sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Vaarallista touhua

Sormet tuntuvat murtuneilta ja viime yönä melkein katkaisin koukun! Kuinka moni onnistuu murtamaan virkkuukoukun keskeltä kahtia? Ei onneksi katkennut kokonaan, mutta komea räksähdys siitä kuului ja saa nähdä, miten pitkälle koukulla enää pötkitään. Olin tietenkin virkkaamassa nyt niin trendikkäitä matonkudekoreja.


Lankalipasto on ääriään myöten täynnä ja keskeneräisen työn säilyttäminen olohuoneen lattialla vihreä-valkoisessa muovipussissa ei ole kovinkaan onnistunut sisustuselementti. Niinpä innostuin virkkaamaan itselleni matonkuteista koreja, joihin voisin tämän hetken tärkeimmät lankakerät ja puikot säilöä. Lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen, mutta sormet ovat aivan mustelmilla - sen verran tiukasti on virkattava, jotta korit pysyvät hyvin muodossaan.

Koreihin löytyisi ohjeita monista käsityö- ja sisustuslehdistä, mutta päätin keksiä ohjeen itse sitä mukaa, kun virkkasin. En ole ainakaan itse törmännyt missään lehdessä ohjeeseen kulmikasta koria varten, mutta hyvin tuo tuntui onnistuvan. Tein pohjan kiinteillä silmukoilla ja aina kulmissa tein kaksi ks samaan silmukkaan. Korin reunat tein pylväistä. Matonkudetta jäi vielä yli, joten eilen piti testata pyöreää koria, kaunis tuli siitäkin. Yhteensä nämä söivät hieman yli 2 kg matonkudetta.

Ja neliskulmainen kori on juuri sopivan kokoinen, jotta sen voi lykätä olohuoneen kirjahyllyyn, jos se on tyhjillään. :)


Mitä: Sisustuskoreja / oma ohje
Miten: Virkkaus
Mistä: Matonkude

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo neliönmuotoinen korisi. Minullakin on ollut jo vaikka kuinka kauan virkattujen matonkudekorien tekeminen to-do-listalla. Yhtä matonkudemattoa jo aloitin virkkaamaan, mutta into taas lopahti kesken.

  VastaaPoista
 2. Vaatii kieltämättä hieman päättäväisyyttä ja kivunsietokykyä sormilta.

  VastaaPoista
 3. Hienoja koreja!
  Minullakin on muutama kilo matonkudetta jemmassa ja ajattelin virkata niistä maton heti kun inspiraatio iskee. :)

  VastaaPoista
 4. Piti tulla oikein kurkkaamaan uutta kommentoijaa. :) Sata neulepaitaa oot tehny, huisaa. Oonkohan ite viittäkään, hmmm, kauas on pitkä matka, mutta perässä tullaan.

  Kivat noi korit. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos. Paitoja kyllä tulee nopeammin kuin ehtii vaatekaappia laajentaa. :) Viidestä on hyvä aloittaa, enää 95 jäljellä! ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...