keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Helteitä odotellessa

Poikkeuksellisen helteinen toukokuu innoitti meikäneulojan suunnittelemaan kesäneuleen. Sellaisen, jota kestää käyttää kuumallakin säällä. 


Mitä: Teas / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: ITO Kinu, 100 g

Koko homma lähti liikkeelle langasta. ITO Kinu on 100 % silkkilanka ja sellaisena paras mahdollinen materiaali kesäiseen neulepuseroon. Silkki kun kivasti viilentää kuumalla säällä.


Hellepuseron olisi hyvä peittää herkästi palavat hartiat, mutta halusin pitää mallin yksinkertaisena niin, ettei vartalon valmistuttua tarvitsisi enää neuloa erikseen hihoja. Nämä pienet hihakkeet siis neuloutuvat vartalon kanssa samaan tahtiin. Ja tietysti helleneuleeseen sopii pitsi kuin nenä päähän. Niin syntyi Teas, joka muuten tarkoittaa hellettä gaelinkielellä.


Teas aloitetaan hartioilta väliaikaisella aloituksella ja hartiat muotoillaan lyhennetyin kerroksin niin, että ne laskeutuvat kauniisti. Hartioilla aloitetaan myös pitsineule, joka jatkuu aina helmaan asti. Hihojen silmukat kavennellaan pois tasaiseen tahtiin ennen etu- ja takakappaleen yhdistämistä.


Pusero on tarkoitettu väljäksi. Se saa siis olla rinnanympärykseltään n. 25 cm käyttäjän rinnanympärystä suurempi. Silkki saa puseron laskeutumaan kauniisti ylle, mutta malli ei itseasiassa ole niin suora, miltä kuvissa näyttää. Kainaloissa luodut silmukat nimittäin kavennellaan hissukseen pois, jolloin paita on hieman käännetyn A-linjan mallinen (onkos se sitten V-linja?).


Helma viimeistellään parilla kerroksella ainaoikeaa ja pääntielle ja hihansuihin neulotaan vähän sileää, joka saa rullata.Jos 100 % silkki ei innosta, malli soveltunee erinomaisesti myös erilaisille pitsivahvuisille pellavasekoitteille.


Ja juhannuksen kunniaksi ohjeen saa Ravelrysta 20% alennuksella kuukauden loppuun asti käyttämällä koodia MIDSUMMER.


Neulisti

10 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...