keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Rakkautta ilmassa

Serkkupoika meni naimisiin, enkä päässyt mukaan pirskeisiin työmatkan takia. Pöh. Se ei sentään estänyt osallistumasta lahjan tasolla, joten pistin puikoille jotain sopivan hattaraista ja romanttista.


Mitä: Love me knot / Alice Bell
Miten: Sukkapuikot 3.0 mm
Mistä: Vuorelman Veto, valkoinen + punainen, vaaleanvihreä + tummanvihreä, 36 + 52 g ja  42+66 g

Kokeilin ensimmäistä kertaa illuusioneuletta. Siinä oikeita ja nurjia silmukoita sekä kahta väriä vaihtelemalla saadaan aikaan kuvioita, jotka näkyvät vain tietystä kuvakulmasta. Suoraan edestäpäin katsottuna nämä siis saattavat näyttää ihan tavallisille raitasukille. Sopivan viistosta kulmasta taas näkee, että niissä on ihan selvästi sydämiä. Söpöys on siis sopivasti piilossa, joten käyvät myös sulhaselle tämmöiset sukat.


Suunnittelin käyttäväni tuota linkitettyä Love me knot -ohjetta, mutta se olikin suunniteltu hieman ohuemmalle langalle. Neuloin sukat lopulta omasta päästä ihan perussukkina varresta varpaisiin. Morsiamen sukkiin loin 56 s (kengänkoko 35-36) ja sulhasen sukkiin 64 s (kengänkoko 42). Jälkimmäisistä päädyin kuitenkin resorin jälkeen kaventamaan vielä 4 s pois, jottei niistä tullut aivan hehtaarisukkia.


Ohjeessa annettua kaaviotakaan en sitten pystynyt aivan hyödyntämään, kun paksummalla langalla sydämistä tuli hieman epämuodostuneita. Piti piirtää uusi. Idea kuitenkin oli siis tuosta ohjeesta, vain paksummalle langalle sovitettuna.


Jösses, miten söpöä. Sanonpa vaan. Paketointiinkin innostuin panostamaan. Vuorasin pahvilaatikon lahjapaperilla ja kääräisin sukat sen sisälle silkkipaperiin. Kortti on askarreltu leimojen ja vanhan kirppiskirjan tarpein.Tässä vielä ohjeistus illuusioneuleeseen. Tätä voi soveltaa itse piirreltyihin kuvioihin helposti. Haluttu kuvio on siis se, joka neulotaan kontrastivärillä nurjin silmukoin, tässä punaisella. Pitää vain muistaa venyttää kuvioita, jotta ne valmiissa neuleessa ovat sopusuhtaisia. Tässä kaavio, jota minä käytin.


Neulisti

23 kommenttia:

 1. Ihanaa söpöstelyä! Illuusioneule on itsellä testaamatta, joku kerta pitää kyllä sitäkin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kehittää jotain söpöä, muttei liian näkyvää. :)

   Poista
 2. Ihanat! Meni välittömästi jonoon.

  Oliko helpot tehdä? Nimim. Ei ikinä ennen illuusioneuletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa kuin heinänteko. Kuten kaaviosta näkyy, kuvio muodostuu vain oikeista ja nurjista silmukoista.

   Poista
 3. Onpa ihanat sukat ja kauniisti pakatutkin! En ole minäkään kokeillut illuusioneuletta, vielä. =9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen paketoituina kyllä tällä kertaa ihan erityisen tyytyväinen. Suosittelen testaamaan illuusioneuletta, sillä saa helposti paljon hauskaa aikaan.

   Poista
 4. Superjees! Itsekin nämä ystäväpariskunnalle pari vuotta sitten tehneenä...niistä kyllä molemmat sai tismalleen samanväriset hempeilysukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Nössöilin sen verran, että piti tehdä sulhaselle miehekkään väriset sukat, jotta varmasti kelpaa.:)

   Poista
 5. Söpöset todella! Munkin täytyy joku kerta tuohon illuusioneuleeseen perehtyä, jahka joskus vain ehtisi.

  VastaaPoista
 6. Oh wow! Mulla ei vaan meinaa äly riittää näihin illuusioneuleisiin, kunnen tuijottamallakaan tajua tuota kaaviota.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta alkuperäisestä ohjeesta selviäisi ehkä helpommin idea. Piirretään ruutupaperille haluttu kaksivärinen kuvio ja sitten jokaista piirrettyä riviä kohden neulotaan neljä kerrosta. Ensin tehostevärillä yksi oikein. Sitten tehostevärillä toinen kerros niin, että kuvioruudut neulotaan nurin ja muut oikein. Seuraavaksi taustavärillä yksi kerros oikein. Ja lopuksi taustavärillä kerros, jolla kuvioruudut neulotaan oikein ja muut nurin.

   Poista
 7. Tässä kyllä näkyy koko blogimaailman ihanuus! En ole ikinä ennen törmännyt tuollaiseen neuletapaan, mutta täytyy sanoa, että mahtava lopputulos! On ehdottomasti syksyn "pakko tehdä" -listalla! Ihana blogi sulla kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Meitähän on täällä itse asiassa neulojia ihan kaksin kappalein. :)

   Poista
 8. Voi että, mahdottoman ihana salasöpö sukkapari x 2! :D

  VastaaPoista
 9. Vaan onhan nuo jännittävät! Kiitos ohjeistuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan. Alkoiko jo ruutupaperi täyttyä mahdollisista kuvioista?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...