maanantai 20. lokakuuta 2014

Antiikkia, antiikkia

Isompien neuleprojektien, kuten zombimekon ja hyshysjoululahjojen välissä sitä kaipaa jotain pienempää ja nopeasti valmistuvaa välineuletta.


Mitä: Antiquity / Alicia Plummer
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Geilsk Tweed, 23 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/antiquity

Todellinen välipalaneule tästä tulikin; kämmekkäät valmistuivat yhdellä istumalla sunnuntai-illan ratoksi.

Lankalipastoni on ylitsevuotava. Äitikin kysyi viikonloppuna kyläillessään, onko lankakaapin ovi mennyt rikki. Ihan ehjä se on, ei vain mahdu pysymään kiinni. Olisikohan asialle syytä tehdä jotain? Vika ei mitenkään voi olla uusissa ihkulangoissa, joita mystisesti ilmestyy koko ajan jostain lisää. Ehei! Ennemmin syyttäisin kaikkia valmistuneista neuleista yli jääneistä jämiskeriä, joista en koskaan tule neuloneeksi mitään ja kaapit pikkuhiljaa täyttyvät niistä. Päätinpä sitten puuttua asiaan, hieman Tiinan laatikontyhjennysprojektinkin innoittamana.


Suoritin jonkin aika sitten ravelryn kautta inventaariota. Laitoin jonoon ohjeita, jotka eivät vaadi paljoa lankaa ja sitten yhdistelin stashini puolelta niihin riittäviä jämiä. Ja tässä siis ensimmäinen osa kunniakasta jämistelyprojektiani.

Langanjämän piti juuri ja juuri riittää kämmekkäisiin, joten päätin varmuuden vuoksi hieman muokata ohjetta. Lyhensin alareunan resoria ja tein peukalokiilan lisäykset joka kolmannen kerroksen sijasta joka toisella. Ulkonäkösyistä myöskin vaihdoin perusjoustimen oikeat silmukat takareunoistaan neulottaviin. Hirvittävän somat tuli, mutta lankaa jäi varmaan vielä ainakin kahteen pariin. Jämien tuhoaminen ei alkanut mitenkään vakuuttavaa tahtia.


Kämmekkäille antaa ilmettä erikoisjännä pintakuvio. Kauhean usein tällaisia ongelmia ei tule vastaan, mutta nyt sain tavata hyvän tovin ohjeista ennen kuin ymmärsin, miten kuvio tehdään. Lisähaastetta toi vielä se, että siellä täällä muutaman silmukan joutui neulomaan vasemmalla puikolla. Vaati hetken harjoittelua, mutta oivallettuani tekniikan, se sujui kyllä sievästi. Ainakin, jos ei lasketa sitä, että lähes jokaisen vasemmalla puikolla neulotun silmukan jälkeen tein pienen mokan. Vaan eipä tuota hoksaa, jos ei tiedä, mitä katsoa. Itsehän näen tietty vain urpoiluni.


Kuvio on hurjan kaunis ja suunnitelmissa siintää käyttää sitä neuletakissa tai paidassa. Ihan ehdottomasti tarvitsisin semmoisen kovin romanssisen takin tällä pinnalla. Jossain hempeän puuterisessä värissä. Nih.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Todella ihanat! Joo ei se jämien tuhoominen ookaan niin yksinkertasta ko eka aattelis. Ite oon kovasti yrittäny eikä onnaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo ajattelin ottaa sen linjan, että 10 g saa jäädä yli ja sen voi heittää mäkeen.. mutta punnituksen jälkeen tuosta kerästä jäi tosiaan tarpeet vielä kahteen kämmekäspariin. Huoh.

   Poista
 2. Se kauheen romanssinen takki tolla pintakuviolla on varmasti toteutettavissa niistä jämälangoista, eiks niin? ;)
  Soma startti varastolankojen tuhoamiseen. You can do it! Jaksaa, jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shiish, vihjailetteko te, että mun jämäprojektini osa I lähinnä vaan inspiroi ostamaan uutta lankaa?

   Poista
 3. Kovin ovat somat!
  Jämientuhoamisprojektisi kuulostaa kadehdittavan järkevältä. Tulisi tarpeeseen tässäkin osoitteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaahan se. Erittäin järkevältä. Vaan kun vielä saisin toteutettua näitä kämmekkäitä pidemmällekin. ;)

   Poista
 4. Kaunis pintakuvio! Pitäisikin taas lajitella jämäkeriä ja suunnitella vastaavaa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...