keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Humalaisia palmikoita

Täällä on neulottu mustekalalle lisää lonkeroita. Jos lauseessa ei tunnu olevan järkeä, niin siihen löytyy selitys täältä.


Mitä: Drunken sailor socks / Emily Wood
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Invictus Yarns Unconquerable Sole BFL, 81 g

Komiat on sukat, mutta nyt täytyy sanoa, että seilorin lisäksi humalaisilta vaikuttavat myös sukkien suunnittelija, langan nimen keksijä sekä toki meikäneuloja, kun tällaisen projektin pisti puikoille.

Jos nyt ihan alusta aloitetaan, niin halusin yllättää yhden ystävän neulomalla hänelle joululahjaksi sukat. Sepä sattui sopivasti, kun käynnissä oli samaan aikaan myös Indie Gift-A-long, jossa mustekalankesyttämishaasteessa piti neuloa jotain kahdeksasta eri kategoriasta ja vähintään viideltä eri suunnittelijalta.


Alun perin ajatuksissa oli ihan toinen, huomattavasti kevyempi sukkamalli, mutta ohjeen ostettuani hoksasin, ettei siinä ollutkaan miehen jalkaan sopivaa kokoa. Olin kyllä silmäillyt ihaillen myös näitä sukkia, mutta upeasta palmikosta näki jo kauas, että näiden neulomisessa olisi hieman vaivaa.


Itse asiassa tämä kaikkialle kiemurteleva palmikko olikin ehkä ohjeen selkein osuus. Vähän oli nimittäin turhan paljon ahdettu asioita yksiin sukkiin: oli palmikkokaaviota jalkapöydän sivussa, toista, eri tahtiin kulkevaa palmikkokaaviota sukan takana, silmukoita, joille oli kaavion sijaan sanalliset ohjeet... ja sitten hännänhuippuna kierrettyjä silmukoita, jotka neulottiin kiertäen vain joka toisella kerroksella.


Sukkia aloittaessa tuntui ihan vinksahtaneelta, että onkos tässä nyt yhtään järkeä. Mutta järkytyksekseni opin sukan vaihtelevat kuviot ihan harvinaisen äkkiä ulkoa ja neulominen sujui suht kivuttomasti.

Ja hienothan niistä tuli! Että jos tykkää sukista, joissa tapahtuu IHAN koko ajan, niin siinä tapauksessa voin suositella kovastikin. Itse pistän puikoille seuraavaksi jotain hieman rennompaa.

Neulisti

1 kommentti:

  1. Komiat on sukat, ja näyttää kyllä mielenkiintoiselta neulottavalta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...