lauantai 18. toukokuuta 2013

Runollista

Nyt on niin nättiä, ettei sanotuksi saa. Epäonnistuneista, tuskallisista neuleprojekteista on helppo nurista ja narista vaikka kuinka pitkään. Tästä sen sijaan tuli ihan täydellinen, eikä tee mieli pilata sitä sanomalla mitään sen enempiä.
Mitä: Longfellow / Corrina Ferguson
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Oma rukkikehruu, 93 g

Sen verran voin kertoa (koska ei tämäkään ihan helpolla onnistunut), että huivissa oli kolme kerrosta, joilla piti neuloa 7s yhteen, lk, ne samat 7s yhteen, lk, ja vielä kerran 7s yhteen. Kuulkaa noilla kerroksilla meinasi lähteä järki. Oli todella tuskallista yrittää vääntää samat seitsemää silmukkaa yhteen kolmesti. Pitkään sai venytellä silmukoita ennen kuin ne suostuivat neuloutumaan yhteen. Noissa kerroksissa vierähtikin helposti kaksi tuntia per kerros. Muuten ihan piece-o'-cake.

Nyt muuten kävi sekin juttu, mitä ei oikesti koskaan käy kellekään. Tai jos käy, niin on käynyt ehkä jonkun kummin serkun kaiman veljentytön kaverille. Pingottaessa nimittäin napsahti lanka poikki silmukoiden luomisreunasta. Nou hätä, neulalla ja langalla sain karkulaiset poimittua eikä siitä lopulta kauhean pahaa jälkeäkään jäänyt. Mutta himpun verran sain tuon jännärin jälkeen pingotusnutturaa höllätä. Mä luulin, että tätä tapahtuu vain neulojien painajaisissa.

Ja kuten aina, itse kehrättyä bfl/silkki-lankaa on suunnaton ilo neuloa. Äidille pohjattomat kiitokset kuvista, joita riittää. En edes pahoittele kuvatulvaa, kun näm on niin nättejä. :)

Neulisti

35 kommenttia:

 1. Valtavan kaunis huivi ja aivan superihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. tosi ihana huivi, väri on niin kaunis! :)

  VastaaPoista
 3. Ihastelin ja huokailin näitä kuvia jo ravelryssa, ah ja voi. :) Nyt vasta tajusin, että tuo lanka oli vieläpä sun itsekehräämää, vau. Aika perfect match!

  VastaaPoista
 4. Mitä tuon kauneuden edessä enää sanoisi....nöyräksi vetää...aaaahhhh, IHANA !!!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kuvia upeasta neuleesta! :) Ja onneeksi langan katkeaminen ei ollut kohtalokas.

  VastaaPoista
 6. Tässä huivissa on ihan kaikki kohdallaan: väri, malli, lanka ja kuvat! Seitsemän silmukan neulominen yhteen ei onnistu tällä käsialalla millään, ei edes kolmen, vaikka kuinka venyttäisin ja nitkuttaisin silmukoita. Oletko kokeillut ottaa virkkuukoukun avuksi? Tajusin itse Harunia viimeistellessä, että koukun avulla voin vihdoinkin kutoa huiveihin nyppyjä ja Primavera-sukat, jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli ohjeessakin vinkattu, että kannattaisi käyttää virkkuukoukkua. Testasin sitä, mutta se tuntui minun käsissäni tekevän hommasta vaan entistä hankalampaa.

   Poista
 7. Noista kuvista tulee hyvälle tuulelle:) Kaunis huivi!

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia ja todella kaunis huivi!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi. Juuri tuo vihreän sävy on täydellinen. Kauniita kuviakin, niissä on kiehtova tunnelma.

  VastaaPoista
 10. Huivi kuin unelma, todella upea.

  VastaaPoista
 11. Upeat kuvat ja upea on huivikin!

  VastaaPoista
 12. Herrajjestas miten kaunis huivi ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 13. Iiiik! Tuo langan katkeaminen kuulostaa todella horrorilta. :D Onneksi ei käynyt pahemmin. Ole aika velho kehräämäään - ja neulomaan. Ja äitisi aika velho kuvaamaan. Wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on hyvä kuvaamaan ja mä olen hyvä käskemään, millaisia kuvia pitää napsia. Vielä kun saataisiin joku, joka ei tunne itseään pöljäksi mallina toimiessaan. :D

   Poista
 14. Kuvista huomaa, että olet onnellinen, ja ihan syystä. Onnistunut huivi.

  VastaaPoista
 15. Niin kaunis huivi ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 16. No on todellakin kauniita kuvia! Huivi on ihana!

  VastaaPoista
 17. Upeita kuvia ja upea huivi! Sanattomaksi vetää, niin hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 18. Voi miten herkkä ja kaunis huivi! Ja ihana runotyttötunnelma kuvissa. :)

  VastaaPoista
 19. Tosi upea huivi. Ja tuo väri, aivan nappiin. Vihreää ei juuri näe, mutta kyllä onkin onnistunut. Kuvat on todella hienoja myös.

  VastaaPoista
 20. Onkohan se tuo huivi jonka takia kuvatkin näyttää niin upeilta, vai onko se kuvat joiden ansiosta huivi näyttää ehdottomasti siltä että se on pakko tehdä joskus itsekin... IHANIA kuvia ja ihana huivi! :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kiitos kaikille kehuista. :) Huivi pääsee varpilla ahkeraan käyttöön. Joskin seuraava on jo puikoilla... :D

  VastaaPoista
 22. Satumaisen ihania kuvia, ja niin on kyllä huivikin! Oon ihan hullaantunut tuohon väriin. Kyllä se tuskastelu joskus kannattaa :)

  VastaaPoista
 23. Voi miten kaunis huivi ja miten kauniita kuvia! Täytyy laittaa toi ohje jonoon!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...