lauantai 24. syyskuuta 2011

Jännäripäivä

Kovin jännittävää tällainen blogin korkkaus. Tarkoituksena on pitää kahdestaan neulepäiväkirjaa ja laitella sitten kuvia käsitöistä.

Neuleharrastus alkoi varsinaisesti yläasteen jälkeen, kun opettelin kotona omin päin kaiken tarpeellisen, äidin suosiollisella avustuksella. Siitä eteenpäin neulominen on jatkunut tauotta jo yli kymmenen vuotta, ja syö kaiken vapaa-ajan. :)

Se alkoi salakavalasti pikkuhiljaa ja on vuosien saatossa vallannut aina enemmän ja enemmän alaa. Ennen tuli neulottua samalla, kun katseli telkkaria. Nykyisin tulee katsottua telkkaria, jotta pääsee neulomaan siinä samalla. Kun muutin aikoinaan miehen kanssa yksiin, ehtona oli, että minulle ostetaan lankalipasto. Enää ei sielläkään tila riitä. Tervetuloa Neulistin maailmaan:


Harrastan enimmäkseen isompia neuleprojekteja, lähinnä neuletakkeja ja -paitoja. Sellainen valmistuu mallista ja langasta riippuen noin viikossa-kahdessa. Osa on ehditty heittää menemäänkin, mutta laskettiin viime keväänä, että olen tehnyt yhteensä varmasti sata neulepaitaa. Ja jo pelkästään tänä kesänä niitä taisi valmistua kuusi. :) Villasukat, pipot ja lapaset tulee ihan liian nopeasti, jotta jaksaisin innostua niistä kunnolla. Ja mitä haastavampi malli, sen parempi.

Paljon on tullut suunniteltua myös itse, mutta tällä hetkellä olen täysin hullaantunut brittiläisen Kim Hargreavesin neuleohjeisiin ja olen tehtaillut niitä sitten urakalla viimeiset vuodet. Noista uusimmista en ole perustanut, mutta vanhemmissa kirjoissa on ihanan klassisia ja vanhan ajan glamouria henkiviä malleja.

Lankakaupoista ylivoimainen ykkönen on Helsingissä Korkeavuoren kadulla sijaitseva Menita. Valikoima on valtava, vanha tiilirakennus hirmuisen tunnelmallinen, ja siellä on ihana kuluttaa tunteja vaan halailemalla lankakeriä ja pohtimalla, minkälaisiksi neuleiksi ne tahtoisivat muuttua. Monesti on tullut ajettua täältä Jyväskylästä Helsinkiin ihan vain lankojen perässä. Sieltä voisi totta kai myös tilata lankoja, mutta ei postipakettiin voi ahtaa lankakaupan tunnelmaa. Jyväskylästä on myös löytynyt hurmaava lankakauppa, Poppeli, johon nykyään palkkapussini sitten kiikutankin.

Viimeisin hamstrausoperaatio on ollut oma nappikokoelma. Inhoan sitä, kun neuletakki on nappeja vaille valmis, ja kun ei asu keskustassa, ei nappikauppaan pääse joka päivä. Ihastuin Sokkarilla näkemääni ideaan ja päätin ruveta keräämään nappirasioita, värikoodattuna tietenkin. Siniset napit siniseen rasiaan jne. Kokoelmassa on vasta kaksi rasiaa, mutta jostain on aloitettava.


-Neulisti

5 kommenttia:

 1. Onnea uuteen blogiin! Innolla odotan, mitä puikoista syntyy! Itse vielä etsin intoa suuriin neuletöihin. Kannattaa muuten käydä joskus Tallinnassa Karnaluks-käsityötaivaassa! Sieltä löytyy lankoja mutta Suomea halvemmalla (halvemmalla saa myös Novitat sun muut). Ja kaksi tuntia on tuohon kauppaan aivan liian vähän aikaa!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa blogistaniaan!
  Huimalta kuulostaa tuo neulomistahtisi ja että sata neulepaitaa! Olen kateudesta vihreä :D

  VastaaPoista
 3. Niitä on toki paljon, mutta muuhun kuin neulomiseen aikaa ei sitten jääkään. :)

  VastaaPoista
 4. Kommentoimpa huvikseni tähän ensimmäiseen postaukseen,kun aikajärjestyksessä tätä uusimmasta vanhimpaan luin. Nyt on koko blogi kahlattu läpi. Ihana uusi tuttavuus! Vähän jo tuskastutti kun ei meinannut mieluisia käsityöblogeja löytyä. Sitten löysin tämän ja tämän kautta muutamia muitakin. Huippua! Tää blogi on kyllä niin täynnä kaikkea ihanaa. On se saanut myös oman neuleinnostukseni paisumaan ja heräämään taas. Yleensä kesällä ei oikein kiinnosta.. nyt vain odotan että taas pääsee luennoille : enemmän aikaa neuloa. Kiitos! :) olipa muuten mukava seurata miten blogi on pikkuhiljaa kehittynyt, samoin kuin teidän taidot ja esim. Tuntuu että lankalaadussa ootte menny eteenpäin. Kiitos tän blogin mun mies pääs nauramaan mulle titityyssä kun ihastuneena halailin yhtä vyyhtiä. Oon ennen hylänny kaikki vyyhdit turhan vaivalloisina keriä mutta nyt alan ymmärtää niiden perään... (voi voi rahapussi raukkaa)
  - Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihana kuulla, että löysit meidät ja tykästyit. Kehitystä on tosiaan tapahtunut huomattavasti. Itse huomaa sen kaikista eniten blogikuvien laadussa. Eihän näitä ensimmäisiä postauksia kestä enää edes itse katsoa läpi. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...