tiistai 14. elokuuta 2012

Tunnustan, ennustan ja pahempaa on luvassa *

No, ei oikeastaan kovin pahaa eikä niitä ennustuksiakaan ole niin kovasti tulossa. Tunnustus kuitenkin, mutta sitä ennen esittelyssä on pikkuinen neuletakki, jonka toistaiseksi rajallisella kokemuksellani olettaisin mahtuvan noin vuoden ikäiselle.


Mitä: Vauvan neuletakki / Carole Bareny
Miten: Pyöröpuikot + sukkapuikot
Mistä: Patons Washed Haze, 135 g + napit 6 kpl

Langaksi valitsin Patonsin "ankanmunan" sävyistä Washed Haze -puuvilla-akryylisekoitetta, jota kului noin 135 grammaa. Yleensä ennemminkin välttelen keinomateriaaleja (ainakin muualla kuin sukissa), mutta tässä tapauksessa konepestävyys vei voiton ja lanka on kuitenkin mukavan pehmoista. Varastoista löytyi Karnaluksista hamstraamiani nappeja, jotka sopivat sävyltään täydellisesti.

 

Ohje oli muuten kiva, mutta mielestäni etenkään lastenvaatteissa ei pitäisi käskeä epämääräisesti tekemään "halutun mittaiset hihat". Mistäs minulla pitäisi olla tietoa siitä, kun ei ole (vielä) lasta jolle sovittaa? Antaisi nyt edes jotain osviittaa, voihan siitä sitten soveltaa jos kokee tarpeelliseksi. Täytyy nyt vain toivoa, että osuin arvioissani edes suunnilleen oikeaan. Parasta ohjeessa oli nostetuilla ja nurjilla silmukoilla tehty hauskat raidat, joita innostuksissani tein helmaan (ja sitä myöten myös hihansuihin) vahingossa jopa liian monet. Vieläpä vaikka neuvottiin, että pojan takkiin koristukset voisi jättää kokonaan pois. No, mehän emme tiedä kumpi tulee, mutta kyllä tätä saa ihan yhtä lailla poika kuin tyttökin käyttää, vaikka olisikin jonkun makuun liian koristeellinen.

Terkuin
Vyyhti


Ja sitten siihen tunnustukseen. Saimme kokopäiväneuloja-blogin amukilta ihastuttavan tunnustuksen. Kiitos kauniista sanoistasi!


Tunnustuksen "säännöt" ovat seuraavanlaiset:

1.Kiitä tunnustuksen antajaa

2. Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle

3. Ilmoita näille kahdeksalle tunnustuksesta.

4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi

Aiemmassa tunnustuksessa kerroimme meitä yhdistäviä satunnaisia faktoja. Tässä vaihteen vuoksi siis kahdeksan asiaa, jotka meitä erottavat.
 • Vyyhdin mielestä ihanteellisin sää ulkoiluun ei (järkyttävää kyllä) ole sade. Neulisti sen sijaan sateen havaitessaan siirtyy saman tien ulos tepsuttelemaan.
 • Vyyhti on innokas kokeilemaan uusia ruokia, kun Neulisti lähinnä tökkii niitä pitkällä tikulla.
 • Vyyhti on ollut pienestä pitäen innokas lukija, kun taas Neulisti mm. käytti kahdesti samaa kirjaa kirjaesitelmässä kun opettaja vaihtui välissä. Googlettamalla saa myös ihan hyviä kirja-arvosteluja, kuudessa veljeksessä on riittämiin lukemista. (Myöhemmin Neulistikin on kyllä oppinut nauttimaan kaunokirjallisuudesta.)
 • Neulisti tykkää tehdä nopeita päätöksiä, kun Vyyhti jää jahkaamaan... ja jahkaamaan... ja jahkaamaan...
 • Neulisti tykkää autoilusta, kun taas Vyyhti istuu rattiin vain kun se on välttämätöntä.
 • Neulisti nauttii synkistä kauhuelokuvista, kun taas Vyyhti-ressu näkee viikkoja painajaisia jos joskus erehtyy samaan tilaan kyseisen materiaalin kanssa.
 • Vyyhti pitää enemmän Janssonien muumeista, Neulisti japanilaisista.
 • Klassinen musiikki ei uppoa Neulistiin yhtään, kun taas Vyyhti on harrastanut sitä lapsesta saakka.
Ja sitten niitä blogeja, joille jaamme tunnustuksen eteenpäin:

Eilen tein on ihana blogi täynnä käsitöitä laidasta laitaan. Siis kaikkea ihanaa käsin tehtyä, ei pelkästään neuleita ja virkkuita. Parasta kaikessa on se, että blogi on pullollaan ohjeita näihin kaikkiin ihanuuksiin.

Hanna menee lankaan -blogin pitäjä tekee paljon erityisesti kauniita villasukkia, mutta ei pelkää tarttua kunnianhimoisiinkaan neuleprojekteihin (kurkkaapa hullunrohkeaa kissahuivia). Toisinaan blogissa vilahtelee myös ompeluprojekteja, erityisesti hauskoja laukkuja ja pussukoita. Hanna suunnittelee omia neuleohjeita, joita jakaa meidän muiden iloksi, ja on myös mukana tekemässä Ulla-neulelehteä.

Harmaata arkea on meille suhteellisen uusi tuttavuus, mutta sitäkin ihanampi. Blogista löytyy paljon erilaisia neuleita ja virkkuita, eikä pelkästään vaatteiden vaan myös sisustuksen muodossa. Lisäksi blogi on täynnä upeita kuvia, joita jää ilokseen selailemaan vaikka koko illaksi.

Napit puuttuu on jo pitkään pyörinyt suosikkiblogien joukossa. Tiinan puikoilta putoilee toinen toistaan upeampi neuleita. Ja kukapa voisi vastustaa Herra Kippuraisen charmia?!

Outo lintu linnassa on lankakaupassa työskentelevän Raikun blogi. Paitsi että Raiku taikoo ihania neuleita, jää lukijalle aina hymy huulille. Teksti on niin eläväistä ja nokkelaa, että saa hyvälle tuulelle silloinkin, kun kirjoittajalla on ollut huono päivä (mitä emme tietenkään toivo!).

Piipadoo-blogia pitää kaksi ystävystä, joilta löytyy hauskoja ideoita sisustukseen, asustukseen ja askarteluun. Näiltä naisilta syntyy kaunista jälkeä niin langasta, kankaista, maalista kuin teipistäkin, usein kierrätysmateriaaleja käyttäen.

SikSakSiS on kahden siskoksen blogi ja monet projektit toteutetaankin enemmän tai vähemmän yhteistyössä. Näiltä äideiltä löytyy paljon kivoja ideoita lasten leluihin ja vaatteisiin mutta myös kodin sisustukseen. Blogissa ilahduttaa erityisesti kierrätystavaroiden monipuolinen käyttö ja ohjeitakin jaetaan lukijan iloksi leluista kantoreppuun.

Taigalla-blogin Zelda on oikea velho väripatojen äärellä. Upeiden värjäysten lisäksi blogissa hurmaavat hyväntuulisuus, Zeldan rakkaat eläinystävät ja kauniit villasukat.

  * Jos joku ei vaikka tiedä, tämä on ensimmäiseltä Putous-kaudelta.

  18 kommenttia:

  1. Ihana pikkuinen neuletakki. Ehdottomasti lasten neuleet pitää voida pestä koneella.

   VastaaPoista
  2. Tosi kaunis neuletakki! Mä nyt kyl rakastuin tohon väriin ja sen nimeen, täytyy ehkä itelleni yrittää kans metsästää moista sävyä :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Värin nimi on kyllä hauska. Joku sivistymättömämpi olisi tosin saattanut luulla sitä ihan vain vaaleansiniseksi...

    Poista
  3. Hienot koristeraidat ja sopii mielestäni pojallekin!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Hyvä, että joku muukin on samaa mieltä siitä, ettei ole liian koristeellinen pojalle. Sitä paitsi jos nyt ihan perinteisten oppien mukaan mennään, niin tytöllehän tuo ei taas sopisi värin puolesta...

    Poista
  4. Oi, kiitos kovasti tunnustuksesta! :) Olen ihan otettu. Ja kiitos hyvistä blogivinkeistä kans, tuossa oli muutama minulle uusi, ja hyvältä vaikutti.

   Huippuhauskat nuo teidän faktat. Jokatoisessa asiassa olen yhden kanssa samanlainen ja jokatoisessa toisen. :D

   VastaaPoista
  5. Ohhoh, tässähän vallan häkeltyy. Kiitos kaunis tunnustuksesta!

   VastaaPoista
  6. Voi sentään, miten kauniisti sanottu. Lämpöisin kiitos:)

   VastaaPoista
  7. Nätti on nuttu! Ihanan värinenkin...

   VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille nuttukehuista! Kiva jos meidän suosikkiblogit löytää tämän myötä uusia lukijoita. Lisää suosikkeja löytää muuten aiempien tunnustusten yhteydestä, vink vink.

   VastaaPoista
  9. Kylläpäs on nätti, hyvän värinen ja kauniisti toteutettu nuttu ♥

   VastaaPoista
  10. Kaunis kiitos tunnustuksesta! <3

   Ja niin on nätti nuttunen, pikkaset neuleet ovat aina niin söpöjä.

   VastaaPoista
  11. Kiitos tunnustuksesta ja kauniista sanoista! :)

   -piia

   VastaaPoista
  12. Nyt oli kyllä niin kauniiden sanojen kera annettu tunnustus! Kiitos tuhannesti :) Ja erittäin hienoa, että tulette ilmeisen hyvin toimeen -pienistä- eroavaisuuksista huolimatta :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Onneksi eroista huolimatta meitä myös yhdistää aika moni asia, ei vähiten tämä käsityöharrastus. Sitä paitsi tylsäksihän tämä elämä kävisi, jos oman kopionsa kanssa pitäisi aikaa viettää... :D

    Poista

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...