lauantai 23. heinäkuuta 2016

Soivat sydämeni kellot

Iski ompeluhimo. Tein kellohelmaisen hameen. That's it.


Mitä: Kellohelma / oma sävellys
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Eurokankaan puuvilla, 1.5 m

Nyt oli simppeli projekti. Pyysin myyjää leikkaamaan kellohelmaiseen hameeseen riittävän palan ja ostin sen kaveriksi 20 cm vetoketjun.

Katsoin netistä varmuudeksi vinkkiä hameen leikkaamiseen. Löysin tämän, mutta näillä ohjeilla vyötäröstä tuli kyllä vähän aiottua avarampi. Vinoon leikattu kangas, kun venyy aina ajateltua enemmän. Onneksi on leveät lanteet hametta pitelemässä, niin ei putoa tälläkään mitalla.


Taitoin kankaan kahteen kertaan ja leikkasin linkin kuvan mukaisesti vyötärölle aukon. Sitten leikkasin yhden sivun auki vetoketjua varten ja jämäpalasta vyötärökaitaleen. Tässä kohtaa hoksasin, että ohut kangas varmaan tarvitsee alleen vuorin. Onneksi kangasvarastosta löytyi epämääräinen mytty vuorikangaspaloja, joilla pelata palapeliä. Leikkasin palat mutulla katsoen vain, että vyötäröstä tuli oikean levyinen. Tietysti siinä kävi niin, ettei lantionympärys ollut riittävän tilava, mutta eipä tuolta hameen vuorista kukaan näe ylimääräisiä kiiloja, jotka jouduin lisäämään. Minulla on taipumusta ompeluprojekteissa vedellä mutkia suoriksi ja muutenkin tikkailla, miten sattuu. Toisinaan se sitten näkyy lopputuotteessa, mutta omatpa ovat vaatteeni.


Vetoketju vain kiinni kumpaankin kankaaseen, vyötärökaitale paikoilleen ja helman huolittelu. Helppoa ja nopsaa. Laitoin lopuksi pihdeillä nepparin vyötärökaitaleeseen. Vähän turhan paksulti oli kangasta pihdeillä kiinnitettävää nepparia varten, saa nähdä, kuinka pitkään kestää paikoillaan. Vaan saapa niitäkin sitten uusia tilalle.

Nyt kelpaa pyörähdellä.

Neulisti

6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...