tiistai 27. helmikuuta 2018

Murusia

Lista asioista, joista pidän neuleissa:
 1. Pehmoinen lanka
 2. Ylipitkät hihat
 3. Muhkea kaulus
 4. Taskut
 5. Briossi, eli patenttineule
Lista asioista, jotka ahdoin alla näkyvään uuteen paitamalliin:
 1. Pehmoinen lanka
 2. Ylipitkät hihat
 3. Muhkea kaulus
 4. Taskut
 5. Briossi, eli patenttineule
Jännä yhteensattuma, eikö?


Mitä: Crush / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 5.0 ja 5.5 mm
Mistä: Skein Queen Crush DK, 485 g
 Ravelryssa

Viime vuoden puolella lähilankakauppani TitiTyy muutti uusiin isompiin tiloihin, joita ryhdyttiin heti täyttämään uusilla lankamerkeillä. Yksi näistä uutuuksista oli ihanainen Skein Queen Iso-Britanniasta. Upeat epävärit puhuttelivat meikäneulojaa jälleen kovaan ääneen ja tämä paksumpi Crush DK huusi päästä paitaohjeeksi. Että eihän siinä auttanut kuin totella.


Pusero aloitetaan hartioilta neulomalla pienet pätkät palmikkoa. Hartiapalojen reunoilta poimitaan silmukat, joilla neulotaan vartalo briossina, eli patenttineuleena. Patenttineuleinen vartalo on laatikkomainen ja väljä - joskin paksu lanka painaa sen verran, että paita venyy istuvamman näköiseksi.


Hihat ovat muuten sileää neuletta, mutta hartioilla aloitettu palmikko jatkuu hihan keskellä aina ranteisiin asti. Lopuksi hihoissa on pitkä resori, ja hihat on muutenkin mitoitettu ylipitkiksi, jotta ne riittävät lämmittämään käpäliä.Koska en koskaan malta pysytellä ihan aivottomissa neulomuksissa, etukappaletta koristaa hieman palmikon näköinen briossikuvio. Se saadaan aikaan ihan helpoilla kavennuksilla ja lisäyksillä, mutta on näyttävän näköinen. Lisäksi puseron helmassa on taskut, koska, noh, taskut!Kaikkein parasta uudessa suosikkipuserossani on kuitenkin neuleen kruunaava muhkea ja massiivinen kaulus. Se neulotaan briossina, jotta se pysyy kuohkeana ja ilmavana. Kaulus päätellään italialaisella päättelyllä, josta tulee aivan erityisen kaunista jälkeä. Se tekee päättelyreunasta pyöreän ja siistin, ikään kuin siinä ei reunaa olisikaan. Kaulus on niin korkea, että sen voisi hyvin taittaa kaksin kerroin, mutta itse pidän siitä erityisesti näin yksinkerroin käytettynä, jolloin se pysyy ihanan korkeana ja pitää niskan lämpöisenä.Ohje löytyy tuttuun tapaan Ravelrysta sekä suomeksi että englanniksi ja kokoja on samat vanhat 9 kappaletta, XXS-XS-S [M1-M2-L1] L2-XL-XXL. Niin ja vinkattakoon, jos joku ei käytä Ravelrya, että alla olevasta linkistä ohjeen saa kyllä ostettua sähköpostiinkin. Ravelry-tunnukset eivät siis ole mitenkään pakolliset.Kiitos vielä TitiTyylle lankasponssista suunnittelutyöhön. Tämä hurmaava lanka vei pikkusormen, käpälän ja sydämen. Lanka on merino-nylon -sekoitus ja sopisi siis myös sukkiin. Siitä huolimatta se on niin ilmavaa ja pehmoista, että kuvittelin sen sisältävän vähintäänkin kasmiria.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Aijaijai mikä ihanuus! Tätä lankaa täytyy päästä hiveltämään... Jotenkin meinaa paleltaa nuo kuvat, joissa ihoa näkyy neulepinnan läpi :D Syytän pakkaspäivää, täällä nyt -26...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä! Mulla on tämä tänään päällä, eikä palele yhtään. Kyllä kelpaa kääriytyä tähän ja hönöpöksyihin näillä keleillä.

   Poista
 2. Aijai, nyt nappas! Päässäni oli juuri selkeytymässä ajatus ryhtyä ulkomaangurun omituiseen briossipaitaan ja sommittelin päässäni värityksiä, mutta sitten tuli tämä! Mutta vielä ei saa aloittaa, on vähän muuta...
  Oletko kokeillut, miltä tämä näyttäisi, jos briossi on kaksiväristä niin että toinen väri on vain vähän tummempi?
  Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut itse, mutta toimisi varmasti upeasti! Kunhan vaan ei ole liian suuri kontrasti lankojen välillä, kun hihat ovat kuitenkin yksiväriset.

   Poista
 3. Miten tää onkin näin täydellinen! Ihan älyttömän hieno. Please, suunnittele noi samat hihapalmikot johonkin boxyyn paitaan, sopis niin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi talveksi. :D Tässä olis vähän kaikkia muitakin suunnitelmia tulilla. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...