maanantai 3. joulukuuta 2012

Tumppuja ja töppösiä

Tällä hetkellä käsityöprojektini näyttävät koostuvan pienistä välttämättömyyksistä, jotka eivät vaadi liikaa keskittymiskykyä ja aikaa. Ensimmäiseksi esittelyssä pikkuiset tossut, jotka virkkasin vauvalle täydentämään hänen juhla-asuaan.


Mitä: Vauvan virkatut tossut / oma ohje Dropsilta mallia ottaen
Miten: Virkkuukoukku 3 mm
Mistä: Schachenmayr Nomotta Cotton Eco, 16 g + satiininauhaa


Nöttösen päällä oleva mekko on muuten äitini kädenjälkeä ja se on uhkarohkeasti ommeltu samasta kankaasta kuin hääpukuni. Vesipesua kestämätön raakasilkki ei ehkä ole se kaikkein kätevin vauvan asuun, mutta eipä tuolla ole käyttöä kuin kerran. Nyt kuolaan, pukluun ja kakkuun (köh!) sotkettu mekko pääsee pesulan kautta säilöön tytölle.


Jo jokunen viikko sitten valmistui yksinkertaiset tumput. Villasukkia ja myssyjä on vauvalle tullut tehtyä ja lahjaksikin saatu monet kappaleet (onneksi, sillä näin talvea kohden niille on ja on jo ollut myös runsaasti käyttöä), mutta tumppuja ei yksiäkään. Enkä muuten ole tuttavapiirini ainoa äiti, joka on valitellut villatumppujen puutetta. Jos siis satut miettimään mitähän joku tuleva pienokainen voisi tarvita, niin tässäpä oiva idea.

Oli siis itse tartuttava tuumasta toimeen, jotteivat pikkukätöset pääsisi palelemaan. Toteutus ei sitten ollutkaan kovin toimiva ja kun näissä ei edes ole mitään ihmeellistä, niin ajattelin ensin olla esittelemättä ollenkaan. No, toimikoot nyt kuitenkin varoittavana esimerkkinä.


Mitä: Vauvan tumput / oma ohje
Miten: Sukkapuikot 3 mm
Mistä: Mikä lie jämälanka (luultavasti Novitaa), 27 g

Halusin tehdä näistä tiiviit ja lämpimät. Varsi kierretyin silmukoin, että siitä tulee siisti. Huono idea! Tiiviit ovat kyllä, ja lämpöisetkin, mutta varsi on ikävän tiukka yhteistyöhaluttomalle vauvalle puettavaksi. On näitä paremman puutteessa pidetty, mutta huono käyttömukavuuden takia taitavat jatkossa jäädä sivuun.

Mitä: Vauvan tumput / oma ohje
Miten: Sukkapuikot
Mistä: Drops Fabel, 15 g

Vahingosta viisastuneena tein siis toiset. Näitä varten opettelin Jenyn joustavan silmukanluonnin. Vetosolmujen tekeminen on ikävän hidasta, mutta maksaa vaivan ja jälki on sitä mitä luvataan. Varsi on erittäin joustava, joten näiden pukeminen onnistuu tuosta vain.

8 kommenttia:

 1. Suloisia vauvaneuleita, mutta niin on kyllä suloinen vauvakin! :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloisia! Pitäisi itsekin ryhtyä toimeen..

  VastaaPoista
 3. Söpöjä pikkuneuleita! Itsekin pitäisi vastaavia tehdä, kun lähipiiriin on pikkuinen tulossa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset vinkeistä! Lomalla tartteis tehdä tulevalle kummin kullalle jotain pientä villaista (siis mun mielestä tarvitsee). :) En haluaisi tehdä mitään turhaa, joten neuvoasi kuuntelen ja kokeilen tehdä tumput! :) Ja sittenpä samalla kyselen, että pitäiskö langan olla jotain vauvalankaa, vai käykö mikä vain? O_o Oon itse sellainen, jota aina kutittaa iholla kaikki mahdollinen villainen - onko vauvoilla sama? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettaisin että riippuu ihan vauvasta miten herkkäihoinen on. Meidän naperolla menee käsissä vähän karheammatkin, mutta suosittelisin kyllä pehmoista lankaa. Konepestävyys on tietysti kiva juttu sekin.

   Poista
 5. Söpöjö pieniä vauvanneuleita. Mekko on todella kaunis.

  VastaaPoista
 6. Oikein söpö vauva ja neuleet.

  Olen tehtaillut omalle lapsenlapselle monet sukat ja peukalottomat lapaset ja varmasti on käyttöä tässä talven mittaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...