keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Palmikoita kansalle

Kesä kului melkoisen neuleinspiraation syövereissä. Siinä innostuksen rytäkässä sai alkunsa myös uusi suosikkitakkini, Zopflicious.


Mitä: Zopflicious / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 4.0 ja 4.5 mm
Mistä: Hey Mama Wolf MOKOSH, 274 g
https://www.ravelry.com/projects/annaj0hanna/zopflicious

Useimmiten on parasta antaa langan kertoa, miksi se haluaa neuloutua - niin kävi tälläkin kertaa. Keväällä kävin Edinburghin neulefestareilla Skotlannissa ja ihastuin vallan päätä pahkaa Hey Mama Wolfin lankaan. MOKOSH on jotain ihan mieletöntä: superwash-käsittelemätöntä luomumerinoa Ranskasta, jonka Hey Mama Wolf värjää kasviväreillä Saksassa. Mutta ei siinä vielä kaikki, vaikka ihanaltahan tuokin jo kuulostaa. Parasta on langan uskomaton koostumus. Langassa on metrejä kuin fingering-vahvuisessa, mutta se on niin ilmavan pömpseää, että neuloutuu kuin sport- tai jopa DK-vahvuinen lanka. Ja tämä väri. Rakkautta kerta heitolla.


Sovittiin Hey Mama Wolfin kanssa lankasponssista ja minä lupasin suunnitella langalle ohjeen syksyksi. Pehmoisen pömpseä lanka suorastaan kirkui palmikoita ja pintaneuletta. Ei auttanut kuin totella. Koeta itse väittää pullealle luomumerinolle vastaan.Koska pelkät palmikot eivät vielä riittoisasti tuoneet langan taivaallista pömpseyttä esiin, yhdistin palmikot helmineuleeseen. Jotkut eivät minulle käsittämättömistä syistä pidä helmineuleesta, mutta minä rakastan sitä. Se tuo niin ihanasti rakennetta neulepintaan.Kun pintaneuleet oli päätetty, oli aika pohtia takin rakennetta. Halusin kokeilla jotain ekstra jännää. Zopflicious neulotaan ylhäältä alaspäin - kuinkas muuten. Alussa luodaan silmukat hihansuusta hihansuuhun ja neulotaan niin takakappale kuin hihojen takaosa kainaloille asti. Sitten poimitaan silmukat yhteen etukappaleeseen kerrallaan ja neulotaan nekin kainaloille. Lyhyehköt hihat silmukoidaan kiinni ja loput takista neulotaan yhtenä palasena. Kun helma on valmis, ei tarvitse kuin poimia silmukat hihansuista ja neuloa pienet pätkät resoria. Pääntietä tai kaulusta ei tarvitse enää tässä kohtaa huolitella.Takin rakenne on tavallisesta poikkeava, mutta ah, kuinka kauniisti ja rennosti se istuukaan päälle. Tämä on juuri sellainen takki, jonka voi heittää minkä vain asukokonaisuuden päälle lopuksi lämmittämään. Neulomisessa suosikkiasioitani on se, että mukavista ja rennoista vaatteista on helppo tehdä myös todella tyylikkäitä.


Pidän valtavasti takin mallista, erityisesti siitä, miten etukappaleet aloitetaan suoraan niskan keskeltä ilman mitään muotoiluja ja kuinka takki siitä huolimatta tai kenties juuri sen takia asettuu niin kauniisti käyttäjän päälle. Suosikkiasioihini kuuluu myös se, miten takakappaleen suuri palmikko jakautuu kahtia etukappaleisiin. Ja kaikki niin saumattomasti.


Mikäli innostut takista yhtä paljon kuin allekirjoittanut, sen saa verkkokaupasta ja Raverystä sunnuntaihin 13.10. asti 25% alennuksella koodilla HMW. Lisäksi Hey Mama Wolfilla on tänään tulossa verkkokauppapäivitys, jossa on tarjolla MOKOSHia ja myös ennakkotilausmahdollisuus. Ei siis muuta kuin puikot heilumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...