keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Ensi näkemältä

Parisuhteista en mene vannomaan, mutta lankojen kanssa on ehdottomasti olemassa rakkautta ensi näkemältä. Kuten vaikkapa tämän Kässäkerho Pom Pomin Donegal DK -langan kohdalla. Tweed-nypylliset langat ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa, mutta tätä ennen en ole törmännyt tällaiseen paksumpaan tweed-lankaan. Ja kyllä, se oli rakkautta ensi silmäyksellä.


Mitä: First sight / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: Kässäkerho Pom Pom Donegal DK, 400 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/first-sight

Suunnittelin lankaihanuudelle pusero-ohjeen, joka on juuri julkaistu tuoreessa Taito-lehdessä. Teki vaihteeksi mieli tehdä paksummasta langasta laatikkopaita.Pusero neulotaan saumatta ylhäältä alas. Sen hartiat muotoillaan lyhennetyin kerroksin ja etukappaletta koristaa leveä palmikkopaneeli, jota reunustavat kapeat lettipalmikot. Helmassa on halkio ja takahelma on hieman etukappaletta pidempi. Hihat ovat 3/4-mittaiset. Pääntien resori taitetaan kaksinkerroin ja päätellään paikoilleen virkkaamalla piilosilmukoita. Siinäpä se.


Alun lyhennetyillä kerroksilla pitää hieman keskittyä lettipalmikoiden aloittamiseen, mutta muutoin pusero on leppoisaa neulottavaa. Paksulla langalla ja paksuilla puikoilla tulee nopeasti valmista - etenkin, kun hihat ovat vajaamittaiset.


Pusero pääsi kuvattavaksi kahteen otteeseen. Ensin treffattiin Taito-lehden tuottajan, Sonjan, kanssa neulefestareiden aikaan ja kuvattiin neule lehteä varten. Kyllä oli hauskaa +30 asteen helteillä esittää, ettei hikoillut kuin pieni possu.


Myöhemmin äiti pääsi kuvaamaan paidan kesän Skotlanninmatkalla, Orkneyn saarella. Olipa helpotus kuvata paksua puseroa viileänä, sateisena ja sumuisena aamuna meren rannalla.


Tästä tullee syksyn luottoneule nyt, kun sitä voi alkaa käyttää julkisesti. Oletteko te paksulankapuseroiden ystäviä?

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Oih miten ihana pusero! Upeat palmikot ja tuo väri! Eikä kuvauspaikkakaan kalpene puserolle, on juuri passeli maisema. Skotlanti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli aika täydellinen tausta kuvauksille. 💙

   Poista
 2. Kaunis paita, menee ravelry suosikkeihin. Rowaninilla oli aikoinaan SilkyTweed, aranvahvuinen ihanaihana tweedlanka. Siitä tekisin vieläkin vaikka mitä, jos jostain löytäisin.
  kopmar

  VastaaPoista
 3. Kaunis on paita ja upeet nää viileemmän sään kuvat myös! Vielä kun tuota lankaa sais ostettua ilman noita roskia (eli tweediä) :D

  VastaaPoista
 4. I'm personally a big fan of missaneuloimmekerran blog. Thanks for sharing this post.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...