keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Triantan

Viime vuoden puolella sain mukavan yhteydenoton, kun Suuri Käsityö -lehdestä tiedustelivat, ehtisinkö suunnittelemaan sukkaohjeen. Ja minähän ehdin!


Mitä: Triantan / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Skein Queen Crush, 57 g

Kaipasin jotain pientä lähtökohtaa ja suuntaa suunnittelulle, joten kysyin väritoiveita lehdeltä. Sukkien toivottiin olevan harmaat tai keltaiset, tai jotain luonnonläheistä ja minä lähdin penkomaan lankalaatikoita sillä ajatuksella.


Aika nopeasti tuli vastaan Skein Queenin Crush -sukkalanka värissä Limpet, joka on yksi suosikkivärejäni! Olen neulonut samassa värissä myös Crush-puseron. Lanka on ihanan kalpean harmaa ja siinä on mustia ja ruskeita roiskevärjättyjä tipluja. Se on mukavan eläväinen olematta kirjava. Tiedättehän, sellainen lanka, jonka antaa mieluusti puhua puolestaan.


Halusin sukista sellaiset, että niiden neulominen olisi leppoisaa, mutta pitäisi mielenkiintoa yllä. Niihin piti siis saada kuvio, jonka oppisi helposti ulkoa. Tämä kolmioita ja vinoneliöitä muodostava palmikko on juurikin sellainen.


Palmikon selkeät muodot innostivat vielä hieman leikkimään ja päätinkin aloittaa sukat varpaista päin siten, että kuvio kasvaa hissukseen viistosti jalkapöydän poikki sukkien edetessä, kunnes se kantapään jälkeen valtaa sukat kokonaan.


Sukat siis neulotaan varpaista varteen. Jalkapöydän päällä alkaa viistosti kasvava palmikkokaavio ja kantapää on perinteinen ranskalainen - mielenkiintoa tuo sen neulominen varpaista päin. Sukansuun joustin mukailee palmikkokuviota ja silmukat päätellään joustavasti.


Triantan-sukat julkaistaan tuoreessa maaliskuun Suuri Käsityö -lehdessä ja ohje tulee myöhemmin keväällä myös Ravelryyn. Piakkoin sukat ja muutama printtiohje suuntaavat Edinburghin neulefestareille Skein Queenin kojulle!

Neulisti

2 kommenttia:

  1. Nää on kyllä hurjan kauniit sukat! Jos olisit suunnitellut just mulle niin ne olis ehkä nää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sitä niin justiinsa mainostettukin? "Neulistin juuri teille suunnittelemat sukat" :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...