perjantai 11. lokakuuta 2019

Havu

Keväällä oltiin jännän äärellä, sillä sain suunnitella ensimmäistä kertaa miesten neulepaidan. Ohje on nimittäin mukana TAITO-lehden uudenkarheassa joulunumerossa, joka tulee myyntiin 16.10. Ennakkotilaajille se on jo tullut postin mukana.


Mitä: Havu / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 4.5 ja 5.0 mm
Mistä: Kässäkerho Pom Pom Suoma DK, 536 g
https://www.ravelry.com/projects/annaj0hanna/havu

Otin mielelläni haasteen vastaan. Kuten sarjoituskurssini oppilaat tietävät, olen haalinut naisten mittataulukkoni kasaan useasta eri lähteestä ja olen siihen kovin tyytyväinen. Miesten mittoja sen sijaan ei ollut ollenkaan niin helppoa löytää. Craft Yarn Council tarjosi osan mitoista ja melko pölyisen oloinen miesten Passeli-taulukko osan - joskin siitä löytyi vain miesten pukuihin liittyviä mittoja. Mutta minä pidän haasteista ja olin jo pidempään pohtinut, että olisi aiheellista välillä suunnitella myös miesten neuleita.


Kuten kaikki Joulunumeron neuleet, myös Havu on tehty kotimaiselle langalle. Valitsin työhön Kässäkerho Pom Pomin ihanan muhkean ja rouhean suomenlammaslangan, Suoma DK:n. Näin paksusta langasta miestenkin pusero valmistuu vauhdilla.


Pusero neulotaan ylhäältä alaspäin, saumattomasti. Yläosa on ainaoikein neuletta, puserossa on V-pääntie ja raglanhihat. Hihojen "saumat" neulotaan sileänä neuleena, jolloin ne ovat kaunis yksityiskohta ja tuovat rakennetta ainaoikeaan yläosaan.


Niin kivaa neulepintaa kuin ainaoikea onkin, siitä tulisi todella paksu pusero, jos koko vaatekappaleen neuloisi ainaoikeana. Kaiken lisäksi ainaoikean pinnan neulominen suljettuna neuleena on suuri huijaus, koska tällöin joka toinen kerros onkin neulottava nurin. Niinpä hihojen erottamisen jälkeen puseron helma on enimmäkseen sileää neuletta.


Toisessa kyljessä on nurjalla neulottu paneeli, johon tulee juuri ennen helman resoria muutama pieni havukuvio.Lopuksi pääntieltä poimitaan silmukat ja neulotaan kaulus. Se muotoillaan lyhennetyin kerroksen takaa pidemmäksi kuin edestä ja taitetaan lopuksi kaksinkerroin. Halutessaan sen voi kiinnittää paikoilleen päättelemällä silmukat virkkuukoukun avulla työn nurjalle puolelle.

Lopuksi vielä muutama kuva suoraan Joululehden sivuilta. Niistä kiitos TAITO-lehdelle.Ohje löytyy siis TAITO-lehden Joulunumerosta ja yksittäisenä ohjeena se tulee Ravelryyn ja verkkokauppaan keväällä 2020.

3 kommenttia:

  1. Vau, onpa upea! Ihana yksityiskohta nuo havukuviot.

    VastaaPoista
  2. Monta hyvää yksityiskohtaa! Sun kuvasi ovat paidan kannalta parempia kuin Taito-lehden.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...