lauantai 9. helmikuuta 2019

Aarniometsän suojissa

Ei, kyse ei ole lapsuuteni hittibiisistä, Apinaorkesterista, vaan siitä, että tuore paitaohjeeni sai nimekseen Aarni.


Mitä: Aarni / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.25 ja 3.75 mm
Mistä: lanitium ex machina Suomenlammas, 402 g

Näin maanisena neulojana sitä aina vallan hullaantuu, kun törmää itselle ennestään tuntemattomaan lankaan. Viime syksyn kuitupitoisissa kokoontumisajoissa (neuleretriitti) bongasin lanitiumin myyntipöydästä herkullista suomenlampaan karitsanvillaa kauniissa, maanläheisissä väreissä. Sovittiin, että saan lankaa kokeiluun ja teen sille pusero-ohjeen, joten tässä sitä pesee ja linkoaa.


Lanka oli niin ihanan villaisan rouheaa, että halusin suunnitella sille aika yksinkertaisen mallin. Sellaisen puseron, jonka voisi kiskaista ylleen vaikka joka aamu sen kummempia miettimättä. Ajatuksiin tuli raglanhihainen pusero, jossa olisi etukappaleessa jotain pintaneuletta. Ja tällainen siitä puserosta myös tuli.Aarni neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Ensimmäiseksi neulotaan resori, jonka lopuksi tehdään hiukan lyhennettyjä kerroksia madaltamaan pääntietä kaulan puolelta. Sitten aloitetaan raglanlisäykset ja etukappaleessa neulotaan kauniita suunnikkaita muodostavia palmikoita.Halusin hihoihin myös jotain mielenkiintoa, joten niissä toistuu harvakseltaan pieni reikäkuvio. Siinä tapahtuu juuri sopivasti pitämään mielenkiintoa yllä, mutta riittävän harvoin, ettei se häiritsee neulomisen jouhevuutta. Takakappale on kokonaan sileää neuletta.


Hihat ovat vajaamittaiset ja hihansuissa sekä helmassa on vielä muutama kerros resoria. Paidan on tarkoitus olla reilun kokoinen, joten tästä on hyvä valita koko, jonka rinnanympärys on n. 20 cm omaasi suurempi.


Ohje löytyy Ravelrysta ja verkkokaupan puolelta. Ja tämän viikonlopun ajan sen saa 20 % alennuksella koodilla LAMB. Lankaa on muuten tänään tarjolla Jyväskylän neulefestareiden talvitapahtuman markkinoilla.3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...