perjantai 7. syyskuuta 2018

Oi aikoja, oi tapoja

Vieläkö joku muistaa vanhan kunnon La grasse matinéen? Ensimmäisen onnistuneesti sarjoittamani pusero-ohjeen, jonka tarjosin blogissa ilmaiseksi käyttöön joskus muinaisena vuonna 2014. Intouduin muistelemaan menneitä ja siistin tuon ohjeen uuteen uskoon.


Mitä: La grasse Matinée / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 2.5 mm
Mistä: Rowan Fine Tweed, 274 g

En suinkaan neulonut paitaa uusiksi, mutta siistin ohjeen englanninkielisen version samaan muottiin, jolla teen ohjeeni nykyisin. Ja koska en tykkää päästää itseäni turhan helpolla, laskin ohjeen kaikille nykyisin tarjoamalleni yhdeksälle koolle, kun ohjeessa aikoinaan oli "vain" koot S-M-L-XL.La grasse matinée on eri helppo paita ja sopii erinomaisesti ensimmäiseksi ylhäältä alas -kokeiluksi. Siinä on 3/4 -mittaiset raglanhihat ja hiukan väljä vartalo ilman vyötärömuotoiluja. Helmassa ja hihansuissa on kauniina pienenä yksityiskohtana reikäkerros ja lopuksi muutama kerros ainaoikeaa.


Aikamatka muutaman vuoden taakse oli kovin hauska. Kyllä sitä on tässä ajassa kehittynyt neuleohjeen kirjoittajana huimasti. Samoin tekniset taidot ovat kehittyneet niin sarjoittamisen kuin ohjeen kaaviokuvien tekemisen suhteen. Neuleiden kuvaamisesta puhumattakaan!


Hauskuutin itseäni kuvaamalla puseron samassa vaatetuksessa ja kampauksessa. Huomaako näistä muuta eroa kuin vaalenneen kuontalon?


Neulisti

5 kommenttia:

 1. Hei, haluaisin kysyä sinulta, että mikä omista malleistasi on sinun suosikkisi ja miksi? Voi olla, että tämä on tyystin eri neule, joten kysyn sitäkin: mitä käytät eniten? Mikä taas on myydyin? Nim. Seuraavaa projektia etsimässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tämmöiset kysymykset ovat ehdottomasti tervetulleita! :)

   Mutta ihan kauhean vaikea valita rakkaista neuleista kaikkein rakkainta. Ehkä suurin suosikki täytyy olla Hiplee, kun tavoistani poiketen tein niitä ihan kaksin kappalein. Siinä jotenkin kaikki vaan loksahti kohdilleen täydellisesti. Se on tosi mielenkiintoinen neulottava ja näyttää hirvittävän hyvältä, vaikka on tosi rento yllä.

   Omista malleistani enimmällä käytöllä ovat Crush (pakkastalven pelastaja!), SnOwl (kertakaikkisen siisti palmikkopusero) ja Lala (koska luonnonvalkoinen pitsitakki nyt vaan käy ihan kaiken kanssa).

   Maksullisista ohjeista yleisen suosikki on selvästi Wrought iron. Tosin hyvänä kakkosena on pian alkava Shake it up -mysteeri. Oletko lähdössä siihen mukaan? :)

   Poista
 2. Tämä on ollut ensimmäinen ylhäältä alas neuloma neule ja rakastuin tekniikkaan. Puserosta tuli myös ihana ja teinpä sitten toisen ja vielä kolmannenkin hihanmitat vain erilaiset. Ihania malleja ja hyviä ohjeita sinulla. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että ohjeesta on ollut noin paljon iloa! 💗

   Poista
 3. Kuontalon lisäksi myös kynnet ovat vaalenneet :D Kiva että muistutit tämän paidan olemassaolosta, sitä pitääkin nostaa vähän ylemmäs omassa paitajonossa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...