sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Ravistettuna, ei sekoitettuna

Kylläpä on ollut malttamista tämän huivin kanssa! Ensin pälkähti päähän huivivisio, mutta koska halusin tehdä ohjeesta mysteerineulonnan, piti odotella. Seuraavaksi odoteltiin jännityksellä lanitium ex machinan ja iKKen huiviin suunniteltuja lankapaketteja ja sen jälkeen itse mysteeriKAListelun aloitusta. Yritin pitkään malttaa olla aloittamatta toista huivia itse, mutta pieleenhän se meni sekin ja pistin moisen puikoille. Sainpa siitä hiukan tekemistä, kun piti vielä malttaa odotaa, että saisin vihdoin jakaa teille kuvia valmiista huivista. Tai no, nyt kahdesta valmiista huivista.



Mitä: Shake it up / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.75 (kelta-harmaa huivi) ja 3.5 mm (sini-beige huivi)
Mistä: Fru Valborg Merino Swirl, 280 g (kelta-harmaa huivi) ja Koukuttamo Hehku Singles + Madelinetosh Merino Light + Uschitita Merino Singles, 58 + 93 + 95 g (sini-beige huivi)

Mysteerihuivi koostui kaikkiaan 13 vihjeestä, jotka sisälsivät vaihdellen ainaoikeaa, raitoja, pitsiä, kaksiväristä patenttineuletta ja lopussa ainaoikeaa yhden kerroksen raitoina.



Mallin ajatuksena on ottaa kolme väriä ja katsoa, miten kauniisti ne saa sekoittumaan toisiinsa. Huivi aloitetaan yhdellä värillä, jota aletaan kohta raidoittaa toisella. Pian vaihdetaan kakkosväri ensimmäisen sijaan pääväriksi.


Kolmas väri saadaan työhön huomaamattomasti mukaan, kun kahdella ensimmäisellä värillä neulotaan patenttineuletta, josta sitten vaihdetaan taustalla kulkeva ykkösväri puolivälissä siihen kolmanteen. Jonkin matkaa jatketaan kakkos- ja kolmosvärillä, kunnes lopussa keskenään sekoitetaan kolmatta ja ensimmäistä väriä. Koko ajan on tarjolla vähän vaihtelua.



Huivi on nuolen mallinen. Se aloitetaan terävästä yläkulmasta ja sivuilla tehdään lisäyksiä ja keskellä kavennuksia. Lopulta nuolen keskelle muodostuva kolonen täytetään siten, että toisessa reunassa jatketaan lisäyksiä ja keskellä kavennuksia, mutta toisessa reunassa aletaan hiljakseen kaventaa silmukoita.



Kun nuolen keskikolonen on saatu täytettyä, voisi helposti luulla huivin olevan valmis. Vaan viimeisessä osiossa poimitaan silmukat huivin alareunoista ja neulotaan kakkosvärillä ainaoikeaa, jota muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Ja jos kakkosväriä yhä riittää, huivin saa viimeisteltyä kauunisti tekemällä i-cord -päättelyn sen ympäri.



Tämä on siitä erityisen kiva malli, että lopuksi yli jääneet langat voi käyttää vielä tasseleihin. Ei siis juurikaan jämiä!



Mysteerineulonnan järjestäminen oli ihan hirvittävän hauskaa puuhaa. Niin, että tämän otan varmasti uusiksi ensi vuonna!



Ja koska kaikista parasta yhteisneulonnassa oli seurata kaikkien kauniita ja ihanan erilaisia huiveja, tulkaahan sankoin joukoin Shake it up  + Flying donegal -miittiin Lentävään lapaseen, Järvenpäähän lauantaina 20.10.2018. Katsotaan, montako huivia saadaan yhteiskuvaan.

Neulisti

9 kommenttia:

  1. Toi keltasävyinen huivi on takuuvarmasti upein huivi jonka oon nähnyt! Tätä oli ja on hirmu mukavaa neuloa, vielä ois kaksi vihjettä jäljellä. Ois ihana tulla miittiin Lapaseen, mutta just ollaan syyslomareissulla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöööyyyy! Olin kovasti haaveillut, että nähtäisiin siellä.

      Poista
  2. Tosi kaunis nyt kun näkee kokonaisuuden. :) Aivan ihana minustakin tuo vaaleampi/kirkkaampi/kellertävämpi huivi, toki kaunis tuo toinenkin, onhan se samasta muotista.

    VastaaPoista
  3. Upea huivi, jännä oli seurata näitä eri osioita, vaikken itse tällä kertaa osallistunut kalisteluun. Erityisesti tuo sini-beige on ihastuttava 😍

    VastaaPoista
  4. Ihastuttava kokonaisuus... ja leikittelevät kuvat :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei kyllä ole helppo homma, kun yrittää napsia kuvia, joissa näyttäisi yhtä aikaa hassuttelevalta ja tyylikkäältä. :Dd

      Poista
  5. Kävin jo olevinaan kerran kommentoimassa, mutta otetaanpa uudestaan...

    Ihastuin tuohon keltaharmaaseen huiviin sen verran kovasti, että tekisi mieli juuri samanlainen. Täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sehän on helppo toteuttaa! Ei muuta kuin Fru Valborgilta tilaamaan New Dawn, Thrift Find ja Woodstock. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...