sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Naapurin Janne

Äitini äiti oli maatalon emäntä. Tiesin mummon käyneen nuorena emäntäkoulua, mutta en tiennyt sen tarkemmin missä. Myöhemmin minulle selvisi, että emäntäkoulu oli ollut Ainolan naapurissa: Mummo tiuskaisi Sibelius-elokuvan nähtyään, ettei naapurin Janne ollut yhtään tuollainen.


Mitä: Jean next door / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: PetrichorYarns Sox, 60g

Sain suuren kunnian suunnitella Sukka Finlandia -kisailuun sukkamallin, joka pääsee tänään starttaamaan varsinaiset kisaetapit.


Sukat neulotaan varresta varpaisiin. Takana kulkee korea palmikko, joka jatkuu kantalapunkin yli.  Etupuolella on simppeliä joustinneuletta. Koska kisasukissa on tarkoitus aina pitää hauskaa ja hieman hullutella, sijoitin kantapään kiilan kavennukset keskelle jalkapöytää.


Kantalapun reunoista poimitaan kyllä tavalliseen tapaan silmukat kantapään kiiloja varten, mutta minäpä ohjeistan neulomaan niillä silmukoilla palmikkoja, joten kavennukset täytyy sijoittaa toisaalle. Jalkapöydän keskellä kavennukset kiskovat noita palmikkoja hissukseen lähemmäs toisiaan, kunnes ne kohtaavat jalkapöydän päällä ja loppuvat juuri sopivasti ennen sukan kärkiä.Mallissa on kolme kokoa, 60-68-72 s. Sukat on mahdollista neuloa myös yhtä aikaa loopaten pitkillä pyöröpuikoilla - ainakin varpaisiin asti - mutta silloin täytyy kantapään kiilan silmukat poimia jalkapöydän puikolle.


Koskapa Sukka Finlandia ja koskapa kisaa järjestämässä häärää Järvenpääläinen Lentävän lapasen tehotiimi, tuli mieleeni heti Sibelius. Tai oikeastaan tämä rakas muisto mummosta. Olen pitkään halunnut käyttää sitä jonkin neuleohjeen nimen inspiraationa. Se sopii näille sukille myös siksi, että minusta malli on suhteellisen unisex ja käy niin naiselle kuin miehellekin.


Nyt jännityksellä odottamaan, kuka on etapin nopein neuloja!

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Vau, upeat sukat! Enpä tiennytkään, että kantapään kiilan kavennukset voisivat olla muualla kuin siellä missä ne yleensä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kavennusten paikkaa vaihtelemalla voi saada aikaan mielenkiintoisia uusia malleja. :)

   Poista
 2. Oivallinen värivalinta, tuo vihreä, naapurin Jannen sukkiin: vaalea vihreä oli Sibeliuksen mieliväri. Sibelius oli synesteetikko, joka kuuli värit sävelinä; vaalea vihreä oli "jossain d:n ja es:n välillä". Joten nämä sukat soivat jossain noilla tienoilla! https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/23/sibelius-kuuli-varit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tosiaan oli. Blogin joulukalenterisukissa oli aikoinaan tästä juttua joskus vuosia sitten.

   Poista
 3. Kiva tarina ja hienot sukat. Kantakiila etupuolella on hauska idea ja ilman muuta kokeilemisen arvoinen myös muissa sukissa.

  VastaaPoista
 4. On kyllä hauskat sukat ja tarina on mahtava. :) Sinulla on ihania vihreitä värejä neuleissasi muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viime vuosi tuli neulottua melkein pelkästään vihreitä sukkia. :D

   Poista
 5. Näillä sukilla on kyllä ihana taustatarina. Tuli heti hyvä mieli, kun kisaohjeen aukaisi. Tosi kaunis ja mielenkiintoinen malli! Mutta noita nuolipalmikoita en halua ihan heti neuloa uudestaan. :D Puuh, nyt toivun ekasta etapista ja toivottavasti myös flunssasta, sitten varmaan blogipostausta omista versioista tulossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Eihän sitä ihan helpolla pidä kisaajia päästää. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...