sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Mustekalaa kesyttämässä

Kuulostaako omituiselta? Ei ole lainkaan, kunhan selitän.


Mitä: Thunderstorm toque / Abbye Knits
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.5 mm
Mistä: KVG Woolworks Merino DK, 81 g

Osallistun parhaillaan joka jouluiseen Indie design gift-along -tapahtumaan Ravelryssa. Siinä valtaisa joukko itsenäisiä suunnittelijoita tarjoaa ensin ohjeitaan viikon ajan 25 % alennuksella ja sitten porukalla neulotaan joululahjoja.


Tapahtumassa on 8 eri kategoriaa ja jokaiselle oma KAListeluketjunsa. Ja jos saa valmiiksi neuleen jokaisessa kategoriassa, on kyseinen neuloja kesyttänyt mustekalan. En ole pariin vuoteen osallistunut Tour de Sock -kisaan, joten nyt innostuin hiukan kilpaneulomaan pitkästä aikaa. Mustekalametsällä tässä siis ollaan.


Indie design gift-along -tapahtuman henki on sellainen, että on paljon mukavampi, jos kaikki suunnittelijat mainostavat toisiaan eivätkä vain itseään. Siksipä tarkoituksenani onkin neuloa kahdeksan eri kanssasuunnittelijan ohjeista.


Ensimmäisenä puikoille pääsi super komea myssy, jonka neulomisesta olen haaveillut jo pitkään. Pipossa on käännettävä joustinneulereunus, näyttävät palmikot, joiden keskellä on nyppyjä ja päälaen kavennukset muodostavat upean tähtikuvion. Sen verran muokkasin ohjetta, että tein putkialoituksen (long tail tubular cast on), jotta sain reunuksesta kauniin pyöreän.


Pipo valmistui melkein yhdessä illassa ja siitä tuli hirmuisen hieno. Varsinaisestihan tarkoitus oli neuloa joululahjoja, mutta minkä minä sille mahdan, jos puikoilta putoilee niin hienoja juttuja, että haluan pitää niistä osan itse.


Lisäksi sulan voin kanssa pehmeydessä kilpaileva lanka on vanha varastojen aarre. Olen vuosia sitten neulonut samasta langasta huivin, joten pitäähän tämä pipo pitää itse huivin kaveriksi. Eikös juu?

Neulisti

3 kommenttia:

 1. Oon kans katsonut nyt tuota pipoa sillä silmällä. Tosi kaunis! GALissa olen myös mukana, mutta Opadoo jää varmaan kesyttämättä. Tosin valmiina on jo Aada-lapaset ja kaksi Anemone-pipoa (toinen vauvalle) ja puikoilla on slipoveri sukulaispojalle. Eihän siitä sitten enää puuttuisi kuin huivi, kauluri, sukat ja joku sisustusjuttu! Niiden muiden joululahjaneulomusten lisäksi. Toiset Aadat on ainakin vielä listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä tykkäsin ottaa tän sellaisena neulomis/ehtimishaasteena ja oon koittanut optimoida homman valitsemalla mahdollisimman vähän metrejä vaativia neuleita kustakin kategoriasta. :D

   Poista
 2. Iik miten upea! Peukkuja mustekalan loppujen lonkeroiden kanssa! Mukava seurata, mitä sieltä vielä tulee.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...