paidan rinnanympärys on noin 5 cm omaasi suurempi.


Ohjeen saa viikonlopun ajan 25 % alennuksella käyttämällä Ravelryn ostoskorissa koodia SUOMA.


Neulisti

8 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja ajattoman näköinen! :) Ihanat pitsit helmassa ja hihansuissa.

    VastaaPoista
  2. todella kaunis ja ajaton malli.Noi pitsit hihansuissa ja helmassa on ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vanhanaikaisessa tyylissä on se etu, ettei se ole menossa kohta muodista pois. 😅

      Poista
  3. Kiitos (jälleen) ihanasta neuleohjeesta! Olen odottanut sitä nähtyäni testineuleita. Ja hetki sitten ostin oman ohjeen!
    Tuota hamettasi (vaiko mekkoa?) ja sen kookkaita taskuja ihailen myös. <3
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! ☺️ Hame on Sewliberated:n Gypsum skirt. Ostin siis pdf-kaavan ja ompeluohjeen. Hame ja sen taskut ovat ihan parhaat.

      Poista
  4. Ihana paita ja erityisen hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Suosikkijuttuihin kuuluu Skotlanninmatkailu, eikä vähiten upeiden kuvausmaisemien ansiosta. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...