sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sukkia veljelle

Saattoi ehkä hieman erästä nimeltämainitsematonta blogistia laiskottaa, kun ei tämän aikaisemmin saanut tammikuisia sukkia esiteltyä. Tähän takatalven jälkeen sopii varmasti kuitenkin hyvin katsella lumisia kuvia, eikö vain?


Veli tilasi jo aikaa sitten villasukat ja vihdoin joulun alla sain aikaiseksi aloittaa. Kaivoin hyllystä vyyhdillisen vuosia sitten ostamaani Pirtin kehräämön karstalankaa ja Melissa Morgan-Oakesin Varpaista varteen -kirjan ja pistelin menemään.


Mitä: Aallokko (Soft Waves) / Melissa Morgan-Oakes
Miten: Pyöröpuikko 4 mm
Mistä: Pirtin kehräämön karstalanka, 120 g

www.ravelry.com/projects/VyyhtiMNK/soft-waves

Ohje oli yksinkertainen, mutta ei sillä kyllä mielestäni samanlaisia sukkia saanut kuin kirjan kuvassa. Varpaiden tiuhemman aallokon jälkeen vaihdoinkin lennosta vähän verkkaisempaan versioon.Olin alunperin suunnitellut langan ihan muuhun käyttöön kuin miesten sukiksi, joten minulla oli sitä vain yksi vyyhdillinen. Neuloin kahta sukkaa kerralla samasta kerästä ja ajattelin jatkaa vartta niin pitkälle kuin mahdollista. Aika lyhyet sukista näytti olevan tulossa, mutta kuinka ollakaan, Neulisti tarjosi minulle vaarinsa sukista yli jääneen vajaan vyyhdillisen lähes samaa lankaa. Sävy sattuikin ihan ihmeen hyvin vuosia vanhemman lankani kanssa, joten saatiin nämäkin sukat miehen mittoihin.

Jospa näiden roikkuneiden talvikuvien julkaisun jälkeen voitaisiin vihdoin sanoa hyvästit lumelle tältä keväältä. Joohan?

Vyyhti

6 kommenttia:

 1. Aikamala, tuohan näyttää ihan lumelta. Teeskentelen, etten näe sitä.

  Sukat sentään ovat vallan hienot, ja pääsevät kivasti oikeuksiinsa tuon valkoisen ... ehh ... pressun edessä.

  VastaaPoista
 2. Vai pressun! :D No, myönnän että saatoin olla hieman laiska näiden kuvien julkaisun kanssa... Ainakin täällä Jyväskylässä oli kuitenkin tosiaan viime viikolla eräänä aamuna yhtäkkiä ihan valkoinen maa ja pari päivää tuli vuorotellen lunta, vettä ja rakeita, joten valitettavasti se valkoisuus ei ole niin kaukaa haettua vielä näin huhtikuun lopussakaan... Jospa tämän vuoden takatalvet olisi nyt kuitenkin nähty!

  VastaaPoista
 3. Varsin kauniit sukat. Rauhalliset. Nätti malli myös =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kyllä jännitin tuleeko näistä liian naiselliset, mutta ei onneksi. Aina niin vuolassanaisen veljen kommentti oli suunnilleen "Ne on sukat ja niitä voi pitää jalassa. Ne on hyvät." :D

   Poista
 4. Kauniit sukat! Mulla on tuo kirja, mutta ei mun kirjassa vaan ollu tollasta mallia. Ei varmana :-D
  Olen pahoillani. Torstain vappuaatolle on luvattu taas tota valkoista juttua. Voi mun sinivuokkoparkojani, nehän jäätyy jos oikeesti tulee lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mielenkiintoista. Ehkäpä sitä kirjaa on sitten kahtena eri painoksena... ;)

   Minäkin kuulin eilen tuon vappuaaton kauhutarinan, kivasti juuri kun olin viemässä autoa renkaanvaihtoon. Pöh! Onneksi päivisin pitäisi sentään lämpötilan kivuta yli kymmeneen asteeseen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...