perjantai 18. huhtikuuta 2014

Höyhenenkevyt

Mulla on meneillään projekti nimeltään Väriä vaatekaappiin. On pitkään tuntunut siltä, että kaikki omistamani vaatteet ovat ihan samanvärisiä ja kovin pliisuja. Asiantila alkaa pikkuhiljaa korjautua.Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.0 mm
Mistä: Kraft Handdyed BFL Dk, 420 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/feathers-in-the-wind

Ensin näin Ravelryssä Veeran ihastuttavan uuden takkiohjeen. Siinä oli tosi kaunis raidoitus. Mutta ennen kuin ehdin toteuttaa sitä, Joji pisti tarjolle tämän ohjeen. Takit ovat melkeinpä samanlaiset. Tässä Jojin takissa vaan oli lämmittävä pystykaulus ja kauniimpi pitsi. Nämä höyhenet ovat kerrassaan hurmaavia. Niinpä sitten tartuin Jojin takkiohjeeseen ja röyhkeästi nyysin siihen Veeran raidoituksen. Vastahan tytöt olivat tehneet yhteisen kokoelmankin, että ehkeivät tästä pahastu.Raitojen lisäksi muokkasin ohjetta sen verran, että jätin neulomatta mielestäni varsin pöhkön näköisen nurjan raidan rintojen päältä. Lisäksi tein vyötärökavennuksia ja -levennyksiä yhdet enemmän, jotta sain takkiin lisää kurveja. Tein takin 38'' rintamuksen koolla ja siitä tuli justiinsa passeli. Ihan ministi piti pingottaa lantioon leveyttä.


Olen tullut siihen tulokseen, että takkilankoihin kannattaa todellakin panostaa, vaikka se kalliiksi käykin. Vaatekaapissani on nyt kolme luksustakkia ja niitä parempia ei löydy mistään. Kraftin BFL Dk, joka muuten on paljon lähempänä sport-vahvuista kuin dk:ta, on täydellinen lanka. Se on pehmoista, ei kutita yhtään. Siinä ei ole silkkiä, mutta se kiiltää hurjan kauniisti. Se on ilmavaa ja kevyttä. Takista tuli lämmin ja kevyt - voiko parempaa ollakaan? En ehkä ota tätä koskaan päältä.


Takin mahtavuudesta ohjeineen lankoineen päivineen kertonee parhaiten se, että koko homma oli valmis 12 päivässä. Retriitissä, heti langat saatuani, loin silmukat ja nyt keskiviikkona se valmistui. Mä rrrrakastan mun vihreää höyhentakkiani. Ihan vaan, jos jollekulle jäi vielä epäselväksi.

Vaatekaappiin väriläiskiksi ovat odottamassa myös punaiset ja violetit takkilangat.

Neulisti

34 kommenttia:

 1. Mä vähän aikaa mietin, miksi ei tunnu tutulta, kunnes tajusin että yhdistit kahta eri mallia. Ihana on, raidat ja pitsi mahtuvat aika kauniisti samaan neuleeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikin jotenkin tekee tästä kovin omannäköisensä. :)

   Poista
 2. UUH! Voiko tähän nyt enää muuta sanoa?

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli ihan huippu! Oot sinä vaan aika kone neulomaan! Minä tykkään kans tosta langasta hurjasti, neuletuntumakin on loistava ja oot oikeassa, että kannattaa satsata laatuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä kannattaa! Ei paljon kiinnosta näiden kokeilujen jälkeen neuloa yhtään ei-täydellistä takkia.

   Poista
 4. Se on ihana! Ihanaihanaihana! Tuo kahden takin yhdistäminen on suoranaista neroutta; tykkään Jojin ohjeista kovasti ja olen katsellut tuotakin mallia.. Poistit mallin ongelmat ja lisäsit Veeralla vielä hippusen bonuksia päälle. Luulen, että tästä takista inspiroituu moni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos irtoaa inspistä näistä neulomuksistani.

   Poista
 5. Kyllä on mielettömän kaunis takki!

  VastaaPoista
 6. Ihan huikean hieno! Ja nuo höyhenet on ihastuttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyheniä pitää änkeä hetiäkkiä johonkin toiseenkin neulomukseen.

   Poista
 7. Ihana tästä tuli. Onko tää nyt viides kerta kun totean näin?!? Eikös nää takit kuulu siihen yhteiskokoelmaan molemmat joten sehän on varsin sopivaa yhdistää ne =D Niin ja hyvin se sun väri projekti sujuu kun sun edellinenkin luksustakki oli keltainen! Tuo vihreä ja harmaa on niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Veeran takki oli siitä yhteiskokoelmasta, mutta tämä Jojin sitten vähän sen jälkeen julkaistusta Jojin omasta kokoelmasta.

   Poista
 8. Hyvä ihme tuota neulomistahtia :D

  Upea takki tuli, mutta eipä noilla spekseillä muutakaan voi odottaa! Tosi kaunis muotoilu ja pitsi kaarrokkeessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, eikö kaikki muka neulo tätä vauhtia takkeja? :D

   Poista
 9. Niin, niin ihana! Miten se kiiltäkin tollee, näkyy kuvissaki semmonen ihana pinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs. Joku jippo täytyy Kraftin värjäilyissä olla, kun noin ilman silkkiäkin kiiltelee.

   Poista
 10. Ah, mikä herkkutakki! On se ihana. Hirmuista vauhtia sitten saitkin sen tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin herkut langat ja ohje, että oli pakko kiirehtiä. Piti päästä heti käyttämään. :)

   Poista
 11. Ihana! Vihreä ei edes ole mun väri, mutta silti tän takin vihreys viettelee...

  VastaaPoista
 12. Hyvä yhdistelmäohje / ohjeyhdistelmä! :)

  VastaaPoista
 13. Löysin tänne Ravelryn kautta. Tilasin viime viikolla langat samaan neuleeseen ja juui ostin ohjeen. Ja o-ou, kyseessä aloittelija-neuloja ja elämäni ensimmäinen englanninkielinen neuleohje, joka on ihan hepreaa :D Mutta ei muuta kuin opiskelemaan, niin ehkäpä tämä ensi talven pakkasilla jo lämmittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki hiukan pelottavaa alkuun ryhtyä neulomaan vieraalla kielellä, mutta se on loppujen lopuksi aika helppoa. Neuleohjeet koostuvat kuitenkin suurimmaksi osaksi muutamasta perustermistä ja lyhenteestä, joten ne oppimalla pötkii jo pitkälle. Tässähän jännittävimmät kohdat ovat tuo höyhenpitsi, johon on kaavio ja sitten niskan puolella tehdään parit lyhennetyt kerrokset. Jos ne hirvittävät, niin niihin löytyy varmasti myös suomenkielistä opastusta jostain netin nurkista. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...