sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Vauvan hiippamyssy

Saatuani vihdoin viimein tunikasta valmiiksi jopa takakappaleen, kaipasin vaihteluksi pientä välipalaa. Kirjaimellisesti pientä, sillä kyseessä on tulevan vauvamme myssy. Tässä siis samalla se aiemmin mainitsemani "projekti", joka on valtaisan väsymyksen muodossa viivyttänyt tai suorastaan estänyt neulomuksiani. Nyt on neljätoista viikkoa täynnä ja energiaa alkaa vihdoin olla sen verran enemmän, että olen taas jaksanut tarttua puikkoihin.


Mitä: Vauvan pipo / Drops
Miten: Neulonta
Mistä: Handu Handdyed, 29 g

Ostin Jyväskylän käsityötarvikemarkkinoilta 50 gramman kerän Handun käsinvärjättyä Hawaiji-idylli-nimistä puna-keltaista lankaa (75 % villaa, 25 % polyamidia), josta halusin tehdä pikkuisen pipon. En ole oikein ollut noin kirjavan ja pätkävärjätyn langan ystävä, mutta tämän värit ihastuttivat niin, että päätin kokeilla josko saisin jotain katseenkestävää aikaiseksi. Aloitin ensin yhtä mallia, mutta huomasin pian, ettei ainaoikeinneulos (tasona) sopinut tälle langalle alkuunkaan. Kivaa sileäneuleista mutta nauhallista mallia oli hieman haastavaa löytää, mutta lopulta päädyin Dropsin suloiseen myssyyn. Ohjeen Fabel-lanka olisi omaani paksumpaa, joten tein yksinkertaisesti reilumman koon, jottei myssystä tulisi ainakaan liian pieni. Tein myös kaikki nurjat kerrokset oikeina, mikä aiheutti myssylle hiippamaisen muodon, mutta toivotaan ettei se haittaa vauvaa. Söpö tuosta ainakin tuli.


Tuleva omistaja on vielä toistaiseksi tavoittamattomissa ja tietysti aivan liian pienikin, joten mallina sai paremman puutteessa toimia kuvauksellinen matonkudekerä. Katsotaan, josko sitten myöhemmin saisi kuvia ihan elävän mallin kanssa. Kaiken kaikkiaan tähän meni lankaa 29 grammaa, joten 20 grammalle olisi vielä keksittävä jotain käyttöä. Ehkäpä tumput?

Auttaisitteko muuten kokeneemmat konkarit ensikertalaista: mitä syysvauvalle kannattaa neuloa? Mitä materiaaleja kannattaa tai ei kannata käyttää? Pehmoista lankaa tietenkin, mutta onko muuten vinkkejä? Ihania ohjeita olisi tietenkin pilvin pimein, mutta vielä tässä vaiheessa on vaikea tietää mitkä ovat tarpeellisia ja käyttökelpoisia, mitkä ainoastaan söpöjä ja epäkäytännöllisiä. Kiitos avusta jo etukäteen!

Vyyhti

10 kommenttia:

 1. Myssy näyttää ihan varmasti hienolta saajansa päässä.

  Hyvä, että se alkuajan väsymys on hellittänyt. Minä sain ohjeeksi, että tulevalle vauvalle kannattaa neuloa syksyksi ainakin pitkiksiä ja villatakki, jotka on helppo pukea päälle.....meillä vielä muutama viikko, kun lapsenlapsi syntyy....

  VastaaPoista
 2. Onnea! Ihanan myssyn olet neulonut.

  Tässä minun vauvaneulevinkkejäni:
  Villahaalari ja villainen vaunupeitto ovat olleet meillä kovassa käytössä. Sukkiin, tossuihin ja lapasiin kannattaa tehdä tiukka ja pitkä varsi että pysyvät menossa mukana. Materiaaliksi kannattaa valita jotain pehmeää ja lämmintä, mutta ei liian paksua. Myös konepestävyys on plussaa. Neuletakit ovat kätevämpiä kuin paidat, koska ne on helpompi pukea.

  VastaaPoista
 3. Voi, onnea masuprojektin kasvatteluun! :D

  14-kertaisena tätinä muutamia vinkkejä: Bambu- tai soijasekoitelangat sopivat oikein mainiosti vauvaprojekteihin. Sukista supervauvan polvisukat on havaittu oikein mainioksi malliksi - ylipäätään sukkiin kannattaa neuloa reilusti vartta, jotta ne pysyvät jalassa. Esim. Norwegian sweet baby cap on loistava hattumalli.

  Hupparit tai liivit lienevät lähinnä sitä kategoriaa, että ovat söpöjä, mutta eivät kovin käytännöllisiä (samoin tossut). Mutta näistä tietysti voi olla montaa mieltä. Kietaisupaidat tai villatakit ovat kätevimpiä, samoin koko pituudeltaan avattava villahaalari toimii hyvin.

  VastaaPoista
 4. Oi paljon onnea ! Vauvan odotus on ihanaa aikaa. Syysvauvalle kannattaa varmasti neuloa ainakin konepestävästä merinolangasta nuttuja. Vauvat pulauttelevat paljon ja nuttuja pitää vaihtaa jatkuvasti. Itse olen neulonut suvun vauvoille nuttuja ainakin Dropsin Baby merinosta ja Merino extra fine-langasta. Ihanan lämpimiä ja pehmeitä lankoja molemmat. Itse muistan reilut 20 vuotta sitten raskausajan alussa sairastuneeni vuosisadan vatsatautiin, mutta olikin ihana poika. Hyviä vointeja ja onnea.

  VastaaPoista
 5. Tosi paljon onnea!!! Nyt pääset sitten tekemään ihania vauvaprokkiksia sydämesi kyllyydestä (kröhöm... kateellisena täällä :D )

  Kietaisupaidat on hyviä kuulemma tai paidat, joissa olkapäänsetu joustaa (niinko bodyissa). Ei siis ole ihan omaa kokemusta, mutta nää on lahjaneulojan vinkkeä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos onnitteluista ja erityisesti vinkeistä! Olen kyllä odottanut kovasti tätä, että pääsisin neulomaan pikkuisia vaatteita omalle lapselle. :)

  VastaaPoista
 7. Onnea! :) Ja tosi kiva ja söpö tuo myssy! :) Vinkkejä en osaa antaa, koska ei oo omia lapsia, enkä tiedä vauvoista oikeastaan mitään! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...