tiistai 22. huhtikuuta 2014

Raitapaidatus

Toissa talvena palelin ja kaipasin lämmintä ja värikästä villatakkia, joten pistin sellaisen puikoille. Ei valmistunut siksi talveksi eikä edes täksi, mutta jospa siitä olisi sentään iloa ensi talvena.


Mitä: Paulie / Isabell Kraemer
Miten: 3 mm pyöröpuikoilla
Mistä: Drops Alpaca 378 g

http://www.ravelry.com/projects/VyyhtiMNK/paulie


Tässä projektissa meni pieleen niin moni asia, että viime metreillä kaikki into takin tekemiseen loppui täysin. Tykkään raidoituksesta (mitä nyt yksistä tuli – hups – liian leveät) ja pituudesta, mutta malli ei istu ja vika on ihan omani.


Pahin ongelma luotiin (kirjaimellisesti) heti alussa, kun neuletiheys meni aivan pieleen. Sen seurauksena sekä hartioista että hihoista tuli liian tiukkoja, vaikka yritin parhaani mukaan lisätä silmukoita. Vartalo-osan kapeuden korjasin leventämällä nappilistoja, mutta hihoihinei auttanut kunnolla edes pingotus. Vyötäröltä takki taas on jo liiankin leveä ja jää helposti pussittamaan selästä. Jokohan olisi aika uskoa, että niillä mallitilkuilla on tarkoituksensa? Tai edes se, että pieleen alkanut työ ihan oikeasti kannattaa purkaa ja aloittaa alusta vielä siinä vaiheessa, kun on vasta rinnan kohdalla?Onneksi kärsin parhaillani pahasta villatakkivajeesta, joten siedätyshoidan itseäni pitämällä paidatusta silti. Se on lämmin, raidallinen ja värikäs ja tein sen eteen paljon töitä, joten päätän oppia tykkäämään.

Terkuin
Vyyhti
22 kommenttia:

 1. Nätti takki ja ainakin kuvissa näyttää hyvältä ylläsikin. Tykkää vaan sinäkin ; )

  VastaaPoista
 2. Mulla ei kyllä yhtään ottanut silmään nuo istuvuusasiat. Minun silmään takki näyttää ihan hirmu hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikä siinä onkin, että omaansa katsoo aina hirveän kriittisin silmin ja toisten töistä näkee vain kaiken kivan?

   Poista
 3. Kaikista (keksimistäsi) vioista huolimatta se näyttää hyvältä ja on varmasti pehmeä ja lämmin. Kyllä se käytössä vielä osoittautuu sun lemppariksi, ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Muuten uskon kyllä oppivani tykkäämään, mutta hihat on ihan kenen tahansa mittapuulla liian tiukat. Tuo tiukkuus ei valitettavasti ole pelkästään esteettinen vika vaan hankaloittaa pukemista ja päällä pidettäessä puristaa olkavartta. Ei sillä, että tämä olisi ensimmäinen epämukava vaatteeni, mutta ne toiset nyt ei edes näytä mukavilta... No, siedätyshoidolla eteenpäin!

   Poista
 4. Kaunis takki! En olisi kyllä huomannut noita "vikoja" ellet olisi niitä kertonut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tokihan kaiken valittamisen vastapuoleksi valitsin kuitenkin ne kuvat, joissa takki kuitenkin näyttää parhaimmalta ja jätin kaikki kurttuselkäkuvat automaattisesti pois. Jonkinlaista ristiriitaa havaittavissa... :D

   Poista
 5. En minäkään huomannut mitään silmiinpistävän kammottavaa... Hieno takki kerta kaikkiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy toivoa, että muutkin näkevät takin samoin silmin. :)

   Poista
 6. Tää on tosi kaunis ja näyttää istuvankin hyvin. Jospa ne hihatkin käytössä vähän löyhentyisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota hihojen löyhentymistä toki toivon kovasti, mutta eipä se lanka määräänsä enempää voi venyä eikä ainakaan pingottamalla pääse parempaan. Mutta tosiaan aion kyllä käyttää paitaa vaikka väkisin. :)

   Poista
 7. Se on kaunis ja näyttää hyvältä päälläsi! :)
  Mulla oli myös sama ongelma tuon hartiaosan kanssa. Niinpä päädyin neulomaan tuon samaisen takin Peasyn yläosalla ja Paulien alaosalla. Tosin takki odottelee edelleenkin toista hihaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kiva kuulla etten ole ainoa, joka ei ole ihan tullut toimeen Paulien kanssa. Tosin varmaan minun takkini kanssa olisi ollut vähemmän ongelmia, kun olisin alusta asti luonut enemmän silmukoita.

   Poista
 8. Minusta kaunis takki, ja jos hihat eivät ylen määrin harmita, niin ehdottomasti käyttämisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi takkia voi kuitenkin ihan käyttää, vaikka se onkin vähän hankala.

   Poista
 9. Todella upea! Ite en ainakaan huomaa, et se istuis huonosti mistää kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tietenkin tosi järkevää valita esiteltäväksi ne kuvat, joissa huono istuvuus ei juuri näy... :D

   Poista
 10. Kaunis, raikas ja iloinen! Nuo virheet, joita muut eivät huomaa, ovat kyllä kiusallisia. Aika monta sellaista olen neulonut. En minäkään niitä kyllä huomaa, vaan mun silmään takki näyttää oikein istuvalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän meistä vielä ystävät tule, kunhan tässä vähän totutellaan.

   Poista
 11. Se valmistui! Ja on kyllä hieno, miun silmään raidoitus on täydellinen :)

  VastaaPoista
 12. Minusta kun tuo näyttää niin hyvältä! Uskon, että käytössä villatakki mukautuu päälle ja harmitus häviää käytön myötä! Kaunis ja upea se on!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...