keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Voi Virpi, minkä teit

Veit nimittäin sydämeni täysin.


Mitä: Virpi / Lilja Palmgren
Miten: Pyöröpuikot 6.0 mm
Mistä: KVG woolworks Merino DK, 167 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/voi-virpi-minka-teit

Suosikkeihini kuuluvan Kiharoiden kätkössä -blogin Lilja kysyi minua testineulojaksi. Olin aikoinaan neulonut Liljan ensimmäisen neuleohjeen ja kirjoitellut siitä kovasti blogin puolelle kuuleman mukaan kaikenlaista rakentavaa palautetta. Minähän nostin heti kättä pystyyn, että ehdottomasti ryhdyn testineulojaksi näin upean näköiselle huiville. Eikä tarvinut katua.


Malli oli toimiva, eikä ohjeestakaan kovin paljon ollut huomautettavaa. Muutamia pikkujuttuja nostin huolellisena testineulojana esille, mutta kaiken kaikkiaan tätä oli ihana neuloa. Huivi koostuu ainaoikeista kaarrokkeista ja pitsiraidoista. Se muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Erityisen paljon pidän pienestä epäsymmetrisyydestä. Ainaoikeinosuuksien korkeus pienenee koko ajan ylhäältä alaspäin, mutta pitsiosioista keskimmäinen on se kaikkein kapoisin.


Toinen suosikkiasia mallissa on pitsiosioiden toteutus. Tykkään siitä, että vaikka pitsi neulotaan ainaoikeana, se näyttää huivin oikealta puolelta sileältä neuleelta. Ja kaikkein parasta on se, etteivät reiät kulje linjassa viistoon, vaan muodostavat tämmöistä kennomaista kuviota.


Testineulontavaiheessa ohjeistettiin ensimmäinen ainaoikeinosio neulomaan 100 cm leveäksi yläreunasta mihinkään tiettyyn silmukkalukuun tähtäämisen sijaan. Halusin varmistaa, ettei valmiin huivin yläreuna kiristä, joten käytin Color affection -huivin ravelrykommenteista oppimaani kikkaa: joka kerroksen alussa reunasilmukan jälkeen otetaan puikoille ylimääräinen langankierto, joka sitten seuraavalla kerroksella pudotetaan pois. Reuna ei kiristä, mutta tästä syytä minun huivistani tuli hieman mallikuvien huivia matalampi, mikä hiukan harmittaa. Julkaistussa ohjeessa on nyt silmukkamäärä mukana, joten tästä ei tarvitse olla huolissaan. Enkä minäkään sitä jaksa enää harmitella, kun huivi on muuten aivan täydellinen.


Kokeilin ensimmäistä kertaa KVG:n lankoja. Merino DK sulatti aivoni sekunnissa! En muista koskaan vastaavaan törmänneeni. Uskomattoman ilmavan langan neulominen tuntui siltä kuin olisi upottanut sormensa sulaan voihin. Ja väri. Ihan täydellinen. Ihan täydellisen ei-minkään-värinen. Rakastan tätä metallinhohtoista jäänvihreää. Surkeuden huippu on vaan se, että postin poistaessa maxikirjeet valikoimistaan, on KVG:n nettikauppa ainakin nyt toistaiseksi suljettu. Onneksi ehdin hamstrata tätä herkkua itselleni vielä hieman.


En ehkä ota tätä huivia kaulasta koskaan pois.

Neulisti

19 kommenttia:

 1. <3

  Ja kyllä, tuo väri on TÄYDELLINEN. Ihan värinäkin, mutta eritysen hyvin se sopii tuohon huiviin. Hyvä valinta, sekä sun kohdalla värin valinta, että mun kohdalla testineulojan valinta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri hyvä maku on selvästi meillä molemmilla. :D

   Poista
 2. Kaunis huivi! Väri on kyllä mitä kaunein epävärinen vihreä! Onneksi kerkesit varastoida ennen kaupan taukoa!

  VastaaPoista
 3. Vau! Ja todellakin, väri on täydellinen! Ihanat kuvat taas sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvattava tosin fiksuna tyttönä koppasi tästä hyvästä itselleen kahden viikon lenssun. Ei ollut äiti ilmeisesti opettanut, ettei pidä hillua ulkona -18 asteen pakkasella ilman takkia...

   Poista
 4. Huivi, väri sekä kuvakokonaisuudet ovat kaikki hurjan kohdallaan :) Malli on kyllä erinomaisen hauska ja kaunis, vetoaa heti ainakin itseeni kun poikkeaa siitä perinteisten pitsihuivien kaavasta. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman ihana on huivimalli. Tykkään valtavasti aina kaikenlaisesta epäsymmetrisyydestä. :)

   Poista
 5. Vau, todella upea huivimalli ja lankakin näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
 6. Oot kehunut lankaa niin kovin, että nyt kyllä harmittaa, että multa jäi se kokematta. Huivi on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mä ehdin vielä viime tipassa hamsteroida sitä itselleni lisää. :P

   Poista
 7. Tämä huivi on nyt putkahtanut esiin useammasta paikasta. Sun versiossa on tosiaan täydellinen väri. Maksikirjeen häviäminen on kyllä aika harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kais niitä nyt putkahtelee, kun vihdoin sai luvan aiheesta blogata. :D

   Poista
 8. Voi taivas kuinka kaunis huivi. Nämä kuvat todellakin saavat sormet kohta klikkailemaan ohjeen ostoon. Yritän vielä pitäytyä ostamasta. En epäile yhtään, että huivi saattaisi juurtua minunkin kaulalleni lopuksi talvea/vuotta/vuosikymmentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on noin hyvä kutina huivin sopivuudesta itselle, niin miksi pitäytyä ostamasta? Shoppaamaan nyt hep! Ja sitten neulomaan, hip!

   Poista
 9. Täytyy todeta, että kaipa on kyllä ihana.
  Pakkohan se on jossain vaiheessa testata :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...