sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Datsun lava-auto

Neuloin sukat. Kuten näkyy.


Mitä: Bella's truck socks / Rachel Coopey
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Malabrigo Sock, 60 g
Ravelryssa

Ostin aikoja sitten kokonaisen e-kirjallisen Rachel Coopeyn sukkia, kun siinä oli useita malleja, jotka ajattelin toteuttaa. Minulla käy ihan liian usein niin, että ostan kirjan usean mallin tähden ja lopulta ehdin toteuttaa niistä vain yhden, kun maailma täyttyy toinen toistaan ihanammilla neuleohjeilla ihan liian nopeaan tahtiin. Nyt sain sentään jo toiset sukat neulotuksi tästä opuksesta. Ensimmäisistä on juttua täällä.


Sukissa tehdään nurjien ja oikeiden silmukoiden avulla hienovaraista salmiakkikuviota ja katseenvangitsijana toimii nostetuin silmukoin tehtävä palmikko, joka sitten jalkaterän päällä kaartuu sivuun peittäen salmiakkikuvion alleen. Minua ovat aina viehättäneet sukat, joissa kuvio kulkee jalkapöydän yli viistosti.


Sen sijaan vähemmän viehättävää on se, ettei Rachel Coopey tarjoa kaikissa ohjeissaan erillisiä kaavioita vasemmalle ja oikealle jalalle. Se on täysin käsittämätöntä etenkin tällaisten viistosti kulkevien kuviointien kanssa. Ohjeenkin kuvassa mallin jalassa olevat sukat kaartoivat samaan suuntaan ja näyttivät minusta ihan taukilta. Anteeksi nyt vaan, mutta nirsoilen.


Ei olisi mielestäni kovinkaan suuri vaiva tehdä toista sukkaa peilikuvaksi ja niin päädyin itse tekemään. Joskin olisin voinut miettiä kerroksenvaihtumiskohdan hiukan järkevämmin, koska nyt oli kantapään jälkeen vaikeuksissa, kun kerros vaihtui kesken salmiakkikuvion. Onneksi yhdellä kerroksella tekemääni korjaushyppyä ei huomaa kuin ihan läheltä syynäten.


E-kirjan kaikki sukat ovat ottaneet inspiraatiota Twilight-saagasta. Nämä sukat oli nimetty Bellan punaisen lava-auton mukaan. Koskapa minulla oli aiheeseen täysin sopimattoman värinen lankavalinta, nimesin omat sukkani nostalgiahuumassa Datsun lava-autoksi. Isoveljen parhaan kaverin veljellä oli aikoinaan meidän kylällä jonkin sortin punk-bändi nimeltään Musti laiton. Ja pumpun hittibiisi oli Datsun lava-auto. Voi niitä aikoja.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Vau, on kyllä upeat sukat! Harmillista, että ohjeen kanssa joutuu puljaamaan, varsinkin osto-ohjeissa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat, kaunis malli ja hyvä väri

  VastaaPoista
 3. Mutta siis eikö se "automaisuus" tule juuri siitä, että palmikko näyttää auton renkaanjäljeltä? Ja jos näin on, niin silloin ne tottakai menee sukissa samaan suuntaan, koska auton renkaat kulkee aina samaan suuntaan rinnakkain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuleehan se toki, mutta henk. koht pidän enemmän näistä ristiin asennetuista renkaista. ;D

   Poista
 4. Pöh ihan hölmöä ettei ole käännettyä kaaviota. Itse onnistuisin kuitenkin sotkemaan sen jotenkin jos itse kääntäisin, eikä ne nyt samaan suuntaan voi mennä. Vaikka oliskin auton renkaita, kaunis lopputulos on tärkeempi. :D Hienot sukat! Tuo langan väri on ihana.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit sukat, ja ihanan värinen lanka! Täytyy kyllä sanoa, että pidän sukista enemmän noin, kun kuvio on peilikuvana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä, jalkapöydän viistosti ylittävät kuviot ovat kiehtovimpia <3

   Poista
 6. Somat sukat =) Mä kans jostain syystä pidän noista viistoista jalkapöydän ylimenevistä kuvioista, mut ehdottomasti niiden pitää olla peilikuvat mitäs ideaa siinä muuten on??? Paitsi et jonkun kommentti autonrenkaistakin on ihan pätevä...mhh

  VastaaPoista
 7. Hihhii, loistava nimi kertomuksineen näillä sukilla :D Hienot ne onkin! En voi uskoa että sukista olisi pitänyt tehdä molempiin jalkoihin samanlaiset??? Noiden viistokuvioiden koko ideahan on siinä että erottuu selvästi oikean ja vasemman jalan sukat toisistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei pysty ymmärtään. Kovasti olin järkyttynyt, kun katsoin, että ohjeenkin kuvissa ne kulkivat samansuuntaisesti molemmissa sukissa.

   Poista
 8. Aivan ihanat sukat ja herkullinen väri! Ja on kyllä outoa, että oli samanlaiset sukat molempiin jalkoihin. Höh.

  VastaaPoista
 9. Onpa todella kaunis malli ja ihana tuo turkoosi väritys.

  VastaaPoista
 10. I-ha-nat! Oikeasti todella kivat, kolahti kunnolla.
  Olin jo klikkaamassa ohjetta itselleni, kun mainitisit tuosta kuvion suunnasta. Ei, ei, ei. Kuviot eivät voi olla samanlaiset, vaikka tässä tapauksessa sille olisikin ollut peruste. Itse en osaa kääntää kuviota vaikka yrittäisin. En tajua, kuinka erilaiset lisäykset ja kavennukset vastaavat toisiaan eri puolilla. EVO. Niistä tulisi ihan eri näköiset :D

  VastaaPoista
 11. Kauniit on sukat, mutta pakko olla silti eri mieltä - minusta se jalan ulkopuolelle sujahtava sukka on melkistä kivempi. Uudenlainen. Ja nyt kun tuon rengashomman tajusin, tykkään tuosta kahden samanlaisenkin kombosta.

  Kuten koodaushommissa on tapana sanoa, ei ole se ole bugi vaan feature :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...