torstai 11. kesäkuuta 2015

Häät mielessä

Serkku menee kesällä naimisiin ja minähän en voinut olla tyrkyttämättä tilaisuutta tilata omin pikku kätösin neulottua boleroa hääpuvun kaveriksi.


Mitä: Matrimonio bolero / hand made by fasOLA
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm ja virkkuukoukku 3.5 mm
Mistä: BC Garn Jaipur Silk Fino, 51 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/matrimonio-bolero

Serkkua ei tarvinut kovin pitkään ylipuhua vastaanottamaan neulosta. Ehdotin varmaan seitsemää eri boleromallia, tätä niiden joukossa, ja toivoin mielessäni, että valinta osuisi mihin tahansa paitsi tähän. Syynä ei suinkaan ollut se, etteikö tämä olisi kaunis malli, mutta minusta tuntuu, että kaikki neulovat aina tämän hääboleroksi. Ja niinhän serkkukin juuri tämän valitsi. Vaan nyt, kun katsoo valmiin boleron kuvia, niin onhan tämä ihan huikaisevan kaunis malli.


Bolero neulotaan tasona toisesta hihasta aloittaen. Hihojen reunoissa lisäillään ja kavennellaan hissuksiin silmukoita ja tuota selkäkappaletta varten luodaan kerrallan hiukan enempi silmukoita kumpaankin reunaan. Pitsi on yksinkertainen ja sen oppi tosi nopeasti ulkoa.


Ohje oli minusta vähän mitä sattuu. Se vilisi virheitä, vaikkei kovin pitkä ollutkaan. Vaan hälläpä väliä, kun siitä sai kuitenkin suunnilleen silmukkamäärät selville ja pitsikaavio piti kuitenkin kiltisti kutinsa. Eipä sitä paljon muuta tarvitsekaan.


Valmis pitsikappale pingotettiin ja sitten ommeltiin hihojen pitemmät ja kylkien pikkuruiset saumat. Ja ihan lopuksi kaikkiin reunoihin virkattiin suloinen piparkakkureunus. Helppoa, nopeaa ja holtittoman nättiä.


Jos ohje olikin vähän sinne päin, niin lanka oli just eikä melkein. Kokeilin ensimmäistä kertaa Jaipur Silk Finoa. Se on 100% mulperisilkkiä ja minua hiukkasen jännitti sen neulominen. Kun toisinaan silkit ovat kovin halkeilevia lankana ja tarttuvat joka ikiseen ihonrepaleeseen, mihin vain on mahdollista tarrata. Jännitti siis vähän, mutta kuinka turhaan! Tämä lanka oli ihan uskomattoman upeaa neulottavaa. Koostumuksestaan huolimatta se oli jotenkin ihanan pömpseää, pulleaa ja pehmeää. Lanka ei halkeillut tippaakaan eikä tarrannut kynsinauhan röpöihin tai mihinkään muuhunkaan. Neulominen tuntui siltä kuin olisi valuttanut hunajaa sormilleen. Ja kuka voisi vastustaa tätä silkin kiiltoa? En tiedä huomasitteko, mutta tykkäsin aika kovasti.

Serkulle kovasti hääonnea ja näin jo etukäteen toivotettuna.

Neulisti

17 kommenttia:

 1. Kaunis bolero! Malli sopii hyvin hääpuvun kanssa, ilmava ja herkkä malli. :)

  VastaaPoista
 2. On se kyllä kaunis malli. Jotain hypnoottisen lumoavaa tuossa pitsissä.

  Mä oon myös joskus koklannut Jaipur Silk Finoa, ja sillä kokemuksella allekirjoitan täysin kuvauksesi. Ihana lanka.

  VastaaPoista
 3. Kätevää kun olette serkun kanssa noin samankokoiset, että voit käyttää itseäsi mallina ja sovitusnukkena :D Kauniin kesäisen keveä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ainakin riittävän saman kokoiset. Tätä nyt olis muutenkin ollut vaikea sovittaa, kun se neulottiin tasona ja sitten lopuksi vasta kursittiin kasaan. Mutta sattuipa nyt tulemaan onneksi sopivan kokoinen. :D

   Poista
 4. Tulipas siitä kaunis! Jotkut mallit ja langat vaan toimii :)

  VastaaPoista
 5. olen ihan samaa mieltä. Todella holtittoman nättiä!

  VastaaPoista
 6. Kauniin boleron olet neulonut, onnea morsiamelle.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana bolero! Pääsee kyllä minunkin pakko-tehdä-joskus listalle 😊

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...