lauantai 3. marraskuuta 2012

Hätäapua syyskylmään

Hei taas pitkästä aikaa! Meille syntyi syyskuussa suloinen tytär ja tämä pieni sylitakiainen on vienyt äitinsä ajan niin täysin, ettei käsitöille (tai oikein millekään muullekaan) ole juuri jäänyt aikaa. Syksyn kylmenevät ilmat toivat kuitenkin pakottavan tarpeen saada jotain lämmikettä imetyksestä herkille rinnoille, joten jotain oli tehtävä.


Mitä: Rinnanlämmitin / oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 7 mm + virkkuukoukku 6 mm
Mistä: Løve garn Cosy wool, harmaa + Novita Tempo, keltainen, 200 g + 26 g sekä Popperin mustia kangaspäällysteisiä nappeja

Minulla oli alunperin suunnitelmissa tehdä tähän tarkoitukseen aivan muuta jo raskausaikana, mutta päivät loppuivat kesken. Vauvan myötä vähäinen aika ja nopea tarve saivat kaivamaan kätköistä paksun langan, josta tehtäisiin jotain mahdollisimman yksinkertaista periaatteella "kunhan on jotain". Siispä 40 silmukkaa ainaoikeaa harmaasta villasta, jota olin ostanut keväällä Karnaluksista.


Yksinkertaisuudestaan huolimatta neule eteni hiiiiitaasti ja minun lisäkseni sitä tulivat lopulta neuloneeksi myös äiti ja anoppikin, jotta joskus tulisi valmista. Lopulta innostuin sitten kuitenkin vielä koristelemaan harmaan pötkön keltaisilla reunavirkkauksilla ja sanoisin, että hätäaputyöksi tuosta tuli lopulta ihan kiva. Palataan sitten paremmalla ajalla siihen nätimpään versioon.

Syysterveisin
Vyyhti ja Nöttönen

P.S. Pahoittelen, etten ole pitkään aikaan ehtinyt lukea ja varsinkaan kommentoida teidän muiden blogeja. Toivottavasti siihen alkaisi jossain vaiheessa löytyä taas aikaa, kunhan vauva tästä vähän kasvaa.

17 kommenttia:

 1. Hyvin ymmärrettävää ettei aikaa jää bloggailuun. Vauva vie paljon aikaa, ja pitääkin nauttia siitä ajasta, lapset kasvavat nopeasti. Tuo rinnanlämmitin on oiva keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta tuo, että vauva kasvaa nopeasti. Ihan hurjaa millainen muutos on tapahtunut jo kuudessa viikossa.

   Poista
 2. Onnittelut vauvan syntymästä, kyllä sitä aikaa joskus vielä on enemmän! Nauti vauvantuoksuisesta ajasta, sitäkin ikävöi kyllä myöhemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nautin kyllä, on tämä vaan niin ihana tapaus!

   Poista
 3. Onnea oikein kovasti pienestä ihmisestä! Kiva idea tuo lämmitin ja varmasti toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitänee kuitenkin vielä lisätä tuohon kiristysnaru, meinaa nimittäin välillä valua.

   Poista
 4. Oi, juuri oman pienokaisen kanssa kotiutuneena oli mieletöntä nähdä heti tällainen vinkki! Kiitos siis siitä :) Ja teille onnea pienestä! Ne on niin suloisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä yksinkertaisesta pikku tuotoksesta oli iloa muillekin! Onnea kovasti teillekin!

   Poista
 5. Onneksi olkoon vauvelinne on siis jo tupsahtanut tähän maailmaan ! Kiva kuullaa että kaikki meni hyvin ja olette jo saaneet nauttia pikkuihmeenne seurasta jo kotona. Kätevä idea tuo lämmitin. Ei hierrä ja kirraa niin kuin puseron alla pidettävät vanhanaikaiset systeemit. Varmasti ideallesi löytyy muitakin käyttäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tämä vauvaan tutustuminen ollut jo tähän mennessä melkoinen matka. Ihana pieni tapaus. :)

   Poista
 6. Kätevä lämmike! Tuollaiselle olis tosiaan ollut aikanaan käyttöä... Onnea pienen Nöttösen johdosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ainakin kätevämpi kuin ne huiviviritykset joita käytin ennen tämän valmistumista, vaikka vaatii ehkä vielä jonkun kiristyssysteemin. Takin alla pysyy kyllä aika hyvin, mutta ilman takkia lähtee valumaan helposti.

   Kiitos onnitteluista! :)

   Poista
 7. Tosi paljon onnea koko perheelle! Tosi kiva neule, jälleen kerran mahtava väriyhistelmä. Ihan varmasti vie pieni nyytti paljon aikaa, neulomisessa onneks pääasiahan on et saa jotain lämmikettä ja tekemistä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Itsekin ihan tykästyin tuohon, kun keksin lisätä keltaista. Kummasti piristää ilmettä.

  VastaaPoista
 9. Tuo on varmasti aivan ihana päällä ja varmasti tarpeellinen! Kiva on myös tuo keltainen lisä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...