sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Väliaika: kahvia ja puffeja

Siitä, kun edellisen kerran olen blogissa kertonut ikuisuusprojektini kuulumisia, taitaa olla niin kauan, ettei monikaan enää muista koko projektia. Vaan nyt tämä suuruudenhullu suunnitelma taitaa olla ylittänyt puolivälin etapin.


Mitä: Beekeeper's quilt / Tiny Owl Knits
Miten: Sukka- ja pyöröpuikot 3.0 mm
Mistä: Jämälangoista
Ravelryssa

Aloitin neljä, siis NELJÄ vuotta sitten tilkkupeiton. Tässä neulotaan pieniä pumpulilla täytettäviä kuusikulmioita niin kauan, kunnes neulojalta pettää mielenterveys. Lopuksi ne yhdistellään nurkista kiinni toisiinsa. Mutta se on edessä sitten joskus neljän vuoden päästä.


Mutta olen antanut itselleni luvan hehkutella tätä projektia satalukujen yhteydessä ja perjantaina sain vihdoin valmiiksi puffin numero 300. Hitaasti ja erittäin epävarmasti, mutta eteneepä kuitenkin. 


Joskin juuri nyt parhaillaan peittoni etenee vain ja ainoastaan siksi, että himoneulojien tukiryhmällä on tipaton tammikuu. Mitään uutta ei saa aloittaa ennen kuin kaikki keskeneräiset on neulottu pois. Julmurit päättivät, että myös ikuisuusprojektit lasketaan.Tällä hetkellä peitolla on mittaa 76 x 95 cm. Aika paljon, muttei riittävästi. Sanoisin, että tähän tarvittanee vielä ainakin 200 puffia lisää.

Neulisti

27 kommenttia:

 1. Huh huh mikä urakka... hyvältä näyttää tähän mennessä!

  VastaaPoista
 2. Ei ole pitkää aikaa kun mietin mitä puffoillesi, taipuukohan se noin, kuuluu. Muutamaan kertaan olen jopa miettinyt samaisen projektin aloittamista. Ei, ei, ei! Jossain asioissa voisi sentään yrittää ajatella järkevästi.... Menen etsimään jämälankoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että joku vielä muistaa tämän. :) Tätä ei sitten kannata aloittaa, jollei omista ihan toooooosi pitkää pinnaa. ;D

   Poista
 3. Ja mielenterveyskin kestää edelleen ;-)
  Tästä tulee kyllä ihana, kun on valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin peittoprojektin kolmannen syntymäpäivän korvilla voisi kyllä pysähtyä pohtimaan, onko tässä mitään järkeä! :D

   Poista
 4. Apua!! Mutta ihana kun tulee valmiiksi:-)

  VastaaPoista
 5. Mulla on tää kanssa kesken, saman ikäinenkin on eli neljä vuotta. :D Pitäisi ottaa yhdistelyurakka työn alle tässä jossain kohtaa ja katsoa missä kohtaa oikein menen tämän kanssa. Ja miettiä, että mihin mä tän haluan, peitoksi vai pehmukkeeksi sohvalle vai mihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen oikeasti ihan lirissä, jos saan tän valmiiksi joskus, koska eihän sille oo meillä mitään paikkaa! :D Tää ei varsinaisesti tuu laskeutumaan nätisti sohvan selkänojalla. Mä voi vielä yhdistellä, kun haluan joko kaikki palikat ihan satunnaisesti tai sitten järjestelen ne värien mukaan jotenkin semmoisessa spektriksi/sateenkaareksi. Kumpaankin suunnitelmaan tarvii olla kaikki palat kerralla käytössä.

   Poista
 6. Kävin just katsomassa tätä sun projekteissa, itsellä kun on sama ohje kirjastossa. En vaan osaa päättää kuinka pienet jämät tähän laittaisi.

  -Murmelita

  VastaaPoista
 7. Kivannäköinen peitto tulee! :)

  VastaaPoista
 8. Voi teidän tipaton tammikuu kuulostaa hyvältä! Mäkin tarttisin sitä, kun on jotain suhteellisen isoja juttuja pahasti kesken ja sormet syyhyää jo uusille langoille :D

  VastaaPoista
 9. Mielettömän hieno tulee ja mikä urakka. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana..Aloin nyt itse miettiä, että jos käyttäisikin ne omat kertyneet jämät tällaiseen, eikä esim. dominoleuleella tehtyyn peittoon.. hmm.. vaatii kyllä varmasti aikaa enemmän.

  VastaaPoista
 11. Tuollainen tipaton tammikuu olisi tännekin sopinut, aivan liian monta keskeneräistä mukaanlukien puffi-peitto. Yritän pysytellä alkuperäiselle idealle uskollisena, eli vain jämälankoja projektiin. Joten sehän tarkoittaa että täytyy ensin neuloa ne oikeat projektitkin ensin valmiiksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä ole sitä ongelmaa, että jämät loppuisi kesken. :D Jos nyt neuvoisin kaikki jämäkorin langat puffeiksi, niitä tulisi varmasti se vaadittu 200 lisää.

   Poista
 12. Tämä on oikeasti hurja projekti! Minäkin innostuin silloin joskus mutta hermo meni 10 palasen jälkeen:) ei sovi mun hermoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää todella kysyy hermoja ja sitä, että sietää pitää projektia työn alla vuosia.

   Poista
 13. Huh, mikä tuskien tipaton :D Kaunis siitä kyllä tulee!

  VastaaPoista
 14. Tuosta peitosta tulee aivan mahtava!
  Sinnikkyyttä ja sukkelia puikkoja!

  VastaaPoista
 15. Apua, aika paha tipaton! Puffit on mahtava sisustuselementti ihan sellaisenaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on olleet sitä jo aika monta vuotta. :D Pikkuhiljaa olis korkea aika niidenkin muuttaa johonkin toiseen muotoon...

   Poista
 16. Hatunnoston arvoinen projekti. Mutta josko mielenterveys alkaa pettää, niin nuohan ovat tuollaisenaan kiva sisustuselementti tai lasten/elukoiden pehmoleluja?!:)

  VastaaPoista
 17. Niin hieno ja pehmeä tästä tulossa! Ja nuo puffit on ihania jo tuollaisenaan =)

  VastaaPoista
 18. Mä en jostain syystä oo pitänyt tästä ideasta yhtään, mut nyt kun näitä on nähnyt niin alkanut jotenkin mielipide heittään kuperkeikkaa ja NYT MÄ HALUAN TÄLLASEN!!! :D Ihana! Miten kiva ton päällä ois köllötellä lattialla.. *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tässähän ei missään nimessä ole järkeä millään mittapuulla koko projektissa, mutta silti tämmöinen on ihan pakko saada ja tehdä. :D

   Poista
 19. Huh mikä urakka, mutta ihanan näköinen peitto on tulossa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...