torstai 14. marraskuuta 2013

Perus.Musta.

Suurin osa neulojista varmaan tietää sen tunteen, kun oma kulta pyytää neulomaan uuden pipon. Sitä alkaa heti pursuilla ideoita ja väriyhdistelmiä. Ja sitten tulee se, minkä tuloa ei voi estää: "Sen pitää olla musta. Siinä ei saa olla mitään kuvioita. Ei palmikkoa. Ei raitaa. Ihan vaan musta."


Mitä: Navooh / LondonLeo
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.0 mm, sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: The Uncommon Thread Merino Sport, 75 g

Kun mun kaikki hienot ideat ja ihkut langat väriyhdistelmistä puhumattakaan oli teilattu ankarasti, päätin olla tottelematta ja tehdä ihan mitä itse huvittaa. Sanoin, että aloitan nyt epämustasta luksuslangasta pipon ja jos se ei passaa miehen mieleen, niin sitten mä pidän sen itse ja jonkun toisen korvia saattaa paleltaa.


Ohje oli mielestäni melkoisen kallis ollakseen näin simppeli pipo, mutta lopputulos on täydellinen. Pipossa on sivussa kiva, nurjilla silmukoilla tehty kuvio ja ihanan muhkea taitettu reunus, joka varmasti pitää korvat lämpiminä. Sen verran muokkasin, että kun ohje oli tarkoitettu paksumalle langalle, loin 120 silmukkaa käsketyn 104s sijaan. Hyvä tuli. Kerrankin pipo, joka ei kiristä miehen päätä.


Koska niinhän siinä sitten kävi, että pipo ei ollut edes valmis, kun se jo omittiin. Väri oli sitten kuitenkin riittävän miehekäs, kuvio ei haitannut yhtään ja kaiken huipuksi mies alkoi ymmärtää, miksi panostan luksuslankoihin. Sanoi selvästi huomaavansa eron vanhoihin, 7veljestä pakerreittuihin pipoihin verrattuna! Pisteet kotiin, voitto meiksille! Hahaa! Paitsi että nyt mulla ei ole tämmöistä pipoa. O_o

Neulisti

47 kommenttia:

 1. Onpas kiva pipo! Ja hyvä idea tuo reunuksen kääntäminen - tulee varmasti myös lämmin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen ja tarpeeksi miehekäs ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno!
  Pyydä luxuslankaa lahjaksi...

  VastaaPoista
 4. Minulle ei ole tuota pyyntöä vielä tullut, taidan olla näitä harvoja ;D Tuo pipo on kyllä todella hienon näköinen ja lämmittää talvella varmasti käyttäjän päätä hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jossain välissä tulee pistettyä toinenkin puikoille.

   Poista
 5. Nätti pipa! Olen tulkinnut ne "ihan vaan perusperusperus" -toiveet sillä tavalla, että pelkäävät muuten saavansa pinkistä liukuvärilangasta tehtyjä pitsi-palmikko-rusettikoristeltuja neuleita. :D Eli pieni pintaneule mahtuu aina mukaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on ehdottomasti kielletty myös kaikenlaiset pintaneuleviritelmät. Ja harmaakin on yleensä värinä ihan liian villi. :D

   Poista
 6. Olisi muuten täydellinen myös mun miehelle, joten nappaan suosikkeihin! Tuo nurja raita sopii tuohon just eikä melkein.

  VastaaPoista
 7. Kiva pipo! Mun mies on onneksi hyvin värikäs, yllättää minutkin joskus värivalinnoillaan.

  VastaaPoista
 8. Käännetyt reunat ovat ihan huippuja :) Hiano pipo. Ihan varmasti tarpeeks miehekäski :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ehdottoman miehekäs. Tosin, haluan kyllä itsekin samanlaisen..

   Poista
 9. Kyllä kannatti olla itsepäinen vaimo ! Ihana pipo. Olet osannut valita langan ja mallin niin kohdilleen että . Fantastinen, tyylikäs ja kyllä miehesi kelpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti se tänään lähti pipo päässä pihalle. :)

   Poista
 10. Niin tuttua, musta eikä mittään kuvioita. Pari sellasta pipoa oon teheny, mun varmaan pittää olla seuraavan kerran yhtä tottelematon ku sä. ;) Kiva musta pipo. ;)

  VastaaPoista
 11. No ihme että kelpasi kun on noin hieno! Ihanan näköistä lankaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs. Lanka on ihan eri huippua, kun mieskin totesi, että mitenkäs tämä näin pehmoiselle tuntuu.

   Poista
 12. Komea pipo, ei ihme että kelpasi miehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä kyllä yllätyin positiivisesti, kun se oli tämän. :D

   Poista
 13. Hitsit kun nauratti tuo viimeinen toteamus. Oppi mieskin jotain :D Ja sai hienon piponkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan oppi.. Ettei tuu sitten mun messuostoksista noottia, kun raahaan kasseittain luksusvyyhtejä kotiin.

   Poista
 14. Onpa hieno! Meillä mies myös pyytää mustaa, ruskeaa ja muuta tylsää väriä ja luonnollisestikin ilman mitään ihmeellisyyksiä, TYLSÄÄ!

  VastaaPoista
 15. Ehdotan, että nouset kapinaan. Täälläkin se kannatti. :)

  VastaaPoista
 16. Todella upea! Meillä saa hanskoihin laittaa kaikkee räikeetä, mut ei pipoon ;D ehkä vielä jonakin päivänä...

  VastaaPoista
 17. Mainio pipo! Miehekäs, mutta ois ihan hyvin käyny sullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi hyvin olla, että teen vielä omankin. :)

   Poista
 18. Siis ihan mahtava pipo, jonoon pistin, vaikka oon yrittänyt sitä lyhentää! =)

  VastaaPoista
 19. Näyttääpä pehmoiselta ja mukavalta, kelpaisi minullekin! Isälläni taitaa olla jotenkin epämiehekäs neulemaku, hän haluaa milloin punaisen Jacques Cousteau -pipon, milloin veneilyhuivin, joka kuvastaa jollain tapaa järveä ja rakasta Buster-venettä. Yhdet sukat olen tehnyt isän bändin väreissä. :D

  On muuten pakko sanoa, että näytät ihan minulta, tai minä sinulta! Hullua on se, että vaikka yleensä vain muut ihmiset huomaavat kaikenlaisia yhdennäköisyyksiä, niin tällä kertaa olen itsekin katsonut muutamasta kuvasta, että "minähän se siinä - eikun mitä". Melkein pelottavaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui! Aika pelottavaa tosiaan. Ethän samoilla seuduilla asu..? Mies oli nimittäin nähnyt tässä vähän aikaa sitten mun kaksoisolennon yliopistolla, joka oli niin näköinen, että melkein meni halpaa. Ja eihän meitä kolmea sentään voi olla..? :D

   Poista
  2. No itse asiassa Jyväskylässä asustan, etkös sinäkin täällä päin? Ja yliopistolla oon aloittanut tänä syksynä, että saatoinhan se ollakin minä. Voi apua. Tosin mulla on kyllä silmälasit, se ero sentään. Ellei sullakin ole? :D

   Poista
  3. Sitten oon kyllä varma, että se olit sinä, koska ei meitä nyt sentään kolmea ole! :D Ja vaikken niitä joka päivä käytä, niin mullakin on kyllä lasit.

   Poista
  4. ...sitä vaan vielä, että selailin tässä kuvia taaksepäin ja totesin, että mulla on melkein samanlaiset lasit kun sulla. Taisin se minä olla sitten. :D

   Poista
 20. Väliin miehekäs mielipide: Hyvä pipo, asiallinen ja istuva. Lanka ei saa ärsyttää ihoa, se on tärkeä juttu. Olen oppinut, että laatu maksaa, hyvää ei saa halvalla ja sitä korostan Emännällekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näin se alkoi meilläkin isäntä ymmärtää laadun päälle tämän pipon myötä.

   Poista
 21. Oijoi, nämä kuvat eivät yhtään helpota mun Uncommon Thread -hinkua:)

  Pakko tunnustaa, että musta pipo jäis multa kutomatta, mutta onneksi mun mies on toistaiseksi tilannut muun värisiä myssyjä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...