torstai 26. tammikuuta 2017

Pahaa maailmaa vastaan

Joskus (a.k.a. vuonna 2016) maailma ahdistaa sen verran pahasti, että sen ja itsensä väliin on saatava pehmoista lankaa, johon piilottaa päänsä pieneksi hetkeksi. KAListeltiin toverin kanssa maailmaa paremmaksi paikaksi iloisten sukkien avulla.


Mitä: Portland gussets / Yarnissima
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: La Bien Aimée MCN Light, 67 g
Ravelryssa

Onneksi apu oli lähellä, sillä lankakaupasta löytyi huisin hyväntuulista lankaa värissä Happy Feet. Harmaata kirkkailla väripätkillä höystettynä. Tämä kuulemma värjärin mukaan raidoittuu, mutta meikäneulojan tiheydellä se tuntui ensin tipluttelevan, sitten tekevän nuolikuviota ja lopuksi spiraloituvan. Vaan hällä väliä, jälki oli joka kohdassa ihanan iloista.


Olen vuosia sitten neulonut Portland gussetit, jotka jäivät silloin kaivelemaan hampaankoloja ikävästi. Minulla oli silloin ohjeen kanssa suuria vaikeuksia ja vaikka sukista tuli vaikeuksista huolimatta kauniit, ne olivat ihan liian isot minulle.


En varsinaisesti muista tällä kertaa löytäneeni ohjeesta samoja vikoja kuin viimeksi, että saattaapi olla neulojan omaa syytä, että ensi kokeilu oli niin takkuinen. Tai sitten vaan muistin tällä kertaa tehdä oman pään mukaan ohjeen oikuista huolimatta. Oli kummin vain, tällä kertaa sukat onnistuivat kerrassaan täydellisesti.


Sukat neulotaan varpaista varteen. Kantapään kiilan lisäykset tehdään salakavalasti nurjien raitojen kohdalla ja ne sijoittuvat oikeastaan vain jalan ulkosyrjälle. Varressa nurjat raidat sitten kavennellaan hissukseen pois. Kaavioita saa kyllä seurata tarkasti, koska lisäykset ja kavennukset tuntuvat kulkevan aika sattumanvaraisesti. Jos erehtyy ajattelemaan, että tietää, mitä seuraavaksi on luvassa, on luultavasti jo neulonut pieleen.Keskittyä piti, mutta onko kukaan koskaan nähnyt yhtä iloisia sukkia? Tältä näyttävät onnelliset jalat. KAListelukaveri neuloi sileät sukat, joista tuli vähintään yhtä somat.

Neulisti

13 kommenttia:

 1. Ovathan varsin iloiset sukat kyllä. Ja Höön sukkikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun omat olivat kuulemma kolahtaneet tänään postiluukusta. jei!

   Poista
 2. Tosi kiva lanka ja hauskat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tää oli jotenkin ihan maailman iloisimman värinen lanka. :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä valtavan kauniin värinen lanka. Mullakin on tuolla ohjeella sukat tekeillä pitäisköhän toimeentua jatkamaan niitä pätkä tänään. Kauniit sukat ja juuri sopivat suojaamaan pahalta maailmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä heti nopsaan valmiiksi, että saat herkkusukat jalkaan! :)

   Poista
 4. No siinä on nimensä mukainen lanka, herkulliset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se todella on. Kasmir jos mikä onnellistaa meitin jalat ja tämä väritys mielen.

   Poista
 5. Ihanat sukat siitä langasta tulikin!

  VastaaPoista
 6. Voi himpskatti kun on kivat sukat. Lanka on niiiiin hyväntuulista, ja malli tosi mainio. Pitääkin käydä heti vakoilemassa sitä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...