maanantai 13. huhtikuuta 2015

Romanssi

Brasiliaa vaivaa ilmeisesti valtaisa villasukkapula. Ystävä tiedotti tarvitsevansa sinne monen monta paria, ja minä tarjouduin tekemään yhdet sukat. Hiukan tiedusteltuani taustalta löytyi rakkaustarina ja siitä se inspiraatio sitten puhkesi kukkaan.Mitä: Meadow Socks / Rachel Coopey
Miten: Pyöröpuikko ja sukkapuikot 2.5 mm
Mistä: Sunrise Fiber Co. Classic Sock, 75 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/meadow-socks
Ihan ehdottomasti romanssin toiselle osapuolelle oli tehtävä sukat, joissa on paljon pitsiä ja ihan ehdottomasti sukkien piti olla pinkit tai vaaleanpunaiset. Ja tämän päätettyäni, ei muuta enää tarvinutkaan miettiä. Saman tien mieleen tuli sukkamalli, jota on pitänyt kokeilla jo pidemmän aikaa. Ja lankalipaston uumenista ovat jo melkein vuoden päivät huudelleet langat, jotka ostin itse itselleni tuliaisiksi viime kesän työmatkalla Portlandiin. Kävin silloin kahdessa lankakaupassa ja hamstrasin matkalaukkuni täyteen paikallisten värjääjien ihanuuksia. Ja minä onneton en tätä ennen ollut ehtinyt vielä yhtäkään tuliaislangoista kokeilemaan. Onneksi tilanne on nyt korjattu.


Lanka oli kerrassaan ihanaa. Rakastan tätä pehmoista kaksisäikeistä merinolankaa. Tämä on ehkäpä suosikkipohjalankani mitä sukkalankoihin tulee. Eihän pelkkä merino toki yksistään ole yhtä kestävää kuin nylonilla vahvistetut langat, mutta ah tätä pehmeyttä! Ja väri on huikaisevan pinkki. Onneksi tätä jäi vielä vähän yli.


Aloitin sukkien neulomisen lentokoneessa matkalla tänne. Yleensä neulon sukat 2.25 mm puikoilla, koska mitä kovempaa peltiä niistä saa, sitä paremmin ne kestävät. Nyt oli kuitenkin käytettävä bambupuikkoja, jotta neuleprojekti pääsi koneeseen mukaan ja näillä 2.5 mm miniriikkisillä bambutikuilla sai kyllä todella jännittää, kestävätkö ne neulomista. Vaan yhtäkään en katkaissut!


Sukissa on kahdenlaista pitsiä. Ensin molempia resorissa, sitten vain toista varressa. Jalkaterässä yksi varren pitsikuvioista alkaa kulkea vinottain jalkaterän poikki ja sen alta paljastuvat taas molemmat pitsit. Tykkään neulomiskokemuksena aina paljon enemmän erilaisten pitsien kuin palmikkojen neulomisesta. Moni aloitteleva neuloja kauhistelee pitsikaavioita, mutta minusta tämä on nimenomaan ihanan helppoa.


Jottei homma hoituisi liian helposti, piti minun tietty unohtaa toista sukkaa tehdessä, että kaaviot olisi hyvä neuloa ensimmäisen sukan peilikuvaksi. Vika ei ollut ohjeessa, siinä oli kyllä tarjolla peilikuvakaavio. Ongelmana oli enemmänkin neuloja, joka ei muistanut kääntää sivua.


Saatuani sukat valmiiksi minut valtasi niin höpöhöpöromantiikkaolo, jotta oli ihan pakko saada kotiin kimpullinen vaaleanpunaisia kukkia. Se on kevät ja kukkaset nyt!

Neulisti

17 kommenttia:

 1. Ovatpa ne kertakaikkisen pinkit! Pinkki on kyllä ihan kevät, kesä, romanssi ja rakkaus. Nam!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka viehkon romanttisia kuvia <3
  Nämä on selvästi oikein rakkaussukat, kyllä vain.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat! Ja jopas on ärmäkkä pinkki (mahtava!)! Itsekin tykkään selvästi enemmän pitsistä ja pitsikaavioista kuin palmikoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikot on kyllä hyvän näköisiä, mutta hirmun rasittavia neulottavia. Ja mitä yrmympi pinkki, sen parempi. :)

   Poista
 4. Kovin on somat sukat ja niin ärhäkän pinkitkin! Mainiot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin, että olis sopivan ärhäkkä väri tämmöiseen latinoromanssiin. :)

   Poista
 5. Onpas ällöimelät, ihanat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äklöromanssiseen tähdättiin ja siihen myös tavoitteeseen myös päästiin. Mainiota, mainiota.

   Poista
 6. On kyllä niin ihanat sukat. Kun minäkin tykkään pitsistä ja pinkistä väristä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...