perjantai 7. helmikuuta 2014

Isovaarin visakoivut

Ihan huikeaa. Katsokaa, kuinka kauniita uusia rullia tädin mies sorvasi mulle Lyyli-rukkiin.


Eikä ihan mitä tahansa rullia, vaan kauniita ja kestäviä rullia isovaarin vanhoista visakoivuista. Nämä toimivat kuin unelma. Saatuani upouuden Martti-rukin, Lyyli jäi aika lailla sen varjoon, koska Lyylissä oli yksi ainoa rulla. Oli hieman tuskastuttavaa kehrätä rullallinen säiettä ja sitten aina keriä se vessapaperihylsyn ympärille kertaamista odottamaan. Hidasta ja tuskastuttavaa, mutta no more.

Tätiä ja setää piti tietty kiittää, ja mitäpä muutakaan olisin tehnyt kuin neulonut. Kysyin tädin lempiväriä, lupasin kehrätä sen väristä lankaa ja neuloa jotain pientä kivaa.



Mitä: Kaksisäikeinen, 261 m / 100 g
Miten: Lyylin tyyliin
Mistä: Lanitium ex machinan Fangorn, 70/30 BFL/silkki
http://www.ravelry.com/people/NeulistiMNK/handspun/lanitium-ex-machina-bfl-silk

Kyllä oli ihanaa pitkästä aikaa kehrätä Lyylillä. Mietin vähän, pitäisikö minun käsitellä uudet rullat puuöljyllä tai petsillä, kun ne ovat niin paljon rukkia vaaleammat...?



Mitä: Oak Grove / Alana Dakos
Miten: Sukkapuikot 3.0 mm
Mistä: Oma rukkikehruu, 48 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/oak-grove

Tädille tein kämmekkäät. Aivan kertakaikkiaan rakastuin kämmekkäiden näyttävään tammenlehtikuvioon. Ohje oli mielestäni ihan täydellinen pari tälle ruskea/vihreälle langalle. Olisi tosin ehkä pitänyt neuloa tämä vähän vähemmillä silmukoilla, nyt kämmekkäistä tuli aika isot. Ihan pakko on saada itsellekin tammenlehdet. Sitä paitsi noita lehtiä on ihan pakko alkaa laittamaan kaikkialle muuallekin.



Mitä: Rappuset / Veera Välimäki
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Pirtin kehräämön Karsta-Sukkalanka + oma rukkikehruu, 38 + 7 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/rappuset

Eihän toki sorvin käyttäjää sopinut unohtaa. Tädin miehelle neuloin pipon Lankaleikki-kirjasta. Pipo koostuu raitaosioista ja niiden välissä lyhennetyistä kerroksista, jotka porrastavat raidat hauskasti. Taas kerran harmikseni huomasin ohjeessa useammankin virheen. Ensinnäkin neulominen käskettiin aloittaa kontrastivärillä, vaikka sitä käytetään vasta raidoissa. Lisäksi ohjeesta olivat unohtuneet kokonaan kolmannet raidat. Huoh. Ohjeharmituksista huolimatta itsekehrätty lanka kävi mainiosti Karstalangan kaveriksi. Molemmat ovat jotenkin kivan rustiikkeja ja pipokin valmistui yhdessä illassa.

Neulisti

9 kommenttia:

  1. Voi luoja, miten kauniit kämmekkäät. Malli, väri, materiaali, tekstuuri - täydelliset!

    VastaaPoista
  2. Hurjan ihanaa kaikkea. :) Lehtikuvio on tosi kaunis! Lahjojen saajat ovat varmasti tyytyväisiä. :)

    VastaaPoista
  3. Komeita ovat, niin rullat kuin neuleetkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se huippua, että joku pitää yllä kehruutaitoa ja toinen taitaa sorvauksen. :)

      Poista
  4. Kuinkahan mä oikein luen noita neuleohjeita, kun en huomannut rappuspipon ohjeessa noita virheitä :o Ravelrystä tosin luin (varmaan juuri tämän projektin sivulta) noita raitoja koskevasta virheestä, mutta tuota aloitusta en noteerannut mitenkään. Varmaan neuloin pitkälti kuvankin perusteella. Mutta kurjaa että kirjassa on tuollaisia virheitä, vaikka kai nämäkin ohjeet on koeneulottu ennen julkaisua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin mua on kyllä alkanut epäilyttää urakalla, että onko tosiaan koeneulottu. Koska jos on, niin miten voi näin paljon virheitä olla yhdessä kirjassa? Onneksi tämäkin selvisi kuvaa katsomalla..

      Poista
  5. Kauniita kaikki kolme projektia! :) Vai pitäisikö sanoa neljä, kun on tuo kehruukin... :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...