tiistai 17. marraskuuta 2015

Kolmas jämälankavillasukkajoulukalenteri toden sanoo / Third Scrap Yarn Sock Advent Calendar's the charm

On taas se aika vuodesta, kun on syytä teroittaa puikkoja ja kaivella lankavaraston pohjilta jämäkerät esille. Moni onkin jo tämän perään kysellyt, ja tokihan me taas jämälankavillasukkajoulukalenterin järjestämme.


Tuttuun tapaan ideana on neuloa raitasukat varpaista varteen siten, että raitojen ohjeistukset ilmestyvät blogiin 1.–24.12. klo 04.00. Kalenteri huipentuu jouluiseen lanka-arvontaan.

Varpaista varteen sukkien perusohjeen löydät täältä. Sitten ei tarvitsekaan kuin odotella joulukuuta ja raitavihjeitä. Kalenterin etenemistä voi seurata täällä blogin puolella tai blogin facebook-sivulla. Toivottavasti saamme teistä taas seuraa joulunodotuksen ajaksi.

Kalenterisukkien idea toimii millä langalla tahansa, mutta varpaista varteen -sukkaohjeemme on kirjoitettu fingering-vahvuiselle langalle (400 m / 100 g). Sukat voi neuloa kirjoneuleella tai ilman ja muistuttelemme kirjoneuleeseen ryhtyviä, että kannattaa ottaa joko hiukan isommat puikot tai tehdä sukat 68 silmukalla 60 sijaan – tai mahdollisesti molempia. Ja mikäli olemme saamassa uusia kalenterineulojia mukaan, niin kerrottakoon jälleen, että näihin sukkiin tarvitaan kahdet puikot, koska molemmat sukat etenevät tasaiseen tahtiin, mutta eivät aivan yhtä aikaa. Viime vuosien alkuohjeistuksia voi käydä lukemassa täällä ja täällä.

Sukkaprojektit voi Ravelryssa merkitä tämän ohjeen alle.



Joko kaikilla on jämäkerät selviteltyinä ja siistissä rivissä? Jos lankavarastosta ei meinaa löytyä riittoisasti sopivia sukkalankajämiä, niin kalenterisponsorimme TitiTyy kauppaa tähän tarkoitukseen oikein mainiosti käyviä Mini-Väiskejä.

Neulisti & Vyyhti

===================================================

It is again that time of the year when one should sharpen their needles and go stash diving for some colorful scarp yarns. Many people have already been asking about this, and we are organizing the Scrap Yarn Sock Advent Calendar again.


As last year, the calendar will be both in Finnish and in English. The idea is to knit striped socks toe-up. Instructions for the stripes will be published each day on 1–24 December at 4 a.m. (Finnish time, UTC+2). On top of the knitting we organize a yarn raffle on Christmas.

You can find our basic toe-up sock pattern here. And then, all you have to do is wait for December and the stripe instructions. We hope to enjoy your company while waiting for Christmas. You can follow the advent calendar here on the blog or on our blog's facebook page.

The basic idea of the advent calendar works with any yarn but our basic toe-up sock pattern is written for fingering weight yarn (400m/100g). You can knit the socks with or without stranded colorwork and we would like to remind those of you meaning to do colorwork that it might be a good idea to go up a needle size or knit the socks with 68 sts instead of 60 sts – or perhaps both. And if there are new advent calendar knitters out there, it is also important to have two sets of needles for these socks as they aren't worked at exactly the same pace. You can find last years info here.

You can mark your sock projects under this pattern in Ravelry.


Have you got your scrap yarns all sorted out already? If you haven't got enough sock yarn scarps in your stash, our calendar sponsor and LYS Titityy has a really nice selection of mini skeins from a Finnish dyer.

Neulisti (=Knittist) & Vyyhti (=Skein)

82 kommenttia:

  1. Liekö tämän vuotisella sukkalankoihin hurahtamisella ollut jotain tekemistä tämän kalenterin kanssa... :D Kahtena edellisenä vuonna ei ole fingering jämät millään riittäneet. Jospa nyt... Pitää kai käydä Titityystä ostamassa miniväiskejä jos meinaa loppua kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miniväiskit onkin tähän ihan eri mainioita!

      Poista
    2. Just laskin jämävärit ja niitä on vaan 13! Apua. Pitää varmaan ottaa tän lisäks toinen kalenteri - yks uus vyyhti per päivä.

      Poista
  2. oi oi, tätä on niin odotettu. Joulu ei tule ilman tätä enkä mitään muuta kalenteria itselleni tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama. Yhden vuoden perinteellä yhtä must kuin suvun kokoontuminen aattona. Odotan!

      Poista
  3. jes kivaa! :)) viime vuoden sukat on herättäneet paljon mielenkiintoa kun niillä oon hiippaillut julkisilla paikoilla, katotaan millaiset tällä kertaa tulee..;D

    VastaaPoista
  4. Voi kyllä on puikot ja langatkin (melkein kaikki ainakin) valmiina! Huippua päästä taas tekemään joulukalenterisukkia!

    VastaaPoista
  5. Jihuu! Minunkin sukkani ovat innostaneet mm. työkavereita osallistumaan tänä vuonna. Täällä ollaan puikot lämmitettyinä jo odottelemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, lisää uusia osanottajia. Kiitos mainostuksesta! :)

      Poista
  6. Täällä on öljyt vaihdettu puikkoihin, ilmanpaineet ehtii vielä tarkistaa. Iso pussi jämiä jemmassa. Taputellaan ensin nämä huivi KALit alta pois.
    M#

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huolellinen valmistautuminen on puoli neulomista tai jotain sinne päin. :D

      Poista
  7. Kivaa! Just ajattelin tänään, että onkohan tällainen tulossa. Aika on nyt kyllä superkortilla, mutta yritettävä on! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukaan vaan. :) Ja alkuun on helppo roikkua mukana, kun ekojen päivien raidat ovat niin lyhykäisiä.

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Tätä on niin kiva seurata, ikävä kyllä ei ole tähän mennessä ollut aikaa eikä tarpeeksi motivaatiota tehdä niitä sukkia mutta katsotaan miten tänä vuonna käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kolmas kerta toden sanoo ja innostut hyppäämään tänä vuonna mukaan? :)

      Poista
  10. Uskaltautuisinkohan tänä vuonna mukaan?
    Tulihan tuo sukkatourikin kesällä läpäistyä, vaikka sukan neuloja en oikein olekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti! Kyllä TdS-suoritus käy kalenteriajoluvasta. :D

      Poista
  11. No onhan tätä jo odotettukin, sukankärjet ovat olleet valmiina jo lokakuulta :D
    Ehdottomasti paras joulukalenteri ikinä, mukaan tulen vaikka pääsenkin kelkkaan mukaan vasta itsenäisyyspäivänä!

    VastaaPoista
  12. Jo viime vuonna oli tarkoitus tähän osallistua, mutta en sitten ennättänytkään sukkia alkua pidemmälle neuloa.. Jospa tänä vuonna olisi paremmin aikaa :)

    VastaaPoista
  13. Jippii!! Jämälankoja onkin kertynyt. Innolla odottelen joulukuuta :)

    VastaaPoista
  14. Tämä on jo perinne :) Pakkohan se on joulusukat neuloa <3

    VastaaPoista
  15. Jeeee! Alkoi jo ahdistaan että eikö tätä tulekaan tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me taidettiin jo viime vuotisen kalenterin yhteenvedon ja kuvakollaasin yhteydessä luvata, että tehdään seuraavankin jouluna. :)

      Poista
  16. Yay! Viimevuotiset kuluivatkin just korjaamattomasti puhki, ihan kohta saa uudet :-)

    - Murmelita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Onneksi uudet ovat lähes nurkan takana. :)

      Poista
  17. Kiva kiva! Kyllä on jämälangat valmiina ja puikotki kohta, kunhan yks sukan tekeles saadaan pois puikoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä sentään vielä vähän aikaa tyhjennellä puikkoja. :)

      Poista
  18. Ai-jai, olen virkkaillut patalappuja pinon jämistä, pitäsköhän ne nyt purkaa että saisin sukat valmiiksi. Ihanaa että kalenteri taas toteutuu.

    VastaaPoista
  19. Jihuu! Onkohan mulla varnasti tarpeeksi lankaa?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sun varmuuden vuoksi pitää ostaa vielä muutama sininen vyyhti jemmaan.

      Poista
  20. Jiihuuuu uuuuuu. ... ihan mahtavaaaaaaaa!

    VastaaPoista
  21. Tätä ei voi ohittaa, kun viimevuonna imasi mukaansa. Jees, heti huomena pitää kääntää lankakori nurinpäin tai ensviikkolla hommata lisää lankaa :-))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä vielä reilu viikko aikaa varustautua. :)

      Poista
  22. Mukana ollaan, vaikka blogini puolella onkin vallinnut hiljaisuus. Ehkä tästä taas postauksia alkaa kehittymään :) Langat inspiroivat aina!

    VastaaPoista
  23. Saisikohan muutama pariton sukka parin jämien toivossa, on se kumma kuinka vaikeaa se toisen sukan neulominen on! Ihanaa kun näissä sukat syntyy lähes samaa tahtia. Pitäisiköhän tosiaan neuloa kärjet jo odottamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tästä saat sopivan motivaatioboostauksen. Sukkia valmiiksi ja jämiä riviin odottamaan joulukuuta!

      Poista
  24. Vastaukset
    1. Ehdottomasti vähän hurraahuutoja tähän väliin. :)

      Poista
  25. Jee!
    Oon ihaillut muiden sukkia edellisinä vuosina, ekaa kertaa lähden minäkin mukaan.

    VastaaPoista
  26. Oi, ihanaa odotusta tiedossa.
    Nyt minulla on oma blogikin, johon voin fiilistellä tätä hienoa ideaanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin vielä pari viikkoa kalenterin alun odotusta ja sitten voidaan keskittyä odottamaan joulua yhdessä. :)

      Poista
  27. Vihdoin olen hyvissä ajoissa bongannut villasukkakalenterin, enkä vasta puolessa välissä. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  28. Hauska idea toteuttaa joulukalenteri neuloen - ja ilmeisen toimiva, kun näin moni on innostunut! Hienosti pääsevät lukijat mukaan blogin touhuihin tätä kautta :) Minä taidan tehdä tässä vaan poikkeuksen ja jättää lukemisen tauolle jouluaattoon asti. En jaksa sitä jatkuvaa spämmäämistä parista samasta sukasta :D mutta siis ehkä olis toinen ääni kellossa, jos osalllistuisin tekemiseen - tähän en osallistu. En ole kovin nopsa sukan neuloja, vaikka neulottuja sukkia arvostan. Hyppään siis jouluaaton jälkeisiin tunnelmiin, tulen ihastelemaan kirjavia joulukalenterisukkia ja toivottavasti myös upeita joululahjaneuleita, joitten oletan paljastuvan aaton jälkeen :) No, näkökulma tämäkin, tarkoitus ei ollut pahoittaa kenenkään mieltä vaan todeta vaan.

    Riemukasta joulukalenterineulontaa kaikille, jotka kynnelle kykenevät! :)

    VastaaPoista
  29. Tänä vuonna minäkin tulen mukaan. Niin iso häppeninki tämä jo on :)

    VastaaPoista
  30. Kiitos, kiitos kiitos! Odotan tätä enemmän kuin Joulupukkia!

    VastaaPoista
  31. Ei kahta ilman kolmatta, eli neljän sukan perässä tänäkin vuonna. Samalla vaivalla kuin parin tekee kaksikin. :) Mukana siis, jälleen.

    VastaaPoista
  32. Mukaan tulen ja innolla. Viime vuonna hoksasin vasta liian myöhään, enkä enää ehtinyt mukaan, mutta nyt... olen jo valmiina.

    VastaaPoista
  33. Totta kai lähden muukaan, tämä on toinen kerta. Eilen illalla neuloin sukkien kärjet mustasta langasta. Nyt vain viikon verran odottelen, että pääsen tosi toimiin.

    VastaaPoista
  34. Hih hei! Toista kertaa mukaan. Oli kyllä niin kivaa viimeksikin ja heti ekana aamulla piti aina katsoa päivän neulomukset. Ja vaikka oli niskat jumissa(niin kuin taaskin, vissiin vuodenaika juttu) niin tuon verran pystyy aina tikuttamaan:)

    VastaaPoista
  35. Taidan yrittää mukana olla. Mahtaakohan dropsin alpakka ja novitan nalle olla suunnilleen samaa paksuuskategoriaa?
    -Natja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat aavistuksen paksumpia lankoja. Niiden kanssa varmaan riittää se 60s vaikka neuloisi kirjoneulettakin. Epäilen kyllä, ettei Dropsin alpakka ole kovin kestävää sukissa, mutta voihan sitä varsiin laittaa.

      Poista
  36. Vielä kysymystä :) aikaisempina vuosina mitä kävin kurkkailemassa luki että terän aloitus valitsemallasi värillä.. mahtaakohan tämä olla tänäkin vuonna sama? Eli starttaako kalenteri varvasosuuden jälkeen ekasta raidasta.. en ole siis aiemmin tehnyt varpaista varteen sukkia niin nyt ois hyvä sauma siihen.. voiko tän veran paljastuksia saada?
    -Natja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinainen kalenteri tosiaan starttaa vasta varpaiden jälkeen, joten halutessasi voit neuloa kärjet jo valmiiksi odottamaan joulukuuta. Me teemme tänä vuonna omat sukkamme kirjoneuleena niin, että pohjaväri pysyy joka raidassa samana, vain kuvioiden väri muuttuu. Jos haluaa tehdä samalla lailla, kannattaa varata pohjaväriä vähän reilummin.

      Poista
  37. Vielä kysymystä :) aikaisempina vuosina mitä kävin kurkkailemassa luki että terän aloitus valitsemallasi värillä.. mahtaakohan tämä olla tänäkin vuonna sama? Eli starttaako kalenteri varvasosuuden jälkeen ekasta raidasta.. en ole siis aiemmin tehnyt varpaista varteen sukkia niin nyt ois hyvä sauma siihen.. voiko tän veran paljastuksia saada?
    -Natja

    VastaaPoista
  38. Mukana ehdottomasti! Fingering--vahvuisia jämälankoja ei ole kertynyt kovin paljoa, joten tämähän on hyvä syy ostaa lankaa lisää :)

    VastaaPoista
  39. Tahtoisi kovasti mukaan, mutta varastot täynnä 7 veljestä. Voinko tehdä siitä? Mukana lankalaihiksessa tänä vuonna, joten ei auttaisi ostaa uusia tätä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä, mutta koska lanka on paksumpaa, täytyy sinun soveltaa silmukkamääriä. Varpaista varteen -sukan ohjeesta löytyy tähän vinkkejä. Tätä sukkaa on onneksi helppo sovittaa tehdessä; tärkeintä on että saat ympärysmitan oikeaksi.

      Poista
    2. Jes. Sitten ei auta muu kuin hieman soveltaa. Mukana ollaan!

      Poista
  40. Viime vuonna ihailin ja haaveilin, tänä vuonna ryhdistäydyn ja lähden mukaan. Jänskättää ;)

    VastaaPoista
  41. Mukana ollaan! Lankavarastokin jo pengottu ja puikot etsitty esille! Enää kaksi yötä.

    VastaaPoista
  42. Hei, mukana jälleen. Jämät vähissä, saisko vihjettä kuinka monta kuvioväriä tartteis hankkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on aika mahdotonta meidän osata sanoa, kun päivän ohjeista tulee jokaiselle aina oma väri. Voi olla, että satut saamaan usein samoja värejä tai voi olla, että tarvitsisit joka päivälle eri värin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...