torstai 6. syyskuuta 2012

Raidallisia ongelmia

Sain ihanalta ystävältäni heidän tytöltä jääneet vaippakuoret meidän pikkuista varten. Sillä kasalla taidetaankin pysyä vaipoissa aika pitkään, mutta koska nämä ovat liian isoja ihan vastasyntyneelle, piti alkuvaiheeseen keksiä jotain muuta. Harkitsin jonkin aikaa vaippojen ompelemistakin, mutta koska puikot ovat ompelukonetta tutumpi väline, päädyin kuitenkin villavaippahousuihin. Ohjettahan näille löytyy jos jonkinmoista, joista tähän ensimmäiseen erään valitsin Atziinan hahtuvavillahousut pienimmässä koossa.


Mitä: Hahtuvavillahousut / Atziina
Miten: Pyöröpuikot 3,5 mm ja 4 mm + sukkapuikot 3,5 mm
Mistä: Shoppel-Wolle Reggae ombre 43 + 44 + 47 g


Nämä merinovillaiset raitalangat ovat aivan hurmaavia, mutta kolmet vaipat neuloneena taidan nyt sanoa, että eivät sitten kuitenkaan ihan minun juttuni. Eivät ainakaan tällaisessa työssä, jossa "pitäisi" saada aikaan kaksi samanlaista lahjetta.


Niin... Ketään muuta ei varmasti kiinnosta, ovatko meidän vauvan vaippojen lahkeiden raidat samanlaiset. Ja kyllä, nämä ovat tosiaan vaippoja. Ne ovat piilossa. Ne eristävät vauvan tuotokset ulkomaailmasta – ainakin elän siinä toivossa. Ei niiden tarvitsisi olla edes nättejä, saati symmetrisiä. Silti käytin valtavasti aikaa siihen, että saisin lahkeet edes suunnilleen samannäköisiksi. Ruskeiden kanssa jopa katkoin lankaa moneen kertaan ja yritin tehdä raidat itse, mutta jäljelläoleva lanka ei siltikään riittänyt samanlaisiin lahkeisiin. Kelta-oranssien housujen lahkeet ovat oikeastaan ainoat, joihin olen kohtuullisen tyytyväinen ja niissäkin lopputulos saavutettiin sillä, että toinen lahje on kerroksen lyhyempi kuin toinen. Ehkäpä vauva ei kuitenkaan välitä. :)
 

Täällä ollaankin nyt sitten jo äitiyslomalla ja aikaa käsitöiden tekemiseen olisi vaikka kuinka. Valitettavasti olen saanut seurakseni väsymyksen, selkäsäryt ja vuorokauden ympäri turvonneet ja – mikä erityisen inhottavaa – puutuneet kädet, joten käytännössä en saa neulottua edes sen verran kuin normaalisti. Eipä tässä toki sitäkään tiedä, kauanko vauvakaan enää viihtyy täysihoidossa. Toivottavasti ainakin sen aikaa, että pääsisin to do -listalla vähän pidemmälle. Jotenkin olen ollut ymmärtävinäni, ettei vauvan kanssa voikaan enää omistautua pelkästään omille harrastuksille...

Vyyhti

20 kommenttia:

 1. Itteähän aina omat tekeleet voi häiritä mutta mielestäni olet hyvin onnistunut toteuttamaan nuo villahousut :)
  Juu kyllä ne omat harrastukset jää aika minimiin. Ainakin siinä kohtaan kun aletaan ite liikkumaan :) Mut sit alkaakin uudet harrastukset! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämän käsityöharrastuksen toteuttaminen olisi kuitenkin vähän helpompaa kuin vaikkapa jalkapallotreeneissä juokseminen, kun voi tehdä kotona vauvan (toivottavasti) nukkuessa. :)

   Poista
 2. Mä suunnittelin, että olisin neulonut myös tällaisia.
  Etsiskelin hahtuvalankaa, mutta kun sitä vihdoin ja viimein löysin, niin sitä myytiinkin niin isoissa rullissa, etten raskinut ostaa sellaista.
  Mutta kivannäköisiä nämä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä harmi, jos ei löydä mieleistään.

   Poista
 3. Upeita, eihän sitä nyt kukaan huomaa, jos on yks rivi enemmän jommassakummassa :) Jännä toi, et harrastusaika vähenee pikkuväen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuskinpa sitä kukaan huomaa. Tai sitäkään, jos raidat nyt ei ihan juuri samat ole. Sitä vaan pitää olla tällainen nipottaja omien töiden kanssa...

   Poista
 4. Tulee ihan ikävä villisten neulomista, kun näitä katsoo! Minulla oli vähän sama juttu noiden lahkeiden kanssa. Samoin halusin neuloa liukuvärjätyt ehdottomasti pyörönä, ettei saumakohtaan tule outoja väriyhdistymiä. Vaippahifiä.

  Suosikkiohjeeksi nousi Ullaneuleen Villapöpät peppukorotuksilla höystettynä - niihin riitti muistaakseni 3-4 kerrosta joustinta lahkeeksi, jolloin yleensä tuli suht symmetriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitikin heti käydä laittamassa kirjanmerkkeihin että pääsevät kokeiluun. En minäkään kyllä haluaisi saumoja neuloa: mitä vähempi, sitä parempi. Nyt ei kyllä enää ole moniväristä lankaakaan jäljellä, joten ei ainakaan tule raitojen kanssa ongelmia. Minun luonteenlaadulleni taitaa sopia paremmin se, että pääsee päättämään raidoituksesta itse, vaikka sitten olisikin vähän enemmän vaivaa.

   Poista
 5. Tosi nättejä vaippahousuja!
  Minun mielestäni noista kierteettömistä merinovillalangoista tulee paljon kivempia villahousuja kuin hahtuvasta, koska ne ovat yleensä ohuempia ja neulepinnasta tulee vähemmän "tönkköä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt muutamaa eri lankaa kokeiltavana, katsotaan mistä tulee suosikki. Voi kyllä olla, ettei niiden lisäksi tule enää tarvetta ostaa muita, kun sitten isommalle lapselle on tosiaan jo valmisvaippoja vino pino odottamassa.

   Poista
 6. Loistavaa! Joku toinenkin on neuleissa yhtä pikkutarkka kuin minä :D . Hyvin olet myös onnistunut, sillä lahkeet näyttävät oikein symmetrisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ne eivät oikeastaan sitä ainakaan lähemmässä tarkastelussa ole. Onneksi niitä tuskin kovin läheisesti tulee syynättyäkään, joten eiköhän me pärjätä. :)

   Poista
 7. Blogissani on teidän blogiinne pieni lappu. :)

  VastaaPoista
 8. Hih :) Söpösiä villahousuja. Pitääkin kokeilla tätä ohjetta. Itse olen neulonut Pöpiä ja Tiuhtiksia (ohje löytyy Kestovaippainfosta) sekä lyhyillä että pitkillä lahkeilla niin hahtuvasta kuin Reggae Ombresta, Purosta, Patonsista ja edesmenneestä Loftistakin. Eilen lopettelin uusimmat (eivät ole vielä ehtineet blogiin:)).

  VastaaPoista
 9. Ihanat värit! Miä luovutin lahkeiden värien suhteen... Kuule, hanki imetystyyny! Se mahdollistaa neulomisenkin, ainakin jotenkuten! Hyvä möyhennettävä höyhentyynykin käy imetystyynystä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...